Το Εθνικό Θέατρο πηγαίνει Επίδαυρο

Δύο παραγωγές ετοιμάζει το Εθνικό για τον Αύγουστο στην Επίδαυρο, τον Κύκλωπα και τις Τραχίνιες σε σκηνοθεσία Παπαβασιλείου και Μοσχόπουλου αντίστοιχα.
Το Εθνικό Θέατρο πηγαίνει Επίδαυρο
της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη

«Κύκλωψ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Οι δυο θερινές, επιδαυρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου δεν είναι επιθετικά «εμπορικές» προτάσεις. Είναι δυο σπανίως παρουσιαζόμενα έργα που όμως έχουν την υπογραφή ποιότητας του καλλιτεχνικού διευθυντή τους, ο οποίος θεωρεί «σημαντικό στη δύσκολη εποχή που διανύουμε το γεγονός ότι το Εθνικό αποφάσισε να κάνει δυο παραγωγές και να τις πάει περιοδεία». Μάλιστα, παρ’ όλο το οικονομικό ρίσκο των περιοδειών, σκέφτεται το ενδεχόμενο να βγει περιοδεία και η παιδική σκηνή.

*Ο Κύκλωψ

Πρώτος θα παρουσιαστεί ο «Κύκλωψ», κάνοντας πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (θα επαναληφθεί στις 3 Αυγούστου). «Ποτέ δεν ανέβηκε μόνο του. Ανέβαινε σαν συνοδευτικό, σαν κερασάκι στην τούρτα της τριλογίας. Αυτό ήταν και η ιδρυτική του συνθήκη», λέει ο σκηνοθέτης, που ανακάλυψε στο έργο το «αντικαπιταλιστικό στοιχείο » και μοιράζεται τη διασκευή με τον Σωτήρη Χαβιαρά.

Info:
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ, Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός, Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ, Κίνηση: Sinequanon.
Οδυσσέας ο Νίκος Καραθάνος.Κύκλωπας ο Δημήτρης Πιατάς. Σιληνός ο Νίκος Χατζόπουλος. Χορός οι: Γ.Γιαννακάκος, Θ.Δήμου, Ηλ.Ζερβός, Β.Καραμπούλας, Κ.Κοράκης, Γ.Κότσιφας, Λ.Μαλκότσης, Άγγ.Μπούρας, Μ.Οικονόμου, Χρ.Σαπουντζής, Μ.Σαράντης, Γ.Συμεωνίδης, Χ.Τζωρτζάκης, Άγγ.Τριανταφύλλου, Σ.Τσακομίδης, Γ.Τσουρής, Ν.Χανακούλας.

*Οι Τραχίνιες

Οι «Τραχίνιες» θα κάνουν πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 9 Αυγούστου (θα επαναληφθεί και στις 10),ρίχνοντας το βάρος στον Χορό. Άλλωστε ο Χορός, «μια νέα γενιά που ψάχνει να βρει ποιο είναι το μέλλον της», κάνει την τραγωδία άκρως επίκαιρη. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει και την απόδοση.

Info:
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και την μουσική ο Κορνήλιος Σελαμσής.
Ηρακλής είναι ο Αργύρης Ξάφης, Διηάνειρα η Άννα Μάσχα, Τροφός η Φιλαρέτη Κομνηνού και Ύλλος ο Θάνος Τοκάκης. Κορυφαία η Άννα Καλαϊτζίδου. Μαζί τους ο Κ. Μπερικόπουλος, ο Γ. Χρυσοστόμου και η Ελένη Μπούκλη.
Χορός οι: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Δάφνη Δαυίδ, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αμαλία Κοσμά, Χαρά Κότσαλη, Ελίνα Μάλαμα, Ηρώ Μπέζου, Νάνσυ Μπούκλη, Ειρήνη Μπούνταλη, Σεβίλλη Παντελίδου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρίνα Σάττι, Καλλιόπη Σίμου, Αγγελική Τρομπούκη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v