Barbie πολλών καρατίων: Η ακριβότερη κούκλα του κόσμου

Πόσα θα δίνατε για να αποκτήσετε μια κούκλα; Ανώνυμος αγοραστής πλήρωσε 218.000 ευρώ, αλλά όχι για ένα απλό παιχνίδι: η Barbie ντύθηκε επίσημα, φορώντας... διαμαντένιο περιδέραιο και έγινε η πολυτιμότερη ξανθιά του κόσμου.
Barbie πολλών καρατίων: Η ακριβότερη κούκλα του κόσμου
Η Barbie εδώ και δεκαετίες είναι η καλύτερη «φίλη» κάθε κοριτσιού, που την σέρνει μαζί της, την ντύνει και παίζει ανέμελα. Ποια μητέρα, όμως, θα άφηνε την κόρη της να παίξει με μια κούκλα που κοστίζει πάνω από 200.000 ευρώ;

Κι όμως, υπάρχει και τέτοια. Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s διέθεσε χθες προς πώληση την «κοκέτα» Barbie, τον λαιμό της οποίας κοσμεί διαμαντένιο περιδέραιο, σχεδιασμένο από τον γνωστό κοσμηματοποιό Stefano Canturi. Το κόσμημα -που σε ανθρώπινες αναλογίες αντιστοιχεί σε δαχτυλίδι- διαθέτει ροζ διαμάντι ενός καρατίου σε κοπή emerald, ενώ περιστοιχίζεται από μικρότερα λευκά διαμάντια συνολικά τριών καρατίων.

Ένα μικροσκοπικό ακόμη κόσμημα στολίζει το χέρι της πανάκριβης κούκλας, ενώ ο Αυστραλός σχεδιαστής κοσμημάτων επιμελήθηκε και το αρχοντικό ντύσιμό της. Τα μαλλιά της είναι πιασμένα σε αριστοκρατικό κότσο, δίνοντας την τελευταία classy πινελιά στην συνολική εμφάνιση της ολοκαίνουριας Barbie.

Δείτε το παρακάτω video και γνωρίστε ιδίοις όμμασι τις αρετές της super Barbie.

[Δείτε το video]


Η εταιρία Mattel –«μαμά-εταιρεία» της Barbie- ανέθεσε στον διάσημο κοσμηματοποιό να δημιουργήσει το νέο αυτό μοντέλο, για να προωθήσει με κάθε επισημότητα την καινούρια σειρά της. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, ο οίκος Christie’s είχε ορίσει τιμή εκκίνησης του αντικειμένου-φετίχ στα 300.000 δολάρια.

Ο αγνώστων στοιχείων πλειοδότης «χτύπησε» την χλιδάτη κούκλα για 302.500 δολάρια (218.238 ευρώ)
. Όχι πολύ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, αλλά ακόμη κι έτσι, η Barbie α λα Canturi έγινε η ακριβότερη κούκλα που πωλήθηκε ποτέ. Το προηγούμενο «φτωχό» ρεκόρ κρατούσε από το 2005 άλλη Barbie που κόστισε σε κάποιον συλλέκτη –ή γενναιόδωρο γονιό- γύρω στα 12.500 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι του οίκου Christie’s δήλωσαν ενθουσιασμένοι: «Το τροποποιημένο τετράγωνης κοπής ροζ διαμάντι μετατρέπει αυτήν την υπέροχη Barbie σε ιστορική επένδυση». Ο ίδιος ο Stefano Canturi δήλωσε πως θα διαθέσει το συνολικό ποσό της δημοπρασίας στο Εθνικό Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Μαστού.

Παράλληλα, ο Αυστραλός «τεχνίτης» δήλωσε: «Οι άνθρωποι βρίσκουν κάθε άλλο παρά συνηθισμένα "κανάλια" επένδυσης και αυτό που συμβαίνει είναι η επιστροφή στις βάσεις, όπως τα όμορφα πετράδια, ο χρυσός, στην αξία των οποίων μπορούν να βασίζονται».

Ο πολυπράγμων Canturi μόλις κυκλοφόρησε την δική του σειρά αρώματος, ενώ δεν σταματά να συνεργάζεται με το Hollywood, παρέχοντάς του την λάμψη των κοσμημάτων του. Κομμάτια του έχουν κοσμήσει τον λαιμό της Nicole Kidman στην ταινία «Moulin Rouge» -αρκετοί ίσως θυμούνται το 134 καρατίων φανταχτερό περιδέραιό της-, καθώς και τους ήρωες των ταινιών «Matrix» και «Superman Returns».

Απ’ ό,τι φαίνεται, η Barbie, που από το 1959 μπήκε σε όλα τα κοριτσίστικα δωμάτια και πολλές φορές μεταμορφώθηκε, γνώρισε αυτές τις ημέρες τις μεγαλύτερες δόξες της. Η οικονομική κρίση δεν πτόησε τον ανώνυμο αγοραστή. Στα γυναικεία μάτια, βέβαια, πιο πολύτιμες είναι οι αναμνήσεις ξέγνοιαστου παιχνιδιού με την απλή, καθημερινή κούκλα των παιδικών του χρόνων.

Πηγή: bbc.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v