Cristina Hoyos: Η Ανδαλουσία ταξιδεύει... στο Θέατρο Badminton

Στον ισπανικό νότο θα μας ταξιδέψει η ανδαλουσιανή ιέρεια του φλαμένκο Cristina Hoyos στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου από τη σκηνή του Θεάτρου Badminton, με μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, πάθος και αγάπη για τη ζωή.
Cristina Hoyos: Η Ανδαλουσία ταξιδεύει... στο Θέατρο Badminton
Στείλτε email μέσω του «Γράψτε τα σχόλιά σας» και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις

Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις της Cristina Hoyos στo Λυκαβηττό το 2001, η Ανδαλουσιανή ιέρεια του φλαμένκο και μούσα του Carlos Saura, επιστρέφει στην Αθήνα για τρεις μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Badminton, με το νέο της δυναμικό σύνολο Ballet Flamenco de Andalucia.

Στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου η Cristina Hoyos θα ταξιδέψει και πάλι το αθηναϊκό κοινό στον εκρηκτικό κόσμο του φλαμένκο, με μια παράσταση διαποτισμένη από το πηγαίο πάθος, την αστείρευτη ενέργεια και την αυθεντικότητα της μεγάλης αυτής Κυρίας του χορού. Γνωστή τόσο για τις ερμηνείες της στις ταινίες Torero και Montoyas y Tarantos, όσο και από τις φημισμένες της παραστάσεις Bodas de Sangre, Carmen και El Amor Brujo, που παρουσιάστηκαν σε όλο τον κόσμο, η Cristina Hoyos, ζωντανός θρύλος του φλαμένκο, έρχεται ξανά στην Αθήνα για να παρουσιάσει το τελευταίο της έργο.

“Viaje al Sur”, δηλαδή «Ταξίδι στο Νότο», είναι ο τίτλος της παράστασης που περιοδεύει με τεράστια επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Ένα ταξίδι από το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.

Η Cristina Hoyos λέει: «Ποτέ δεν περίμενα ότι ο χορός θα γινόταν ό, τι πιο σημαντικό στη ζωή μου, πως θα με έκανε να διψώ τόσο και να θέλω να πιω από όλες τις πιθανές πηγές… Θέλω να αιχμαλωτίσω νέα αρώματα, να αντλήσω απ’ το παρελθόν, να ψάξω τις ρίζες και τις παραδόσεις και να δημιουργήσω νέες φόρμες, με ένα πιστεύω: πρέπει να δουλεύεις σκληρά για να μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα, συνειδητοποιώντας τι μένει ακόμα να μάθεις. Πάνω στη σκηνή, με τα φώτα και τον κόσμο, ζω ένα μοναδικό συναίσθημα: ένα ειδύλλιο γεννιέται ανάμεσα στο φλαμένκο κι εμένα, μια σχέση πάθους και στοργής. Το φλαμένκο ζει μέσα μου, η ζωή μου η ίδια είναι το φλαμένκο».

Η παράσταση Ταξίδι στο Νότο αφηγείται ένα ταξίδι στο Νότο της Ισπανίας και εκφράζει τα όνειρα και τις εμπειρίες της ζωής εκεί, μέσα από συναισθήματα. Κάθε ένα από τα τρία μέρη της παράστασης χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο χρώμα: Λευκό για την Ευτυχία, το χρώμα και το φως. Μαύρο για την Τραγωδία, τη μοναξιά της άγονης γης, την ατυχία των ανθρώπων και τη βαθειά λύπη, όπως εκφράζεται από την Ανδαλουσία του Νότου. Κόκκινο για το Πάθος και τις ανεξέλεγκτες μαγικές δονήσεις που υποκινούν τα πιο δυνατά συναισθήματα, όπως η αγάπη, η επιθυμία, ο έρωτας. Τρία συναισθήματα σε ένα φανταστικό ταξίδι που αφηγείται τις αλήθειες της ζωής, με τη μοναδική, εκφραστική γλώσσα του φλαμένκο.

◊ Συντελεστές
Η χορογραφία της παράστασης είναι της Cristina Hoyos και η σκηνοθεσία του Ramón Oller. Τη μουσική έχει συνθέσει ο José Luis Rodríguez, ενώ τα σκηνικά υπογράφει ο Giuliano Spinelli. Οι φωτισμοί ανήκουν στον Vinicio Cheli, ενώ τα κοστούμια σχεδίασε η Mercé Paloma. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Juan Paredes.

Εκτός από την Hoyos στο ρόλο της κορυφαίας, στην παράσταση συμμετέχουν οι χορεύτριες Susana Casas, Cristina Gallego, Rosa Belmonte, Mar Montero, Ana Moya, Lucia Guarnido και Leonor Leal, καθώς και οι χορευτές José Luis Vidal, Jesús Ortega, Jacob Guerrero, Javier Crespo, Daniel Torres, Abel Harana και Juan A. Jiménez.

Τη μουσική ερμηνεύουν ζωντανά οι Ανδαλουσιανοί τραγουδιστές Reyes Martín, Vicente Gelo, και Antonio Núñez “El Pulga”, με τη συνοδεία του Ramón Amador και του José Luis Rodríguez στην κιθάρα, και του Roberto Jaén στα κρουστά.

◊ Πρόγραμμα
Πρώτο Μέρος – Ευτυχία Poem (Vals) / Guajira, Zapateado / 1, 2 y 3 / Alegrías
Δεύτερο Μέρος – Τραγωδία Soleá / Soleá por Bulerías / Toná-Serrana
Τρίτο Μέρος – Πάθος Gracias a la vida (versión bulerías)
/ Soleá por Bulerías / Corazón Partío (versión tangos)

* Εισιτήρια προς 25, 40, 55, 60 ή 75 ευρώ, ανάλογα με τη θέση, προπωλούνται στα ταμεία του θεάτρου Badminton, στο Ticketnet.gr και στα Virgin Megastores.

Στείλτε email μέσω του «Γράψτε τα σχόλιά σας» και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v