5 «γκουρμέ» κήποι στην Αθήνα

Πέντε αθηναϊκοί κήποι παντρεύουν την δημιουργική γκουρμέ διάθεση με τις προσιτές τιμές και μας σερβίρουν ωραία πιάτα στην δροσιά των δέντρων τους.
5 «γκουρμέ» κήποι στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Πέντε κήποι στην Αθήνα προσθέτουν το κάτι παραπάνω σε ελληνικές και μεσογειακές συνταγές και μας σερβίρουν υπέροχα πιάτα δημιουργικής κουζίνας σε καταπράσινο, δροσερό περιβάλλον. Αποτελούν ιδανικές επιλογές για τις περιστάσεις που θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα επαγγελματικό τραπέζι, που θα σας κοστίσει ασφαλώς κάποια ευρώ παραπάνω, αλλά όχι τόσα ώστε να αποτελούν «άπιαστη πολυτέλεια». 

48 Urban Garden 
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ: 2130281866

Σε έναν από τους πιο όμορφους, προσεγμένους και ντιζαϊνάτους κήπους των Αμπελοκήπων, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το street food βάζει τα καλά του και καταφτάνει στα τραπέζια πλάι στο μποστάνι του «48»: Εδώ, δοκιμάζουμε σαλάτα με καπνιστό χέλι και σκόνη ελιάς, σεβίτσε λαυράκι με μάνγκο, αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ, καρπάτσιο χταποδιού, σασίμι σολομού με φακές, καλαμάρι με τσορίθο και κινόα, αλλά και εξωτικά burgers, όπως αυτά με γιαούρτι και harissa από το Μαρόκο. Συνοδεύουμε με κρασί ή δροσιστικά κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 7-10€ και υπολογίζουμε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. 

Αθήρι 
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983

Η δημιουργική κουζίνα και το concept menu του βραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Καρδάση εγγυώνται υπέροχες γευστικές εμπειρίες στον όμορφο κήπο του Μεταξουργείου. Στο πλακόστρωτο, κάτω από τα δέντρα, δοκιμάζουμε πράσινη σαλάτα με tuile κρητικής γραβιέρας, αποξηραμένα σύκα και καρύδια, χειροποίητα πιτάκια με φρέσκα αρωματικά, πουρέ από φασόλια με γλυκιά πάπρικα, παστουρμά θαλάσσης και σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, αρνάκι με πουρέ κυδώνι, κριθαρότο με γαρίδες και σχοινόπρασο και για το τέλος ιδιαίτερη crème brulee πορτοκάλι-κάρδαμο. Μαζί με ποτήρι κρασί υπολογίστε περί τα 25-30€ κατ’ άτομο. 

Αίγλη 
Αίγλη Ζαππείου, είσοδος από Βασ. Όλγας, τηλ: 2103369300

Μια καταπράσινη βεράντα στην καρδιά του Ζαππείου και πλάι στον μεγαλύτερο «πνεύμονα» πρασίνου του αθηναϊκού κέντρου, ποντάρει στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με δημιουργική διάθεση και προσιτές τιμές. Στο νέο μενού του εστιατορίου της Αίγλης, συναντάμε δροσερή σαλάτα «ευεξίας» με γκότζι μπέρι, κουκουνάρι, ιπποφαές, βρώμη, φιστίκι Αιγίνης, σταφίδες, σουσάμι, ρόδι, τυρί κότατζ και μοσχολέμονο, φέτα πανέ με σουσάμι, τσάτνεϊ σταφυλιού και αρτεμισία, κριθαρότο με γαρίδες και σάλτσα αστακού, μυλοκόπι φιλέτο με λεμονοθύμαρο και σταμναγκάθι, αλλά και πιο «κλασικές» επιλογές, από χορινό κότσι και κεφτεδάκια μέχρι χωριάτικο σύγκλινο Μάνης με τριμμένη φέτα. Τα πιάτα «παντρεύονται» με επιλεγμένες ετικέτες της Mediterra Οινοποιητικής και άλλων εκλεκτών παραγωγών ή ελληνικών αποσταγμάτων – υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο. 

Homey 
Εθνικής Αντιστάσεως 39, Αθήνα, τηλ: 2106841156

Ένας όμορφος χώρος – με μια δροσερή πίσω αυλή – στο Χαλάνδρι μας συστήνει δημιουργική ελληνική κουζίνα με αγνά υλικά και την υπογραφή της οικογένειας Μπαρμπαρίγου. Στις άνετες πολυθρόνες και τα τραπεζάκια, δοκιμάζουμε καρπάτσιο μόσχου μαριναρισμένο με διάφορα βότανα, ζουμερή πικάνια με σάλτσα μπεαρνέζ, τρυφερό κοτόπουλο με σάλτσα από μάνγκο, φρούτα του δάσους, τζίντζερ και κινόα, φιλέτο σφυρίδα με τρούφα, και συνοδεύουμε με κρασί ή κάποιο από τα δέκα διαφορετικά Homey cocktails. Υπολογίστε περί τα 35€ κατ’ άτομο. 

Piu Verde 
Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185

Ναι, είναι ένα από τα αγαπημένα μας καταφύγια για παγωμένο καφεδάκι τα μεσημέρια του καλοκαιριού, μέσα στη δροσιά του καταπράσινου άλσους. Αλλά το Piu Verde δεν είναι μόνο café: Πέρα από τα γρήγορα σνακ του café menu, στον όμορφο χώρο του θα βρείτε και ιδιαίτερα προσεγμένο μενού εστιατορίου, επιμελημένο από τον σεφ Χρήστο Τζιέρα, που στηρίζεται σε μεσογειακές και ιταλικές γεύσεις για να δημιουργήσει οικεία αλλά πρωτότυπα πιάτα: Δοκιμάστε σκαλοπίνια μόσχου σωτέ με πουρέ γλυκοπατάτας, σος πόρτο και πατέ πάπιας, κοτόπουλο γεμιστό με μετσοβόνε, αβοκάντο, προσούτο και σος θυμαριού, μπιφτεκάκια γαλοπούλας με πατάτες λυονέζ, σολομό με κρέμα σπαραγγιών ή φιλέτο λαυράκι με βελουτέ μαύρης ελιάς και ζεστή πατατοσαλάτα, συνοδεύστε με τα ωραία κοκτέιλ που ετοιμάζει η μπάρα και υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v