Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου: Η... άλλη όψη του θεάτρου

Για όγδοη συνεχή χρονιά φιλοξενείται φέτος στην πόλη του Κιλκίς το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της τέχνης του κοκλοθεάτρου και της παντομίμας στην Ελλάδα. Με δώδεκα συμμετοχές από επτά ευρωπαϊκές χώρες, διεθνή αναγνώριση και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα φεστιβάλ συνεχίζει την ήδη επιτυχημένη πορεία του.
Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου: Η... άλλη όψη του θεάτρου

Έως τις 8 Οκτωβρίου θα διαρκέσει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, που και φέτος πραγματοποιείται στην πόλη του Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ, το οποίο έχει αποκτήσει κύρος σε διεθνείς συναντήσεις σχετικές με το θέατρο, και έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού, καθώς και με τα Mορφωτικά Iνστιτούτα των Ξένων Πρεσβειών στην Eλλάδα, είναι μια πολύχρωμη γιορτή που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες του Kιλκίς και της υπόλοιπης Eλλάδας, όπως και από τα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης.

Πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει την τέχνη του κουκλοθέατρου και της παντομίμας στην Eλλάδα. Για το σκοπό αυτό στο πλαίσιό του οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς και σπουδαστές, δημιουργούνται συνεργασίες με φορείς ελληνικούς και αλλοδαπούς, φιλοξενούνται παραστάσεις οι οποίες παρουσιάζουν ποικιλία εκφραστικών μέσων της πολύ πλούσιας αυτής τέχνης που ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν δώδεκα θίασοι από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αγγλία) και θίασοι από την Αργεντινής και την Κίνα. Και φυσικά, εκτός από τις παραστάσεις, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια, διαγωνισμοί, παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια στα σχολεία του Κιλκίς και εκθέσεις στο φουαγιέ του θεάτρου.

Το Kιλκίς θα γεμίσει πάλι χρώματα, θρύλους, ηθοποιούς, μουσικές, στολές, χαρούμενα πρόσωπα και βέβαια πολύχρωμες κούκλες που θα ζωντανέψουν ιστορίες, θα στολίσουν εμπορικά καταστήματα και θα τριγυρνούν στο μυαλό και τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά στις 12:00 και στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17, Κιλκίς), ενώ το πρωί, στις 09:30 (στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Κιλκίς και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη) θα δίνονται παραστάσεις για σχολεία.

Τιμές εισιτηρίων: €5 , παιδικό-σχολικό: €3

Τιμή εισιτηρίου για τις σχολικές παραστάσεις: €2

Για επιπλέον πληροφορίες, για το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ή να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς στα τηλέφωνα 23410 39158 και 23410 36160.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v