Αθηναϊκά Φεστιβάλ: 3 ωραίες παραστάσεις για το Σάββατο

Τρεις ατμοσφαιρικοί χώροι μας περιμένουν με τρεις διαφορετικές, αλλά όλες απολαυστικές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κάτω από τα αστέρια.
Αθηναϊκά Φεστιβάλ: 3 ωραίες παραστάσεις για το Σάββατο
Αν υπάρχει ένας (πιθανότατα ο μοναδικός) λόγος να χαίρεσαι που ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του, αυτός είναι τα μεγάλα αθηναϊκά φεστιβάλ που επιστρέφουν στα ανοιχτά θέατρα της πόλης, δίνοντας μας την ευκαιρία να (ξανα)δούμε τις καλύτερες μουσικές και θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού… κάτω από τα αστέρια. Ακόμη και αν το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν γεμάτο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προτάσεις –που ήταν– οι υπέροχοι ατμοσφαιρικοί χώροι του Ελαιουργείου, του Θεάτρου Πέτρας και του Ανοιχτού Θεάτρου στον Κορυδαλλό, θα ήταν από μόνοι τους μια καλή αφορμή για σαββατιάτικη έξοδο. Οι τρεις παραστάσεις που ακολουθούν, όμως, κάνουν την αφορμή… ακόμα καλύτερη.

Μίκης Θεοδωράκης – «Ποιος τη Ζωή Μου» στο Θέατρο Πέτρας
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 20€ (15€ τα φοιτητικά και 10€ των ανέργων)

Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού ζωντανεύουν σε μια μεγάλη μουσική παράσταση. Η Ελλάδα ταξιδεύει από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Εικοσιπέντε ηθοποιοί – χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και δέκα μουσικοί μας ταξιδεύουν από “την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού”, στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, παίζουν μεταξύ άλλων οι Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Άρης Λεμπεσόπουλος και Ελισάβετ Μουτάφη, και τραγουδούν οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης και Άννα Λινάρδου.

Νατάσσα Μποφίλιου στο Ελαιουργείο της Ελευσίνας
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: 12€ (5€ τα φοιτητικά)

Μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Αθήνα αλλά και το Λονδίνο, οι τρεις «Μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνεχίζουν το ταξίδι τους, κάνοντας αυτή τη φορά μια στάση στον ατμοσφαιρικό χώρο του Παλιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας. Σε μια αναδρομή από την πρώτη γνωριμία τους το 2003 μέχρι τη «Δεύτερη Ακρόαση» και την «Ασπιρίνη» κι από το «Μέχρι το Τέλος» μέχρι τις πρόσφατες «Ημέρες του Φωτός», η δυναμική τριάδα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού παρουσιάζει μια παράσταση γεμάτη φως, συγκίνηση, δύναμη, εκρηκτικές διασκευές και σημαντικές στιγμές από το ρεπερτόριο που καθόρισε την πορεία της έως σήμερα.

Πλούτος στο Ανοιχτό Θέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό
(Πλαταιών και Χιμάρας)
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 15€

Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφύλαξε μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό: Τον Διονύση Σαββόπουλο να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση. Στη φετινή παράσταση παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v