(Ξανα)ανακαλύψτε το Θέατρο της Δευτέρας

Το Θέατρο της Δευτέρας φέρνει σπουδαίες ελληνικές παραστάσεις στις οθόνες μας εντελώς δωρεάν με ένα κλικ στο web tv της ΕΡΤ και στο YouTube.
(Ξανα)ανακαλύψτε το Θέατρο της Δευτέρας
Αν δεν είσαι μιας κάποιας ηλικίας, μπορεί και να μην το έχεις ούτε ακουστά. Επίτρεψέ μας να σε διαφωτίσουμε: Το Θέατρο της Δευτέρας ήταν αρχικά ραδιοφωνική και μετά τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, η οποία από το 1976 μέχρι το 1992 παρουσίασε περισσότερες από 400 θεατρικές παραστάσεις σε ανθρώπους που (όπως τώρα κι εσύ) δεν μπορούσαν να πάνε θέατρο –ή μπορεί και να πήγαιναν, και μετά να τις ξανάβλεπαν στην τηλεόραση, ή να έβλεπαν άλλες στο θέατρο, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα εκεί, μια αναλογία με την κατάστασή μας θέλαμε και τη βρήκαμε.

Το Θέατρο της Δευτέρας, που λες, ή τουλάχιστον πολλές από τις παραστάσεις του, το βρίσκεις εντελώς δωρεάν στο Web TV της ΕΡΤ, ενώ κάποιες από αυτές υπάρχουν και στο YouTube. Κι αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σου διαλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας παραστάσεις.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Το εμβληματικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο παίχτηκε για πρώτη φορά στην ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο του μακρινού 1976. Σκηνοθέτες της παράστασης είναι οι Κώστας Ζωγόπουλος και Λάμπρος Κωστόπουλος, ενώ στο all star cast συναντάμε ονόματα σαν αυτά των Νικήτα Τσακίρογλου, Εύας Κοταμανίδου, Χρυσούλας Διαβάτη, Μαρίας Φωκά.



Ο Γλάρος

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο Τσέχοφ από το Θέατρο της Δευτέρας. Στον Γλάρο του 1981 πρωταγωνιστούν η Μάρω Κοντού και ο Ανδρέας Μπάρκουλης και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Χονδρογιάννης.



Δέκα Μικροί Νέγροι

Αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι, ή δεν έχεις δει την ταινία, ακόμα καλύτερα: Η έκπληξη στο τέλος είναι σούπερ ενδιαφέρουσα. Ακόμα, όμως, και να ξέρεις την ιστορία, αξίζει να δεις την παράσταση που σκηνοθέτησε το 1978 ο Θεόφιλος Ζαμάνης, με πρωταγωνιστές τους Λούλα Ιωαννίδου, Γιώργο Νέζο, Χρήστο Δακτυλίδη, Έφη Ροδίτη, Κώστα Σιμενό.



Το Στραβόξυλο

Λίγος Ψαθάς χρειάζεται αυτές τις μέρες για να μας φτιάξει το κέφι, δε νομίζεις; Αυτή η παράσταση του 1981 έχει για έξτρα μπόνους τις σπαρταριστές ερμηνείες των Γιάννη Γκιωνάκη, Μπέτυς Βαλάση, Καίτης Τριανταφύλλου, και άλλων. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Εμιρζάς.



Δον Καμίλο

Η απολαυστική, όσο και πανέξυπνη, πολιτική σάτιρα του Σωτήρη Πατατζή σκηνοθετημένη από τους Αλέξη Μίγκα και Σταύρο Ζερβάκη. Πρωταγωνιστούν οι Μίμης Φωτόπουλος, Ρένα Βενιέρη, Δημήτρης Βυζάντιος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιάννης Μαλούχος. Και καθότι είμαστε αισίως στο 1982, η παράσταση είναι και έγχρωμη.



Ερωτικό γαϊτανάκι

Το φλέγον ζήτημα «υπάρχει ή δεν υπάρχει ο έρωτας» θέτει ο Άρτουρ Σνίτσλερ στο Ερωικό Γαϊτανάκι του, το οποίο σκηνοθετεί ο Κωστής Τσώνος, με τις υπέροχες μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη, και με πρωταγωνιστές ένα all star cast: Γρηγόρης Βαλτινός, Μάνια Παπαδημητρίου, Γιώργος Κιμούλης, Πέμυ Ζούνη, Κώστας Αρζόγλου, Ναταλία Τσαλίκη, Τάκης Χρυσικάκος, Βέρα Κρούσκα, Νικήτας Τσακίρογλου. Το βρίσκεις στο Web TV της ΕΡΤ, εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v