ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

O «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι επιστρέφει στο Ακροπόλ

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία που σκηνοθέτησε ο Στάθης Λιβαθινός πριν πέντε χρόνια ανεβαίνει και πάλι στο θέατρο Ακροπόλ, χωρισμένη σε δύο μέρη, και έτοιμη να κατακτήσει εκ νέου το κοινό της Αθήνας με ένα από τα πιο σπουδαία κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

O «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι επιστρέφει στο Ακροπόλ

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογέφσκι «Ηλίθιος», όπως παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου το 2007, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, θα χαρεί το θεατρικό κοινό και πάλι σε δύο μέρη από τις 19 Απριλίου και έως τις 20 Μαΐου στο θέατρο Ακροπόλ.

Γραμμένος το 1868-69, ο «Ηλίθιος» κατατάσσεται χωρίς αμφιβολία στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας κι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.

Ο Ντοστογέφσκι καταπιάνεται με ένα τολμηρό για την εποχή του ζήτημα, που έχει να κάνει με το πώς ένας αγνός , άφθαρτος, ανυστερόβουλος και ακοινώνητος άνθρωπος εισβάλλει με καταλυτικό τρόπο σε ένα αλλοτριωμένο κοινωνικό περιβάλλον, με δραματικές όμως συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για όσους θα συναναστραφεί.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε δύο ξεχωριστά μέρη (Α΄μέρος – Β΄μέρος), με τεράστια καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία, από την τότε ομάδα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος, ο σκηνοθέτης έχει κρατήσει τον βασικό κορμό του θιάσου (Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελος, Μαρία Ναυπλιώτου, Μαρία Σαββίδου, Νίκος Καρδώνης, Αρης Τρουπάκης κ.α.) κι έχει προσθέσει κι άλλους επίσης εξαίρετους ηθοποιούς (όπως Γιώτα Φέστα, Κόρα Καρβούνη, Νεφέλη Κουρή κ.α..).

Η μετάφραση είναι του Άρη Αλεξάνδρου. Η δραματουργική επεξεργασία του Σάββα Κυριακίδη με την συνεργασία του σκηνοθέτη και των ηθοποιών της παράστασης.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται και πάλι η Ελένη Μανωλοπούλου, η μουσική είναι του Θοδωρή Αμπαζή, ενώ τους φωτισμούς θα σχεδιάσει ο Αλέκος Αναστασίου.

Info:
Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9-11 τηλ. 2103643700
Ο «Ηλίθιος» θα παρουσιάζεται ως εξής:

Τετάρτη στις 17.00 το Α΄μέρος & στις 21.00 το Β΄μέρος
Πέμπτη στις 20.30 το Α΄μέρος
Παρασκευή στις 20.30 το Β΄μέρος
Σάββατο στις 17.00 το Α΄μέρος & στις 21.00 το Β΄μέρος
Κυριακή στις 15.00 το Α΄μέρος & στις 19.00 το Β΄μέρος
(οι ώρες έναρξης θα τηρούνται αυστηρά - μεταξύ της παράστασης του Α΄μέρους & της παράστασης του Β΄μέρους θα υπάρχει διακοπή μισής ώρας)

Τιμές εισιτηρίων: πλατεία 20 ευρώ & εξώστης 15 ευρώ
Με την αγορά εισιτηρίων και για τα δύο μέρη, θα παρέχεται έκπτωση 5 ευρώ για κάθε μέρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

To site του Ακροπόλ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v