Θέατρο Badminton: Όλα όσα θα δούμε φέτος

Διεθνείς υπερπαραγωγές, θρύλοι της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, αλλά και λιγότερο γνωστές –πλην εξαιρετικά ενδιαφέρουσες– παραστάσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του Θεάτρου Badminton για τη σαιζόν που μόλις ξεκίνησε. Διαβάστε λεπτομέρειες για όλες τις παραστάσεις.
Θέατρο Badminton: Όλα όσα θα δούμε φέτος
Με ένα γεμάτο πρόγραμμα, η αρχή του οποίου έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη μοναδική Cristina Hoyos και το φαντασμαγορικό Ταξίδι στο Νότο, υπόσχεται να κρατήσει ολοζώντανο το ενδιαφέρον μας για μία ακόμη χρονιά το Θέατρο Badminton. Στους υψηλής αισθητικής χώρους του θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διεθνείς υπερπαραγωγές, θρύλους της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, αλλά και λιγότερο γνωστές –πλην εξαιρετικά ενδιαφέρουσες– παραστάσεις.

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Badminton για τη σαιζόν 2007-2008 έχει ως εξής:

* 4 έως 8 Οκτωβρίου 2007: Julio Bocca “Bocca Tango”. Το αστέρι του κλασικού χορού, Julio Bocca, στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, με μια παράσταση εμπνευσμένη από τις δύο μεγάλες αγάπες του: το μπαλέτο και το ταγκό. Όταν η χάρη του μπαλέτου ανάβει τη φλόγα του αργεντίνικου ταγκό, όταν η φαντασία προκαλεί την παράδοση και η ακρίβεια αναμετράται με τη δύναμη… γεννιέται το Bocca Tango. Τεχνικά άρτιες χορευτικές εκτελέσεις γεμάτες πάθος, και αγαπημένες μελωδίες του Astor Piazzolla και του Carlos Gardel ερμηνευμένες από αυθεντικές φωνές της Αργεντινής και την ορχήστρα του Μπουένος Άιρες, γεννούν ένα δυνατό συνδυασμό μπαλέτου, σύγχρονου χορού και σωματικού θεάτρου, με έμπνευση και βάση το αργεντίνικο πάθος και το ταγκό.

* 25 Οκτωβρίου 2007: Caetano Veloso. O απόλυτος μύθος της Βραζιλίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πληθωρικός και πολυτάλαντος, πνεύμα ανήσυχο και ανατρεπτικό, ο Caetano Veloso είναι μουσικός, ποιητής, κινηματογραφιστής και πολιτικός ακτιβιστής. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, που συνεχίζει να μαγεύει με την ερμηνεία του. Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1942 στο Santo Amaro De Purifi cacao στην Bahia της Βραζιλίας, ο Veloso αφομοίωσε την πλούσια μουσική κληρονομιά της περιοχής του με τις επιρροές από τη μουσική της Καραϊβικής, της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής. Αυτό όμως που τον κέρδισε ήταν ο ήχος της bossa nova και πάνω σε αυτόν βάσισε την ιδιαίτερα εκλεκτική pop μουσική του.

* 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2007: Pilobolus. Χορός στα όρια της Ακροβασίας, από την ομάδα που αποθεώθηκε στη φετινή τελετή των Όσκαρ. Κορμιά από λάστιχο που πλέκονται στα πιο αναπάντεχα σχήματα, μια διαρκής μάχη με τη βαρύτητα και τα όρια του ανθρώπινου σώματος, σε χορογραφίες υψηλής αισθητικής και παγκόσμια αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας. Ο λόγος φυσικά για τους Pilobolus, μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ομάδα χορού, που διανύει ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής της. Αντλώντας έμπνευση από πολλές διαφορετικές παραδόσεις και ένα απίστευτο απόθεμα φαντασίας και χιούμορ, η ομάδα κέρδισε αμέσως το κοινό, ενώ μετατράπηκε γρήγορα σε αυτάρκη οργανισμό του οποίου τα μέλη χορεύουν, χορογραφούν και διαχειρίζονται εξ’ ολοκλήρου την καλλιτεχνική τους δράση.

* 7 έως 25 Νοεμβρίου 2007: Beauty and the Beast. Για πρώτη φορά ένα Disney μιούζικαλ στην Ελλάδα, αφηγείται την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης όλων των εποχών. Ένα από τα δημοφιλέστερα μιούζικαλ όλων των εποχών και η πιο μαγευτική ιστορία αγάπης που φτιάχτηκε ποτέ, ζωντανεύει στην πολυβραβευμένη παράσταση του Ντίσνεϊ, “Beauty and the Beast”. Το έργο που αγάπησαν πάνω από 25 εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο και έσπασε τα ταμεία στα μεγαλύτερα θέατρα της υφηλίου –από τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Τορόντο, ως το Τόκιο και το Λονδίνο–, η παράσταση που κέρδισε εννέα βραβεία Tony, ανάμεσά τους και αυτό του ‘Καλύτερου Μιούζικαλ’, ζωντανεύει την πιο παλιά ιστορία αγάπης με μια έκρηξη θεατρικής μαγείας για παιδιά ηλικίας από 5 έως… 85 ετών.

* 1 έως 7 Δεκεμβρίου 2007: Momix “Passion”. Ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στον κόσμο του πάθους από τον Moses Pendleton και τον Peter Gabriel. Γνωστοί παγκοσμίως για την εξαιρετική εφευρετικότητα, την απαράμιλλη τεχνική και τη φυσική ομορφιά, οι ΜΟΜΙΧ έχουν καταχωρηθεί στη συνείδηση του παγκόσμιου κοινού ως μια ομάδα χορευτών-θαυματοποιών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Moses Pendleton. Διάσημοι εδώ και 25 χρόνια για την ικανότητα τους να πλάθουν έναν μαγικό κόσμο σουρεαλιστικών εικόνων και ψευδαισθήσεων, όπου ο χορός συναντάται με τα ακροβατικά, τον αθλητισμό, την παντομίμα και την υποκριτική, εξακολουθούν να αγνοούν με αυθάδεια τους φυσικούς νόμους και να φλερτάρουν με την υπέρβαση και την οφθαλμαπάτη.

* 28 & 29 Δεκεμβρίου 2007: Woody Allen & New Orleans Jazz Band Live. Ένας ζωντανός θρύλος στην Αθήνα. Ο πλέον διάσημος «Ευρωπαίος» Αμερικανός καλλιτέχνης, ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν, ο μεγάλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και στοχαστής, ο μυθικός Γούντι Άλλεν, θα δώσει δύο μοναδικές συναυλίες στη χώρα μας, παραμονές της πρωτοχρονιάς. Μαζί του μια φανταστική ορχήστρα, η «New Orleans Jazz Band» με προεξάρχοντα τον Μαέστρο Eddy Davis και τους Conal Fowkes, Cynthia Sayer, Robert Garcia, Simon Wettenhall, Jerry Zigmont. Στο κλαρινέτο βεβαίως, ο Γούντι Άλλεν αυτοπροσώπως.

* 4 έως 6 Ιανουαρίου 2008: Budapest Gypsy Symphony Orchestra. Tα 100 τσιγγάνικα βιολιά. 100 απίθανοι δεξιοτέχνες με κατάμαυρα μάτια και πολύχρωμα ρούχα και 2 σολίστες – φυσικοί ηγέτες του συνόλου, ο Sandor Rigo Buff o και ο Joszef Csosci Lendrai, συγκροτούν ένα υπέροχο μουσικό ουράνιο τόξο, που αρχίζει με czardas και τσιγγάνικα μοτίβα και καταλήγει σε Στράους, Μπραμς και Μπερλιόζ.

* 14 έως 21 Ιανουαρίου 2008: Antigravity. Το όριο είναι ο ουρανός. Οι Antigravity είναι μια εναέρια ομάδα θεάματος που αποτελείται από αθλητές παγκόσμιας κλάσης (μερικοί Ολυμπιονίκες), χορευτές ,μοντέρνους ακροβάτες και street jumpers, εκπαιδευμένους σε τεχνικές Αντί-Βαρύτητας (Anti-Gravity).Έτσι τους αρέσει να αποκαλούν τα απαράμιλλα άλματα τους και την χορευτική τους δεινότητα στον αέρα, που προκαλεί τους νόμους της βαρύτητας. Στις παραστάσεις τους μπορεί κανείς να απολαύσει τους χορευτές -ακροβάτες να χορεύουν στον αέρα πιασμένοι από «αόρατα» σχοινιά, να κάνουν παράτολμα ακροβατικά με τις ειδικές Antigravity μπότες τους, να στροβιλίζονται επιδέξια σαν αιθέρια πλάσματα και όλα αυτά με backround μουσική με πολλά bit, αποδεικνύοντας ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του.

* 23-27 Ιανουαρίου 2008 Fuego! Η επανάσταση στο flamenco. Ένα θεατρικό υπερθέαμα χορού που εμπνεύστηκε η Carmen Mota και πιάνει τον παλμό του 21ου αιώνα. Ένα αισθαντικό, γεμάτο πάθος και ενέργεια θέαμα που συνδυάζει τους βαθιά ριζωμένους ρυθμούς του παραδοσιακού ισπανικού χορού με το μεγαλείο και την πολυτέλεια, χαρακτηριστικά των τάσεων της σύγχρονης εποχής μας.

* Από 6 Φεβρουαρίου 2008: Tablo. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, "η Ιταλική απάντηση στο Cirque du Soleil". Μία παράσταση που ξεφεύγει από κάθε στερεότυπο, ένα ζωντανό μείγμα που αποτελείται από την ατμοσφαιρική μουσική του Angelo Talocci, μαγικές εικόνες χορού και δράματος και γερές δόσεις ιλουζιονισμού από τον μετρ του είδους, τον Caetano Triggiano.

* Από 12 Μαρτίου 2008: St.Petersburg Ice Ballet “Swan Lake on Ice”. Κύκνοι στον Πάγο από το φημισμένο μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης για πρώτη φορά με συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας. Η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία των 35 αέρινων χορευτών, η άψογη τεχνική τους και η απαράμιλλη εκφραστικότητά τους, σε συνδυασμό με την εκπληκτική μουσική του Τσαικόφσκυ που αποδίδεται ζωντανά από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, ενώ δεν είναι λίγοι οι θεατές που παρασύρονται τόσο από τη μαγευτική ιστορία, ώστε ξεχνούν ότι η παράσταση λαμβάνει χώρα στον πάγο Ένα θεατρικό μπαλέτο στον πάγο που, σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική των κοστουμιών και των σκηνικών, προσφέρει σε κοινό κάθε ηλικίας, μια μοναδική εμπειρία.

* 6 έως 25 Μαΐου 2008: “Mamma Mia!”. Το απόλυτο “feel good” μιούζικαλ που σπάει ταμεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμπνευσμένη από τη μαγεία των αφηγηματικών τραγουδιών των ABBA, η ηλιόλουστη, εύθυμη ιστορία του έργου για την οικογένεια και την φιλία, ξεδιπλώνεται στο παραδεισένιο σκηνικό ενός ελληνικού νησιού. Το βράδυ του γάμου της, η προσπάθεια μιας κόρης ν’ ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της, φέρνει ξανά στο νησί 3 άντρες από το παρελθόν της μητέρας της, ύστερα από 20 χρόνια…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v