Οι αθηναϊκές σκηνές ρίχνουν τις τιμές

Υπερπαραγωγές στο Μέγαρο με 5€, φθηνά εισιτήρια της τελευταίας στιγμής στην Λυρική Σκηνή για τους νέους και performances πιο οικονομικές από μια κινηματογραφική προβολή στη Στέγη: 5 αθηναϊκές σκηνές κάνουν προσφορές και δίνουν… τέχνη στο λαό.
Οι αθηναϊκές σκηνές ρίχνουν τις τιμές
«Η τέχνη ξεπλένει την σκόνη της καθημερινότητας από την ψυχή μας», είχε πει κάποτε ο Πικάσο. Γι’ αυτό και σε εποχές εθνικής κατάθλιψης την χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο. Έχουμε ανάγκη την κάθαρση μιας καλής θεατρικής παράστασης, το «ταξίδι» μιας μουσικής βραδιάς, την καλλιτεχνική διέξοδο από την καθημερινότητα.

Δυστυχώς, οι εποχές επιτάσσουν μια απότομη στροφή προς την κάλυψη των βασικών μας αναγκών, και τα ποσά των 30 ή των 40 ευρώ για μια παράσταση φαίνονται απλησίαστα, θυμίζοντάς μας ότι η τέχνη εκτός από την αισθητική της καλλιτεχνική της πλευρά έχει και την άλλη, αυτήν της εμπορικής επιχείρησης.

Ευτυχώς από την άλλη, η δεύτερη αυτή φύση της τέχνης δείχνει να κατανοεί τις συνθήκες της εποχής. Αντιλαμβάνεται ότι η τέχνη, ακόμη και στην λεγόμενη «υψηλή» της μορφή, δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο λίγων. Και κάνει εκπτώσεις. Στις τιμές, όχι στην ποιότητα. Δείτε 5 καλλιτεχνικές σκηνές της Αθήνας που ανακοίνωσαν ειδικές προσφορές και χαμηλές τιμές για την προσεχή περίοδο.

*Η Λυρική Σκηνή στην «υπηρεσία» των νέων
Επειδή οι Έλληνες, σύμφωνα με το γνωστό κλισέ, "είμαστε της τελευταίας στιγμής", η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στους νέους ως 26 ετών την δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια για οποιαδήποτε ζώνη, 20 λεπτά πριν την έναρξη οποιαδήποτε παράστασης, στην τιμή των 15€.

Επιπλέον, τα εκπτωτικά πακέτα της Λυρικής Σκηνής διευρύνονται περισσότερο. «Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιδεικνύοντας ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, έχει καταρτίσει εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων, με εκπτώσεις τιμών που φτάνουν στο 30%. Επιπλέον, η ΕΛΣ έχει ορίσει μια παράσταση για την κάθε παραγωγή της φετινής περιόδου όπου όλες οι κατηγορίες των εισιτηρίων θα είναι μειωμένες κατά 15%», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκηνή. Τα εκπτωτικά πακέτα ξεκινούν από την μείωση κατά 15% στις τιμές συγκεκριμένων παραστάσεων, ενώ το ποσοστό της έκπτωσης αυξάνεται αν κλείσετε δύο ή περισσότερα εισιτήρια για μελλοντικές παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ

*Η «αναγέννηση» του Ακροπόλ
Το ιστορικό Ακροπόλ αλλάζει πρόσωπο και παρουσιάζει καινούριες παραγωγές καταξιωμένων καλλιτεχνών, ενώ ο Φάνης Κιρκινέζος, «οικοδεσπότης» της ανανεωμένης σκηνής, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Μάνια Ζούση και το In2life δήλωσε πως ένα υψηλό πολιτιστικό προϊόν δεν θα πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια. «Μέσα στην καθημερινότητα είναι αναγκαία έξοδος για το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά», δήλωσε, λέγοντας πως «μέσω των τιμών και της τιμολογιακής πολιτικής όπου με εισιτήριο 10 ευρώ, θα μπορείς να δεις μια μουσική ή μια θεατρική παράσταση», ενώ συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει «οι τιμές να είναι τέτοιες, που ακόμα και αυτός που δυσκολεύεται να έχει ένα καλό κυρίως πιάτο, να μπορεί να δοκιμάσει λίγο και από το «γλυκό!» (δείτε την συνέντευξη εδώ).

Έτσι λοιπόν, οι τιμές για τις παραστάσεις της κεντρικής σκηνής, η οποία αυτή την περίοδο φιλοξενεί τον «Ερωτόκριτο» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ξεκινούν από τα 10€, ενώ ειδικές τιμές ισχύουν τις Τετάρτες και τις Πέμπτες: Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με τα παιδιά τους (1 ή 2 και έως 12 ετών), τα οποία δικαιούνται ελεύθερη είσοδο, ενώ τις ίδιες ημέρες τα ΑΜΕΑ δικαιούνται δωρεάν είσοδο και οι συνοδοί τους 50% έκπτωση. Για τις παραστάσεις του Ερωτόκριτου συγκεκριμένα, τα νεανικά-εφηβικά εισιτήρια διατίθενται με 50% έκπτωση στην τιμή ζώνης ενηλίκων. Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες και τις τιμές των υπόλοιπων σκηνών του Ακροπόλ εδώ

*Η αλληλεγγύη πάει Μέγαρο 
Ειδικές τιμές και προσφορές ανακοίνωσε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Με τον νέο χρόνο λοιπόν, οι πολύτεκνοι και οι άνω των 65 ετών δικαιούνται εισιτήρια από 8 ως 15€ σε όλες τις παραγωγές του Μεγάρου, εκτός της όπερας. Το Μέγαρο «αγκαλιάζει» επίσης τους νέους ως 25 ετών, τους ανέργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με ακόμη χαμηλότερη ειδική τιμή εισιτηρίου, από 5 ως 10€ σε όλες τις παραγωγές πλην της όπερας (περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 210 7282333).

Επιπλέον, το Μέγαρο προχωρά σε πώληση των αδιάθετων εισιτηρίων κάθε ζώνης σε φοιτητικές τιμές για τους φοιτητές, τα παιδιά και τους νέους 8-18 ετών. Αν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, αρκεί να τηλεφωνήσετε την ημέρα της παράστασης που σας ενδιαφέρει μετά τις 10.00π.μ. στο τηλ. 210 7282333 και να πληροφορηθείτε αν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια, ώστε να προχωρήσετε στην αγορά τους σε φοιτητική τιμή από τις 18.00μ.μ. Η τιμή ισχύει και για ένα άτομο που συνοδεύει παιδί έως 15 ετών.

Τέλος, δωρεάν εισιτήρια διατίθενται σε μαθητές και φοιτητές που ζουν εκτός Αθηνών για τις εκδηλώσεις των «Κυριακάτικων Πρωινών» και για άλλες επιλεγμένες παραστάσεις (πληροφορίες στο 210 7282367).

*ΤετARTες στην Στέγη με 7€
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας έχει συνηθίσει σε εναλλακτικές καλλιτεχνικές προτάσεις με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Επίσης, μας έχει συνηθίσει σε εισιτήρια των 15 ή των 18€, που ούτως ή άλλως θεωρούνται οικονομικότερα από τον μέσο όρο. Ωστόσο, οι εκπλήξεις δεν εξαντλούνται εδώ: Κάθε Τετάρτη, η Στέγη διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων για επιλεγμένες κάθε φορά παραστάσεις στην τιμή των 7€ -ήτοι φθηνότερα και από μία κινηματογραφική προβολή. Ενημερωθείτε για τις παραστάσεις που εμπίπτουν κάθε εβδομάδα στην προσφορά και κλείστε εγκαίρως εισιτήρια –γιατί εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού- στο τηλέφωνο 210 9005800 και στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. 

*Εθνικό Θέατρο
Έξι παραστάσεις «τρέχουν» ήδη στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου, μεταξύ των οποίων ο «Ξένος» σε σκηνοθεσία Γ. Παλουμπή, ο Βασιλικός (Σπ. Ευαγγελάτος), ο «Περικλής» (Γ. Χουβαρδάς) και ο Κόκκινος Βράχος (Ρ. Πατεράκη). Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στοιχίζουν από 10 ως 26€. Μάθετε περισσότερα εδώ

*Η σταθερή αξία του Bios
Συνδυασμένο όσο κανένα άλλο αθηναϊκό venue με την εναλλακτική σκηνή των τεχνών, το Bios συνδυάζει ιδανικά την θεατρική, την μουσική και την κινηματογραφική έκφραση φιλοξενώντας παραστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 15€ και προβολές ή μουσικά events «πάνω από το Bios» με ελεύθερη είσοδο.

Ενδεικτικά, για την προσεχή περίοδο, η θεατρική πλευρά του Bios κινείται σε ρυθμούς του «Forest» της Λουίζας Κωστούλα με είσοδο 10€, της «Τελείας» του Δημήτρη Μπογδάνου (θέατρο για παιδιά με είσοδο 15/10€), του «Ιδρύματος» της ομάδας Abovo με είσοδο 15€ και του «Τέλματος» της ομάδας Stimulus με είσοδο 15€. Μάθετε περισσότερα για τις παραγωγές και τις παραστάσεις του Bios στο σχετικό δημοσίευμα του In2life και στην ιστοσελίδα του Bios

*Θέατρο@Ρουφ
Με φρέσκες και χαμηλού κόστους παραγωγές απαντά στην κρίση ο χώρος πολιτισμού @Ρουφ, κρατώντας το εισιτήριο των παραστάσεων σταθερά κάτω από το «όριο» των 15€. Αυτή την περίοδο παρουσιάζεται για δεύτερη σεζόν η σουρεαλιστική αστυνομική κωμωδία «Ζητείται δολοφόνος» σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου, με εισιτήριο 13€ (μάθετε περισσότερα εδώ).

*Θέαμα από την Ελληνική Θεαμάτων
Ειδικές τιμές και προσφορές ανακοίνωσε και η εταιρία παραγωγής Ελληνική Θεαμάτων για τις παραστάσεις σε πολλές σκηνές της πόλης. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα όλες οι παραστάσεις της στοιχίζουν 18€ (θέατρα Αλίκη, Μικρό Παλλάς, Χορν, Λαμπέτη, Αποθήκη, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Κιβωτός, Κάτια Δανδουλάκη), ενώ κάθε Τετάρτη ισχύει λαϊκή παράσταση στο Θέατρο Χορν (΄"Κόκκινο" και "Γυάλινος Κόσμος") και κάθε Κυριακή στο Εμπορικόν ("Ήρωες").

Επιπλέον, ειδικές προσφορές ισχύουν για ομάδες άνω των 10 ατόμων, για τους ανέργους (15€), για τους φοιτητές (15-18€) και για γονείς με τα παιδιά τους κάθε Τετάρτη (δωρεάν είσοδος για τα παιδιά ως 12 ετών και ειδική τιμή 15-20€ για τους γονείς). Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις και της προσφορές δείτε εδώ.

*Θέατρο Τέχνης (Πεσμαζόγλου 5-υπόγειο και Φρυνίχου 14, Πλάκα)
Στην σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η είσοδος στοιχίζει 15€, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών, η είσοδος είναι 10€ για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στις παραστάσεις της περιόδου περιλαμβάνεται ο "Δρόμος περνά από μέσα" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου και το "Περιμένοντας τον Γκοντό" του Μπέκετ σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Δείτε το πρόγραμμα της σεζόν εδώ.

*Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5, Βικτώρια)
Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στο θέατρο Πορεία θα σας στοιχίσουν 13€ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (τις υπόλοιπες ημέρες η είσοδος στοιχίζει 20€/15€ μειωμένο). Ειδικά για την παράσταση "Παραλογές", περισσότερα για την οποία θα βρείτε στο σχετικό δημοσίευμα του In2life, το εισιτήριο της Δευτέρας και της Τρίτης στοιχίζει 15€ (10€ το φοιτητικό).

10 παραστάσεις... με λίγα

Ακολουθούν μερικές ακόμη παραστάσεις που ξεχωρίζουν όχι μόνο για την καλλιτεχνική τους ποιότητα αλλά και για το χαμηλό τους εισιτήριο:

Φόνισσα» στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας:  Το κείμενο του Παπαδιαμάντη μεταφέρεται στη σκηνή από τον Στάθη Λιβαθινό και με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Αρβανίτη (εισιτήρια 16-22€, ειδικές τιμές για ομαδικά πακέτα).

Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη»: Ο Αντώνης Αντωνίου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον μονόλογο του Θανάση Βαλτινού στην «Θεατρική Σκηνή» (Νάξου 84, Κυψέλη). Το εισιτήριο στοιχίζει 15€, ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη τα δύο άτομα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση με 18€.

Ο Μαρξ στο Σόχο» στο Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4): Ο μονόλογος του Χάουαρντ Ζιν παρουσιάζεται υπό την σκηνοθετική ματιά του Α. Καραγιαννόπουλου και υπό την ερμηνεία του Α. Αντωνόπουλου κάθε Δευτέρα και Τρίτη (γενική είσοδος 12€).

Ο Φυλακισμένος της Διπλανής Πόρτας»: Στην ίδια θεατρική σκηνή, ο Γρηγόρης Βαλτινός παρουσιάζει την κωμωδία του Νιλ Σάιμον, μοιραζόμενος την σκηνή με την Κατερίνα Λέχου. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ισχύει ειδική προσφορά – η γενική είσοδος είναι 16€.

Όταν έκλαψε ο Νίτσε» στο «Θησείο-Ένα θέατρο για τις τέχνες» (Τουρναβίτου 7): Οι Ακύλλας Καραζήσης και Νίκος Χατζόπουλος ανεβάζουν στην θεατρική σκηνή το βιβλίο-φαινόμενο του Γιάλομ, ενώ το εισιτήριο για το «ντιβάνι» των τεχνών στοιχίζει 18€ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Δείτε τι δήλωσαν οι δύο καλλιτέχνες στο In2life εδώ

Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ» στο Από μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο): Το γαλλικό κωμικό θεατρικό παρουσιάζει το Από μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, ενώ η γενική είσοδος στοιχίζει 15€. 

Αυτό το Παιδί» στο Θέατρο Μπάντμιντον (Άλσος Στρατού, Γουδή): Το κοινωνικό θεατρικό του Ζοέλ Πομερά συνεχίζει την πορεία του στο σανίδι, σε σκηνοθεσία Φρ. Λύτρα και με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Αντίνοο Αλμπάνη, την Βίκυ Βολιώτη, την Βάνα Πεφάνη και την Λήδα Ματσάγγου. Η γενική είσοδος στοιχίζει 15€.

-"Fucking Games" και "Αγάπη Είναι"
στο Θέατρο Βικτώρια (Μαγνησίας 5, Βικτώρια): Η πρώτη παράσταση, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, έχει γενική είσοδο 17€ με ποτό, ενώ για τους νέους ως 30 ετών, η είσοδος με ποτό στοιχίζει 14€. Η δεύτερη παράσταση του Θεάτρου Βικτώρια στοιχίζει 15€ περιλαμβανομένου ποτού.

-"Δεσποινίς Μαργαρίτα" στο Στούντιο Πράξη Επτά (Βαλτετσίου 45, Εξάρχεια): Το γνωστό δραματουργικό έργο παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Θόδωρο Γράμψα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με τα εξής εισιτήρια: Γενική είσοδος 14€, νέοι και άνεργοι 10€, γενική είσοδος Δευτέρας 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v