Julio Bocca: Τα τελευταία τανγκό στην Αθήνα

Με μια από τις αγαπημένες του παραστάσεις, το γεμάτο πάθος Bocca Tango, που συνδυάζει μπαλέτο και αργεντίνικο τάνγκο σε ένα εκρηκτικό μείγμα, ο Julio Bocca έρχεται για πέντε μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου.
Julio Bocca: Τα τελευταία τανγκό στην Αθήνα
Στην αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία του, ο Julio Bocca, ένας από τους μεγαλύτερους κλασσικούς χορευτές παγκοσμίως, θα βρεθεί στο Θέατρο Badminton για πέντε αλησμόνητες βραδιές με μια από τις αγαπημένες του παραστάσεις, το Bocca Tango. Το πολυβραβευμένο αστέρι του κλασσικού χορού, κορυφαίος χορευτής του American Ballet Theater και «εθνικός ήρωας» της Αργεντινής, Julio Bocca, πραγματοποιεί την τελευταία του περιοδεία ως ερμηνευτής. Πρόκειται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στις 22 Δεκεμβρίου 2007.

Η παράσταση αυτή είναι εμπνευσμένη από τις δύο μεγάλες αγάπες του Julio Bocca: το μπαλέτο και το τάνγκο. Όταν η χάρη του μπαλέτου ανάβει τη φλόγα του αργεντίνικου τάνγκο, όταν η φαντασία προκαλεί την παράδοση και η ακρίβεια αναμετράται με τη δύναμη… γεννιέται το Bocca Tango. Τεχνικά άρτιες χορευτικές εκτελέσεις γεμάτες πάθος, και αγαπημένες μελωδίες του Astor Piazzolla και του Carlos Gardel ερμηνευμένες από αυθεντικές φωνές της Αργεντινής και την ορχήστρα του Μπουένος Άιρες, γεννούν ένα δυνατό συνδυασμό μπαλέτου, σύγχρονου χορού και σωματικού θεάτρου, με έμπνευση και βάση το αργεντίνικο πάθος και το τάνγκο.
 
Ανεξάντλητη ενέργεια, σουρεαλιστικοί τόνοι, αλλά και κωμικά στοιχεία, κάνουν το Bocca Τango να αναπαριστά ιδανικά το ψυχογράφημα της ανθρώπινης κατάστασης (έρωτας, απώλεια, αγωνία, χιούμορ, συντροφικότητα και άπλετος ερωτισμός), μέσα από την ενορχήστρωση μουσικής, φιλμ και γνήσιων Αργεντινών ερμηνευτών.

Εικόνες από τη βελούδινη αριστοκρατία και τις σκονισμένες φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, ποτισμένες με την κληρονομιά του τάνγκο, χορογραφία, συναισθηματικά και σωματικά ακραία εκφορά πάθους, σε συνδυασμό με την τεχνική ακρίβεια του μπαλέτου και την ελευθερία του σύγχρονου χορού, συνθέτουν μια παράσταση που χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη.

Ο Julio Bocca λέει: «Είναι μια παράσταση που προκλήθηκε από ένα πολύ βαθύ συναίσθημα και αντιπροσώπευσε την επιθυμία μου να κάνω μια παράσταση που θα με τοποθετούσε πολύ κοντά στο κοινό από σωματική άποψη. Και αυτός είναι ο λόγος που κάναμε την πρεμιέρα στο Teatro Maipo του Μπουένος Άιρες, ένα θέατρο χωρητικότητας μόλις 700 θέσεων. Οι θεατές της πρώτης σειράς ένιωθαν τους χορευτές να ιδρώνουν. Βρίσκονταν εκεί, πολύ κοντά μας. Και ήταν τόσο όμορφη εμπειρία, που πιστέψαμε πως δε θα καταφέρναμε ποτέ να ξαναζήσουμε τέτοια συγκίνηση και "ένωση" με το κοινό σε μεγαλύτερους χώρους και με καθίσματα μακριά από τη σκηνή. Προς μεγάλη μας έκπληξη, πολύ γρήγορα συνειδητοποιήσαμε πως αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο τόσο σε μικρούς, όσο και σε μεγαλύτερους χώρους. Αυτό είναι ίσως που κάνει το Bocca Tango μοναδικό».

Το Ballet Argentino, η χορευτική ομάδα του Julio Bocca, με κορυφαία την ντίβα του χορού Cecilia Figaredo, συμπράττει με τη φημισμένη ορχήστρα Octango. Το αποτέλεσμα είναι μια γιορτή της ζωής, του έρωτα, του κορμιού και της αργεντίνικης φλόγας, σε μια συγκλονιστική παράσταση που υμνήθηκε από τους κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με χορογράφο την Ana Maria Stekelman, το καμάρι της Αργεντινής, το τάνγκο, αποκτά νέες διαστάσεις. Βγαίνει από το κλασσικό σκηνικό της αίθουσας χορού και μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό θέαμα γεμάτο θεατρικότητα, αισθαντικότητα και δύναμη, ενώ η ζωντανή ορχήστρα και οι μαγνητικές φωνές της εξαιρετικών Viviana Gil και Guillermo Fernández συμπληρώνουν τη σύγχρονη χορογραφία, τη δραματικότητα και τη φινέτσα των χορευτών. Τη μια στιγμή ερωτικό, την άλλη απόλυτα σοβαρό, αιθέριο αλλά και κοφτερό, το Bocca Τango έχει τον κεντρικό του προβολέα στραμμένο στον ίδιο τον Julio Bocca, που βάζει φωτιά στην πλατεία με τα μοναδικά του σόλο.

Αμέσως μετά τις παραστάσεις του στο Θέατρο Badminton, το ανάρπαστο μπαλέτο του Bocca θα ταξιδέψει στη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Χιλή και την Αμερική. Αναφορικά με τις εμφανίσεις του στο Θέατρο Badminton, το μεγαλύτερο θέατρο της Ελλάδας, ο Julio Bocca δήλωσε: «Οι παραστάσεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα κάνουν τα γόνατά μου να τρέμουν λίγο. Όλοι ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι το λίκνο της δυτικής κουλτούρας και ο τόπος από τον οποίο προβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο οι σκέψεις των μεγαλύτερων φιλοσόφων, καθώς και οι δημιουργίες των μεγαλύτερων καλλιτεχνών».

Julio Bocca, Bocca Tango, 4-8 Οκτωβρίου, Θέατρο Badminton, Άλσος Στρατού, Γουδή

• Πληροφορίες – Κρατήσεις: www.ticketnet.gr, 210-8840600
• Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α 85 €, Β 70 €, Γ 65 €, Δ 50 €, Ε 30 €, Φοιτητικό 20 €
• Προπώληση εισιτηρίων:
Με πιστωτική κάρτα: 210 88 40 600, www.tickenet.gr
Με μετρητά: Virgin Megastores, Αθήνα: Σταδίου 7-9, Σύνταγμα, 210 3314788
Μαρούσι: The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35, 210 63 00 224
Ρέντης: Π. Ράλλη & Θηβών, Village Park, 210 4251760
Γλυφάδα: Δούσμανη 26, 210 89 44 42


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v