38:43 μ.μ.: Θέατρο, έρωτας και ξενάγηση στην Αθήνα

Μία performance εμπνευσμένη από την ταινία Μεσοτοιχίες μας παίρνει από το χέρι για να μας ξεναγήσει στο κέντρο της Αθήνας… και του έρωτα.
38:43 μ.μ.: Θέατρο, έρωτας και ξενάγηση στην Αθήνα
Ένας άντρας, μία γυναίκα και μία ιστορία αγάπης που ετοιμάζεται να ξεκινήσει...
μόλις αυτοί οι δύο συναντηθούν. Το 38:43 μ.μ. είναι μία σουρεαλιστική ξενάγηση σε χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από την Πλάκα έως το Σύνταγμα, όπου και οι δύο μας ήρωες κατοικούν, εργάζονται, ασφυκτιούν, (από-) γοητεύονται και... ερωτεύονται. Επίκεντρο... οι δύο αντικρινές βιτρίνες στην οδό Βουλής: 38/43.

Λίγα λόγια για το έργο
Εκείνη τη λένε Δάφνη -που έχει το αγαπημενο της χρώμα- είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και μένει προσωρινά στο έξτρα δωμάτιο του έξτρα χώρου του καταστήματος της αδερφής της, στο νούμερο 38 της οδού Βουλής. Εκείνον τον φωνάζουν Πέμπτη, από το βιβλίο Ο Άνθρωπος που τον Έλεγαν Πέμπτη, είναι γραφίστας και παρόλο που η μητέρα του μένει λίγα στενά πιο κάτω, εκείνος συνήθως καταλήγει να κοιμάται στο υπόγειο της εταιρείας που εργάζεται, στο νούμερο 43 της οδού Βουλής.

Τους χωρίζουν δύο τζαμαρίες, δύο πεζοδρόμια, ένα κομμάτι άσφαλτος και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχουν συναντηθεί, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει έρθει η σωστή στιγμή. Η παράσταση παρακολουθεί τις παράλληλες διαδρομές τους, το τελευταίο βράδυ πριν από εκείνη τη στιγμή.

Σκηνοθετικό Σημείωμα
Από τη μία είναι μία ερωτική ιστορία. Από την άλλη είναι μία ιστορία για τους ανθρώπους σε μία πόλη, απομωνομένους σε τέτοιο βαθμό, που δυσκολεύονται να δουν την ευκαιρία που υπάρχει τόσο δίπλα τους όσο μία τζαμαρία. Είναι μία ιστορία μέσα στην πόλη με τις εκατοντάδες άδειες βιτρίνες και αυτές που εκτίθενται αλλά φοβούνται να κοιτάξουν προς τα έξω. Είναι ακόμη μία ιστορία για το χρόνο, που θέλει το χρόνο του και τη στιγμή του. Είναι ο δρόμος ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες.

Συντελεστές:
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Ερμηνεύουν: Βάλυ Μαυρίδη (Δάφνη), Τάσος Τσούκαλης (Πέμπτη), Ελένη Σταμουκαλάτου (αφηγητής), Γρηγόρης Χατζάκης (αφηγητής), Mαρία Μαραγκουδάκη (Ρολογάς), Νίκος Πλυτάς (θεατής)
Και Μπέττυ Αποστόλου, Πολυάννα Βλαντή, Μάριος Βούρος, Ξένια Γεροβασίλη, Μπήλιω Καλιακάτσου, Μαρίνα Κονταρίνη, Μαρία Κρέμερ, Δημήτρης Μελέτης, Γιώργος Ντόκος, Ελένη Ορφανού, Χρήστος Πανώρας, Μάνος Πρωτόπαππας, Σοφία Ρούπακα, ΑνθήΤσιρούδη, Άννα Τσόλια, Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Ξενάγηση: Alternative Tour of Athens (ATA)
Βιτρίνες: IPPOLYTO (Βουλής 38) / ECO FIT (Βουλής 43)

Στοιχεία Παράστασης:
Η παράσταση έχει ως σημείο εκκίνησης το Βρυσάκι (Χώρος Τέχνης και Δράσης) – Βρυσακίου 17. Ακολουθεί «ξενάγηση» στην Πλάκα, η οποία καταλήγει στις βιτρίνες στην οδό Βουλής: νο 38 / 43.

Στάσεις «ξενάγησης»: Βιβλιοθήκη του Πανταίνου – Ρωμαϊκή Αγορά- Φετιχέ Τζαμί – Αέρηδες – Οθωμανικό Ιεροδιδασκαλείο – οδός Κυρρήστου (Δ/νση Τεχνικών Έργων Αναστήλωσης – Λουτρό Αέρηδων- Σκαλωσιά) – οδός Ναυάρχου Νικόδημου (Γκαράζ) – Οδός Θουκυδίδου (Πάρκινγκ) – Οδός Απόλλωνος 20-12 (Ταξιδιωτικό Γραφείο, Καθαριστήριο National Dry Cleaner-Laundry, Κουρείον)

Ημερομηνίες Παράστασης:
καθημερινά από Σάββατο, 20 έως Tρίτη, 30 Ιουλίου - εκτός Πέμπτης &Παρασκευής
Σάββατο, 20 - Κυριακή, 21 - Δευτέρα, 22 - Τρίτη, 23 - Τετάρτη, 24 Σάββατο, 27 - Κυριακή, 28 - Δευτέρα, 29 - Τρίτη, 30 Ιουλίου

Ώρα έναρξης παράστασης: 20.30
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: προαιρετική συμμετοχή των θεατών στο τέλος της παράστασης

Οδηγίες... χρήσης: να είστε στο σημείο εκκίνησης στην ώρα σας (διαφορετικά θα πρέπει να μας προλάβετε σε κάποια από τις στάσεις). Να χαλαρώσετε για να απολαύσετε τη διαδρομή, την performance, την Αθήνα. Επιτρέπεται κάθε είδους ένδυμα και υπόδημα, αρκεί να σας κάνουν να νιώθουν άνετα για μία... θεατρική ξενάγηση εβδομήντα λεπτών! Να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά. Ο Έρωτας μπορεί να είναι απέναντί σας....

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v