Φεστιβάλ Σεπτεμβρίου: Οι δήμοι γιορτάζουν

Θεατρικές παραστάσεις, ατμοσφαιρικές συναυλίες, κεφάτα live που θα μας κάνουν να χορέψουμε με φόντο τον αττικό ουρανό όλο τον μήνα.
Φεστιβάλ Σεπτεμβρίου: Οι δήμοι γιορτάζουν
Μετά το αυγουστιάτικο διάλειμμά τους, τα υπαίθρια θέατρα της Αθήνας επιστρέφουν δριμύτερα και φιλοξενούν τις καλύτερες παραστάσεις και συναυλίες του καλοκαιριού κάτω από τα αστέρια. Τραγωδίες, κωμωδίες, σύγχρονα και αρχαία έργα, μουσικές συμπράξεις, live που θα μας κάνουν να χορέψουμε έχει ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα. Για να δούμε… τι θα δούμε.

Ιωνικές Γιορτές στο Άλσος Νέας Σμύρνης
Εισιτήρια: 5€

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα διαρκέσει το καθιερωμένο πια φεστιβάλ στο υπέροχο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Στο πρόγραμμά του φέτος περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις, ωραίες συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο για παιδιά και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Στα highlights συγκαταλέγονται η συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα και Γιάννη Μηλιώκα (στις 8/09), οι Αχαρνής του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (στις 9/09 και 10/09), οι Τρωάδες του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο (στις 16/09) και η συναυλία της Έλλης Πασπαλά με τον Vassiliko (στις 25/09) και εκείνη των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Γιάννη Κότσιρα (στις 26/09). Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Συνοδευτικά Αρχεία, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Φεστιβάλ Βράχων στο Θέατρο (το μαντέψατε) Βράχων
Εισιτήρια: 10€ έως 18€
Κάποιες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Το πιο ατμοσφαιρικό από τα υπαίθρια θέατρα της Αθήνας συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμά του και τον Σεπτέμβρη, με παραστάσεις όπως ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου διά χειρός Κώστα Φιλίππογλου (στις 6 Σεπτεμβρίου) και οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου (στις 10/09) και συναυλίες με την Ελευθερία Αρβανιτάκη (στις 5/09) την Ευανθία Ρεμπούτσικα (στις 14/09) και τους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη (στις 21/09). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Αισχύλεια στο Παλιό Ελαιουργείο
Εισιτήρια: από 5€ έως 12€
Κάποιες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Το υπέροχο Παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας φιλοξενεί για μία ακόμα χρονιά το μεγάλο φεστιβάλ του Δήμου Ελευσίνας, Αισχύλεια, στις σεπτεμβριάτικες εκδηλώσεις του οποίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα live της Μόνικα (στις 7/09), του Πάνου Μουζουράκη με την Πέννυ Μπαλτατζή (στις 9/09), της Έλλης Πασπαλά με τον Vassiliko (στις 11/09) και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη (στις 16/09). Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε είναι οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου (στις 13/09), το Παραμύθι Χωρίς Όνομα της Κάρμεν Ρουγγέρη (στις 10/09) και το Σαίξπηρ: Όλος ο κόσμος μια σκηνή (στις 21/09). Αναλυτικά το πρόγραμμα θα το δείτε εδώ.

Σεπτέμβριος στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά
Εισιτήρια: 12€ έως 20€
Κάποιες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Στο υπαίθριο θέατρο στον λόφο του Προφήτη Ηλία, το φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο με συναυλίες όπως αυτές των Μίλτου Πασχαλίδη (στις 5/09), Ελεωνόρας Ζουγανέλη (στις 9/09), Αρλέτας (στις 12/09), Σταμάτη Κραουνάκη (στις 14/09), Τάκη Ζαχαράτου (στις 15/09) και Δέσποινας Βανδή (στις 18/09) και θεατρικές παραστάσεις όπως το Παραμύθι Χωρίς Όνομα της Κάρμεν Ρουγγέρη (στις 8/09) και ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου διά χειρός Κώστα Φιλίππογλου (στις 21/09). Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Συνοδευτικά Αρχεία, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Φεστιβάλ Ηλιούπολης στο Δημοτικό Θέατρο «Δ. Κιντής»
Εισιτήρια: 12€ έως 18€
Κάποιες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης, κατεξοχήν θεατρικό, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα , που εκτείνεται από το κλασσικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο. Δεν λείπουν, όμως, και οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε το «Πριν το χάραμα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα (στις 7/09), την Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου (στις 10/09), τις Τρωάδες του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (στις 18/09) και το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2» από την Ομάδα Θεάτρου «Ιδέα» σε σκηνοθεσία - διασκευή Κώστα Γάκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v