ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο in2life

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Σετσουάν στη Στέγη, η Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλά στην κάμερα του in2life για τα επόμενα σχέδιά της στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση... με όπλο την τέχνη.

της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη

Η ταλαντούχα Κατερίνα Ευαγγελάτου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη μπρεχτική δραματουργία (Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν) και συγχρόνως στη μεγάλη σκηνική κλίμακα (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) έχοντας σύμμαχο στον ομώνυμο ρόλο τη Στεφανία Γουλιώτη, η οποία έκανε μία από τις ερμηνείες της χρονιάς.

H σκηνοθέτιδα εξηγεί στον φακό του in2life γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο ουμανιστικό έργο του Μπρεχτ, μιλά για τα προσεχή σχέδιά της στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και για το πώς βιώνει την κρίση, με όπλο της την τέχνη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v