”Μια προσευχή για τα παιδιά” στο Μέγαρο Μουσικής

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση παρουσιάζεται το έργο του Λεωνίδα Κωττάκη ”A Midnight Prayer” στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 20.30. Το έργο θ παρουσιαστεί από την τσεχική Παιδική Χορωδία Severacek, ενώ τα έξοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κατασκευή του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα.
”Μια προσευχή για τα παιδιά” στο Μέγαρο Μουσικής

της Ίριδας Κρητικού

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του συνθέτη Λεωνίδα Κωττάκη (Leo Cottakis) A Midnight Prayer (Μεσονύκτια Προσευχή).

Το έργο αυτό, εμπνευσμένο από το ”Πάτερ Ημών” είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του Κόσμου. Είναι γραμμένο για την πολυβραβευμένη χορωδία κοριτσιών SEVERÁČEK (δύο σολίστ), κουιντέτο πνευστών, δύο τρομπέτες, κρουστά και εκκλησιαστικό όργανο.

H συναυλία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τσεχίας, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και είναι αφιερωμένη στους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ”Ελπίδα”. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Σύλλογο για την κατασκευή του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα.

Ο Λεωνίδας Κωττάκης (Leo Cottakis), διαπρεπής Έλληνας συνθέτης που ζει και δημιουργεί στο Λονδίνο, έχει πραγματοποιήσει σπουδές Θεωρίας και Πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, Σύνθεσης και Διεύθυνσης Ορχήστρας στη Μουσική Ακαδημία του Βουκουρεστίου, Σύνθεσης και Μουσικής Τεχνολογίας στο City University του Λονδίνου.

Συνέθεσε μουσική για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στην αγγλική τηλεόραση (ΒΒC). Επίσης έχει συνθέσει έργα μουσικής δωματίου καθώς και έργα μεγαλύτερης γκάμας, όπως: Αzure, Ακτινοβολία της Αυγής, To Τελευταίο Ταξίδι και την όπερα Αντιγόνη.

Η αισθαντικότητα, ο λυρισμός και η πνευματικότητα είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της μουσικής του.

Το 2004, ο Λεωνίδας Κωττάκης ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρία Riverlight Records, που εδρεύει στο Λονδίνο, με σκοπό την ηχογράφηση και εμπορική διάθεση του έργου του καθώς και την προώθηση νέων ταλέντων στη διεθνή μουσική αγορά.

Έχει δικό του studio ηχογράφησης, όπου και ηχογράφησε το πρώτο του CD Τhe Last Voyage (To Tελευταίο Ταξίδι) η μουσική του οποίου είναι εμπνευσμένη από την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.

”Η ανοιξιάτικη συναυλία της τσεχικής Παιδικής Χορωδίας Severacek, αποτελεί έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης ανάμεσα στην Τσεχία και την Ελλάδα, θέτοντας με υποδειγματικό τρόπο την τέχνη στην υπηρεσία του ανθρωπισμού”, τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

”Όταν μάλιστα συνδυάζεται με την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του νέου έργου του Λεωνίδα Κωττάκη ”Μεσονύκτια Προσευχή”, τότε αποτελεί μια μοναδική μουσική εμπειρία που όλοι μας ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τους 2.000 περίπου φίλους που θα φέρει αυτή η βραδιά κοντά μας”, κατέληξε.

Η συναυλία ξεκινά στις 20.30. Εισιτήρια διατίθενται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1 και Ομήρου 8. Τηλ. 210 - 72.82.333. Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 30, 43, 60 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v