Φεστιβάλ στην Αθήνα: Οι Δήμοι γιορτάζουν

Θέατρο ή μουσική; Έντεχνο ή λαϊκό; Φλαμένκο ή κλασική μουσική; Πέντε υπαίθρια αθηναϊκά θέατρα γεμίζουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές με τέχνη και θεάματα.
Φεστιβάλ στην Αθήνα: Οι Δήμοι γιορτάζουν
της Ηρώς Κουνάδη

Το Φεστιβάλ Αθηνών μπορεί να έχει το όνομα –εντάξει, και την χάρη– υπάρχουν όμως και αρκετά άλλα ωραιότατα φεστιβαλάκια, που φιλοξενούνται στα ανοιχτά θέατρα των αθηναϊκών δήμων, και υπόσχονται βραδιές γεμάτες θέατρο και μουσική κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Από συναυλίες μεγάλων εγχώριων και ξένων ονομάτων, μέχρι τις θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού που, αφού κάνουν τις πολυσυζητημένες πρεμιέρες τους στην Επίδαυρο, φτιάχνουν βαλίτσες για Αθήνα, αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που θα γεμίσουν τα καλοκαιρινά μας βράδια στην πόλη.

Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα στο Θέατρο Βράχων

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά (κυρίως λόγω… χώρου) της πόλης άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο, και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Τριανταεννιά συνολικά παραστάσεις και συναυλίες συναποτελούν το ενδιαφέρον πρόγραμμά του. Μερικές από αυτές που δεν θα χάσουμε:
- Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Γκογκόλ σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου με τους Γιώργο Αρμένη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αμαλία Μουτούση (Τρίτη 16 Ιουλίου, εισιτήρια: 18€)
- Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη με τους Πέμη Ζούνη και Αντώνη Καφετζόπουλο (Πέμπτη 18 Ιουλίου, εισιτήρια: 15€)
- Το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά (Τετάρτη 24 Ιουλίου, εισιτήρια: 17€)
- Ειρήνη του Αριστοφάνη από το Κρατικο Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Τρίτη 30 Ιουλίου, εισιτήρια: 15€)
- Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη (Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Αυγούστου, εισιτήρια: 20€)
- Τραχίνιες από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους Αργύρη Ξάφη και Φιλαρέτη Κομνηνού (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, εισιτήρια: 15€).
Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00. Κατεβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα κάνοντας κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα.

Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη


Ένα αντίστοιχα ατμοσφαιρικό, ανοιχτό θέατρο, στο νταμάρι της Πετρούπολης αυτή τη φορά, φιλοξενεί το έτερο… λίθινο φεστιβάλ της πόλης, και περιλαμβάνει εξίσου πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως:
- Χάρις Αλεξίου και Nouveau Sextet την Δευτέρα 22 Ιουλίου,
- Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη με τους Πέμη Ζούνη και Αντώνη Καφετζόπουλο την Πέμπτη 25 Ιουλίου
- Κύκλωπας του Ευριπίδη από το Εθνικό σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου με τους Δημήτρη Πιατά, Νίκο Καραθάνο και Νίκο Χατζόπουλο την Τετάρτη 28 Αυγούστου
- Αγαμέμνων του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νικολέττας Φριντζήλα, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Θωμά Χατζησάββα την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.30, και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στα 10-15€. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Θέατρο Αττικού Άλσους

Ένα καταπράσινο πάρκο, ένα ανοιχτό θεατράκι, και πολλές βραδιές θεάτρου και μουσικής, που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο και διαρκούν έως τις 19 Ιουλίου. Από αυτές ξεχωρίσαμε:
- Μήδεια του Σπύρου Ευαγγελάτου με τον Γιώργο Κιμούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που ανεβαίνει απόψε Πέμπτη 11 Ιουλίου (εισιτήρια: 15€)
- Αγαμέμνων του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νικολέττας Φριντζήλα, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Θωμά Χατζησάββα την Παρασκευή 12 Ιουλίου (εισιτήρια: 15€)
- Το τρυφερό οικογενειακό και αντιρατσιστικό έργο Μια Γιορτή στου Νουριάν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι την Κυριακή 14 Ιουλίου (είσοδος ελεύθερη)
- Αφιέρωμα στη μουσική του Johannes Brahms από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 17 Ιουλίου (είσοδος ελεύθερη).

Κηποθέατρο Παπάγου

Άλλο ένα θέατρο στην καρδιά μιας καταπράσινης όασης, φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες όλο το καλοκαίρι. Στα highlights συμπεριλαμβάνονται:
- Αγαμέμνων του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νικολέττας Φριντζήλα, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Θωμά Χατζησάββα την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21.15 (εισιτήρια: 15€)
- Ένας εχθρός του λαού του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 21.00 (εισιτήρια: 15€)
- Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Γκογκόλ σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου με τους Γιώργο Αρμένη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αμαλία Μουτούση την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21.00 (εισιτήρια: 18€)
- Flamenco Alchemy υπό τους ήχους ορχηστρικής μουσικής σε χορογραφίες Oscar de los Reyes και Ελένης Γιαννοπούλου, την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21.00 (εισιτήρια: 12€)
- Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη με τους Πέμη Ζούνη και Αντώνη Καφετζόπουλο την Τετάρτη 24 Ιουλίου (εισιτήρια: 15€)
- Φαύστα του Μποστ από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου με τους Νικολέττα Βλαβιανού, Σταύρο Νικολαΐδη, την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21.00 (εισιτήρια: 10€)
Κατεβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα κάνοντας κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα.

Βεάκειο Θέατρο

Το ανοιχτό θέατρο στον λόφο του Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά, μπλέκει θέατρο και μουσική σε ένα πρόγραμμα που έχει κάτι για όλους. Τι ξεχωρίζουμε;
- Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, με special guest τον Μηδενιστή, την Παρασκευή 12 Ιουλίου (εισιτήρια: 15€)
- Αγαμέμνων του Αισχύλου από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, την Δευτέρα 15 Ιουλίου (εισιτήρια: 15€). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πειραιά.
- Caveman σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη με το Ζήση Ρούμπο, την Πέμπτη 18 Ιουλίου (εισιτήρια: 18€).
- Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, ο οποίος γιορτάζει 25 χρόνια μουσικής πορείας, την Τετάρτη 24 Ιουλίου (εισιτήρια: 15€)
- Συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου (εισιτήρια: 15€)
Όλες οι παραστάσεις του Ιουλίου ξεκινούν στις 21.30, και του Σεπτεμβρίου στις 21.00. Κατεβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα κάνοντας κλικ στη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v