Επιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες του Σεπτέμβρη

Σχεδόν κάθε μέρα και μια σούπερ συναυλία φέρνει ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα. Για να δούμε… πού θα πρωτοπάμε.
Επιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες του Σεπτέμβρη

του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Μαζί με τους αδειούχους που επιστρέφουν στην Αθήνα, με μια νοσταλγία για τις ξέγνοιαστες μέρες στις παραλίες που αφήνουν πίσω τους, στη βάση τους επιστρέφουν και οι καλλιτέχνες μετά τις καλοκαιρινές περιοδείες.

Και ο φετινός Σεπτέμβρης είναι γεμάτος συναυλιακά. Ηρώδειο, Θέατρο Βράχων, Θέατρο Πέτρας, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Βεάκειο Θέατρο, ΟΑΚΑ και Τεχνόπολη ανοίγουν τις θύρες για να φιλοξενήσουν ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Το in2life συγκέντρωσε όλες τις συναυλίες του Σεπτέμβρη και σας τις παρουσιάζει. Δείτε το πρόγραμμα και επιλέξτε…

Διονύσης Σαββόπουλος – Ελένη Βιτάλη “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα” (1 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη, στην τελευταία τους παράσταση “Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα”, ένα θέατρο τραγουδιών που ένωσε τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες, τους μουσικούς και το κοινό, θυμίζοντας τις αξίες και όσα μας δένουν, με την πάντοτε επίκαιρη τραγουδοποιία του Σαββόπουλου, αλλά και την αναφορά στο ηλεκτρικό, το παραδοσιακό και το λαϊκό ελληνικό τραγούδι. Τιμή Εισιτηρίου: Από 15 ευρώ έως 90 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.



Locomondo (2 Σεπτεμβρίου, Kokomo Beach Bar, πλαζ Αγίου Κοσμό, Ελληνικό)

Η καλοκαιρινή περιοδεία των Locomondo “κλείνει” πανηγυρικά μ’ ένα μεγάλο πάρτυ στο Kokomo Beach Bar στην πλαζ του Αγ. Κοσμά στο Ελληνικό. Με καινούργια και παλιά τραγούδια και με “rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop”, οι Locomondo ξέρουν πως να παρασύρουν το κοινό σε ξέφρενους ρυθμούς. Τιμή Εισιτηρίου: 8 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:30.

Σταύρος Ξαρχάκος (3 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά)

Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο... Βαρκαρόλα, Τα δάκρυά μου είναι καυτά , Χάθηκε το φεγγάρι, Υπομονή, Φτωχολογιά, Όνειρο Δεμένο, Άπονη ζωή, Το παράπονο, Δεν έχει αρχή, Μάτια Βουρκωμένα, Η νύχτα, Τα τρένα που φύγαν, Του λιμανιού το καλντερίμι, Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα, Καίγομαι, Μάνα μου Ελλάς, Μπουρνοβαλιά, Το δίχτυ, Ήτανε μια φορά, είναι μερικά μόνο απ’τα σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία. Τραγουδούν: Ηρώ Σαϊα , Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Μπούσαλης.

Τάνια Τσανακλίδου “Μείναν τα τραγούδια μόνα” (5 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

Η Τάνια Τσανακλίδου σε μια μοναδική βραδιά παρουσιάζει στο Ηρώδειο τη μουσική παράσταση “Μείναν τα τραγούδια μόνα”, μια παράσταση με τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο. Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας “Τα καλύτερα της Παραγγελίας” (5 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη)

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιας, για δεύτερη χρονιά μαζί, τον χειμώνα που πέρασε, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα, που στο δεύτερο μέρος του κυριαρχούσαν οι “παραγγελιές” του κοινού, πολυαγαπημένα τραγούδια των Γούναρη, Μπιθικώτση, Πλέσσα, Φίλιππου Νικολάου, Γιάννη Πάριου, Σαββόπουλου, Λοΐζου κ.ά. Συγκέντρωσαν λοιπόν τις καλύτερες “παραγγελιές”, και μαζί με το δικό τους πλούσιο ρεπερτόριο, γύρισαν όλη την Ελλάδα τραγουδώντας “τα καλύτερα της παραγγελιάς”. Τιμή Εισιτηρίου: 13 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:30.

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Νίκος Πορτοκάλογλου (5 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά)

“Δυνατά... το Καλοκαιρί”. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μπλέκουν ομοιότητες και αντιθέσεις, δύση και ανατολή, μουσικές αγάπες και τραγουδιστικά “απωθημένα” σε ένα διαφορετικό live – party. Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Κωστής Μαραβέγιας “Κατάστρωμα” (6 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά)

Ο Κωστής Μαραβέγιας, με το νέο album του “Κατάστρωμα”, αποχαιρετά και αυτό το καλοκαίρι, για 5ο συνεχόμενο χρόνο, από τον Πειραιά. Τιμή Εισιτηρίου: 13 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 20:00.

Γιάννης Χαρούλης (5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων, Γκάζι)

Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή για την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης πραγματοποίησε και φέτος μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Προς το τέλος αυτού του ταξιδιού “δένει” για τρεις ημέρες στην Αθήνα – 5,6 και 7 Σεπτεμβρίου- (Τα εισιτήρια για τις 5 και 7 Σεπτεμβρίου έχουν εξαντληθεί). Τιμή Εισιτηριου: 11 – 13 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Αλκίνοος Ιωαννίδης (7 Σεπτεμβρίου, Παλαιο Ελαιουργείου, Ελευσίνα)

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι συνεχίζουν το ταξίδι που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια. Με την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα και την εφευρετικότατων ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, τα τραγούδια, παλιά και νέα, αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες. Τιμή Εισιτηρίου: 5 - 12 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 20:30.

Φίλιππος Πλιάτσικας (7 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων, Βύρωνας)

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και το “Ροκ της Δυτικής Όχθης”. Μια αναδρομή, στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα, με τραγούδια των Πυξ Λαξ, της προσωπικής του πορείας αλλά και άλλων καλλιτεχνών. Μαζί του επί σκηνής οι: Στάθης Δρογώσης, Βασίλης Καζούλης, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Φάμελλος. Τιμή Εισιτηρίου: 8 – 10 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Παύλος Παυλίδης & Β Movies (8 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Μετά από μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies κλείνουν το κύκλο των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων στην Αθήνα. Με νέο album μέσα στο 2016, με τίτλο “Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο”, που κυκλοφόρησε στις αρχές Απριλίου από την Inner Εar και με τις μέχρι τώρα κριτικές να το κατατάσσουν σαν ένα από τα καλύτερά τους, θα μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι και το σήμερα.Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Κωνσταντίνος Βήτα (9 Σεπτεμβρίου – Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων, Γκάζι)

Μια μοναδική βραδιά με ηλεκτρονικούς, ποιήματα, μουσικά κουτιά και μινιμαλιστικές μελωδίες. Με αφορμή το νέο του Άλμπουμ “Ομόνοια”, ο Κωνσταντίνος Βήτα παρουσιάζει μια συναυλία, στο κέντρο της Αθήνας, γεμάτη ήχους, φως και εικόνες από τον ιδιαίτερο κόσμο του. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ – Ώρα Έναρξης: 21:00.



Νατάσσα Μποφίλιου (9 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη και 21 Σεπτεμβρίου, Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα)

Ολοκληρώνοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία, η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στην Αθήνα μαζί με τους Θέμη Καραμουρατίδη, Γεράσιμο Ευαγγελάτο και την ξεχωριστή “Βαβέλ” τους. Θα συστήσουν τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου και θα παρουσιάσουν και άλλες μεγάλες επιτυχίες της πορείας τους καθώς και σοφά επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, δημιουργώντας συνειρμικά μικρές θεματικές ενότητες, σε ένα πρόγραμμα που έκλεψε καθολικά τις εντυπώσεις τη σεζόν που μας πέρασε. Θέατρο Πέτρας: Τιμή Εισιτηρίου: 13 ευρώ. Ώρα έναρξης: 21:00 / Ελαιουργείο - Τιμή εισιτηρίου: 5 -12 ευρώ. Ώρα έναρξης: 20:30.

Φοίβος Δεληβοριάς (10 Σεπτεμβρίου, Κήπος του Μεγάρου Μουσικής)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς Μεγαροπιάνεται. Στον Κήπο του Μεγάρου ένα μοναδικό garden party, μια συναυλιακή επιστροφή στην Εδέμ, με τραγούδια, ηδύποτα και άλλους απαγορευμένους καρπούς. Προμηθευτείτε εισιτήρια και φύλλα συκής. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) και 14 ευρώ (στο ταμείο). Ώρα Έναρξης: 20:30.

“Ρεμπέτικο Μυστήριο” του Κώστα Φέρρη – Λαϊκή όπερα σε δύο πράξεις (10 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

Το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» παρουσιάζει την παράσταση του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο Μυστήριο» Λαϊκή όπερα σε δύο πράξεις. Στην παράσταση συμμετέχουν 30 νέοι – πολυτάλαντοι ηθοποιοί και καταξιωμένοι πρωταγωνιστές σε ρόλους έκπληξη, δύο ζωντανές ορχήστρες, χορωδία καθώς και ομάδα χορευτών. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού». Τιμή Εισιτηρίου: Από 10 έως 50 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

“Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου – Χαϊνηδες, Ψαραντώνης, Κι όμΩς Κινείται (11 Σεπτεμβρίου, Θεάτρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη)

Μια μαγευτική μουσικοχορευτική παράσταση, μια διαφορετική ανάγνωση του Ερωτόκριτου. Η διαλεκτική της τραγουδοαφήγησης, από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνίες, συμπληρώνεται και διαχέεται στη θεατρική πτυχή του έργου από τη παρουσία της ομάδας “Κι όμΩς Κινείται”. Τιμή Εισιτηρίου: 8 έως 12 ευρω. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Συναυλία Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου (11 Σεπτεμβρίου – Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων, Γκάζι)

“Παραπονεμένα λόγια”, “Σ΄αυτή τη γειτονιά”, η “Ατέλειωτη εκδρομή” και ο “Άμλετ της Σελήνης” είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά από τις φωνές αγαπημένων μας Ελλήνων ερμηνευτών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κούτρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Μεράντζας, Ηρώ Σαΐα, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρίας Καρούνης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Ελισάβετ Καρατζόλη, Κορίνα Λεγάκη, Γιάννης Μαθές. Τιμή Εισιτηρίου: 12 έως 15 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00

Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C (12 Σεπτεμβρίου – Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων, Γκάζι)

Η παρέα επί σκηνής είναι σχετικά νέα, η ουσία όμως παραμένει οικεία για όσους παρακολουθούν την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα όλα αυτά τα χρόνια. Ανεπιτήδευτη επικοινωνία, ειλικρινής στάση και αυθορμητισμός είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τις συναυλίες του πολύτιμες σαν εμπειρίες ζωής. Στην συναυλία της Τεχνόπολης θα πάρουμε μια γεύση από την προσεχή τους δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν στο στούντιο, καθώς και επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως τώρα. Τιμή Εισιτηρίου: 10 – 11 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00

ENCARDIA, 12 Χρόνια Μετά, Όλοι Μαζί. (14 Σεπτεμβρίου – Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη)

Μια παράσταση συναντήσεων, αναμνήσεων και συν-κρούσεων. Για να βρεθούμε πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Συμμετέχουν: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Haig Yazdjian, Νίκος Ξυδάκης, Κώστας Θωμαΐδης, Αγγελική Τουμπανάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Καλλιόπη Βέττα, Κατερίνα Πολέμη, Καίτη Κουλιά, Αννα Θεοδωρίδου, Πολυφωνικό σύνολο terra voce, Ομάδα κρουστών ΚΕΘΕΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.



Θανάσης Παπακωνσταντίνου (14 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους θα καταλάβουν τη γνώριμη σκηνή της Τεχνόπολης στο Γκάζι για μια συναυλία-επιστέγασμα στους «5 χειμώνες και 6 καλοκαίρια» που πέρασαν μαζί. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση) 14 ευρώ (στην είσοδο). Ώρα Έναρξης: 21:00.

Μαίρη Λίντα και Apurimac (15 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά)

Η Μαίρη Λίντα και Apurimac με «χρυσές» επιτυχίες σε ρυθμούς λάτιν. Η μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού συναντά τους βιρτουόζους του λάτιν ήχου και αυτό αποτελεί εγγύηση για μια ξεχωριστή βραδυά. Τιμή Εισιτηρίου: Από 10 έως 20 ευρώ.

100 Κιθάρες στο Ηρώδειο Βαγγέλης Μπουντούνης (16 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές σε μια ξεχωριστή βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Κιθάρα, στους δεξιοτέχνες του είδους και στην συλλογικότητα. Ένα ένα πρόγραμμα πολύμορφο, δυναμικό με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια γιορτή για τα δεκάδες Ωδεία και όλους όσοι υπηρετούν με πάθος και μεράκι την τέχνη της κιθάρας, αποδεικνύοντας ότι Ελληνική Κιθαριστική Σχολή στην χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο. Τιμή εισιτηρίου: Από 15 έως 45 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.



Σταμάτης Κραουνάκης, Όλοι Ένα Φίλα Με (16 Σεπτεμβρίου – Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα)

“Όλοι Ένα”, τρεις γενιές τραγούδια και αρχηγός ο Έρωτας. Όσοι το έζησαν το χειμώνα, το αποθέωσαν. Σε κάθε τους εμφάνιση, ο Σταματής Κραουνάκης, οι συνεργάτες του, το κοινό, όλοι μαζί γίνονται ένα, σε μια παράσταση – μικρή νίκη της Αγάπης. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ. 'Ωρα Έναρξης: 20:30.



IMAM BAILDI – Καλοκαίρι Ξανά (17 Σεπτεμβρίου – Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς)

Η καλοκαιρινή περιοδεία των Imam Baildi ολοκληρώνεται στον Πειραιά. Ο τελευταίος σταθμός του καλοκαιρινού ταξιδιού τους είναι η μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο, όπως πάντα με εφόδιο την καταπληκτική σκηνική τους παρουσία που στις μεγάλες ανοικτές σκηνές γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική. Τιμή Εισιτηρίου: 14 ευρώ – Ώρα Έναρξης: 21:00

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή “Άσε με πάλι να σου πω” (19 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς)

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, ερμηνεύοντας δεκάδες υπέροχα τραγούδια που μας άφησε κληρονομιά ο σπουδαίους συνθέτης σε στίχους δικούς του αλλά και πολύ σημαντικών ποιητών και στιχουργών. Μελωδίες που σφράγισαν την ελληνική μουσική, διαχρονικά τραγόυδια που μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές. Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ – Ώρα Έναρξης: 21:00.

Σωκράτης Μάλαμας (19 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Γκάζι)

Η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Τεχνόπολη είναι ένα ραντεβού που κλείνει μια γεμάτη σεζόν, με εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, το μεγάλο live στην Πλατεία Νερού τον Ιούνιο και πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Άλλοτε με τον ηλεκτρικό ήχο της μπάντας, άλλοτε με τα πιο λαϊκά τραγούδια, αλλά πάντα και με ακουστικές στιγμές που καθηλώνουν, το μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του είναι κάθε φορά καινούργιο και συναρπαστικό. Τιμή Εισιτηρίου: 10 – 11 ευρώ. Ώρα 'Εναρξης: 21:00.

Buika και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Μαέστρος: Toni Cuenca (20 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

Η Buika, η “Κόρη της Φωτιάς”, μια μεγάλη ερμηνεύτρια που η φωνή της μοιάζει να περιέχει όλη τη Μουσική του Κόσμου, εμφανίζεται στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία. Θα τη συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν), ενώ στη διεύθυνση θα απολαύσουμε τον διεθνούς φήμης μαέστρο Toni Cuenca, βραβευμένο από την Academy of Music and Festival, "Cuba Disco" για το συμφωνικό του έργο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες από τον Paco de Lucia, Miguel Rios καιJorge Pardo μέχρι την Istanbul Opera Orchestra και τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σόφιας, και της Βαρκελώνης. Τιμές εισιτηρίων: Από 10 έως 70 ευρώ. Ώρα έναρξης: 21:00

Lara Fabian (21 Σεπτεμβρίου, ΟΑΚΑ – Γήπεδο Τέννις)

Μία φωνή με απίστευτη έκταση, που κρύβει πάθος, ταλέντο, συναίσθημα, μελωδικότητα! Μια φωνή, η οποία από τα τέλη της δεκαετίας του '80 έως σήμερα μετρά δεκάδες επιτυχίες. Η Lara Fabian μαγνητίζει το κοινό μέσα από τις ερμηνείες της, ισορροπώντας σε μια γκάμα τραγουδιών που εκτείνονται από αισθαντικές μπαλάντες μέχρι τις «φαντασμαγορικές νότες ενός γαλλικού καμπαρέ». H απόλυτη ντίβα του σύγχρονου τραγουδιού, θα βρεθεί για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου στο Κεντρικό Γήπεδο Τέννις στο ΟΑΚΑ, για να χαρίσει μία μαγική βραδιά. Τιμή Εισιτηρίου: Από 35 ευρώ έως 60 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

Laura Pergolizzi (23 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις Δήμου Αθηνάιων)

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος μιλά για αυτήν και το απόλυτο hit της χρονιάς "Lost on you" που έφτασε στο νο1 όλων των Charts της Ελλάδας, η LP (Laura Pergolizzi) επισκέπτεται την Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το φαινόμενο της διεθνούς μουσικής σκηνής έρχεται για δύο live στην Ελλάδα, το πρώτο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 23 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Open Air, 24 Σεπτεμβρίου. Τιμή εισιτηρίου: Από 10 ευρώ έως 38 ευρώ. Ώρα έναρξης: 20:30.



Μαρία Παπαγεωργίου (26 Σεπτεμβρίου, Παλαιο Ελαιουργείο, Ελευσίνα)

Η Μαρία Παπαγεωργίου, με οδηγό την προσωπική της δισκογραφία και τις ιδιαίτερες διασκευές, καταφέρνει να παντρέψει φαινομενικά αταίριαστα ακούσματα και καλλιτέχνες, ταξιδεύοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής –και όχι μόνο- μουσικής σκηνής. Τραγούδια του Λοΐζου, του Θεοδωράκη και του Αλκίνοου Ιωαννίδη, μπλέκονται με τα παραδοσιακά της Καρπάθου και της Θράκης, καταλήγοντας στα ανατρεπτικά encore της, εκεί που η Βιτάλη, ο Περίδης κι ο Ανδρέου συναντούν τους Portishead και τον Leonard Cohen. Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ. Ώρα έναρξης: 20:30.



Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Στέφανος Κορκολής “Μαζί για το Παιδί” (26 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

20 χρόνια «Μαζί για το Παιδί», 20 χρόνια που αποτυπώθηκαν με πρόσημο την παιδική ευτυχία θα γιορταστούν με τον πιο μελωδικό τρόπο. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής, θα ντύσουν την επέτειο των 20 χρόνων της Ένωσης με ένα μοναδικό ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με τραγούδια σε ποίηση των κλασικών μας ποιητών Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κωσταντίνου Καβάφη αλλά και των πιο σύγχρονων όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Νίκος Καββαδίας κ.α. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στους σκοπούς του «Μαζί για το Παιδί». Τιμή Εισιτηρίου: Από 15 έως 70 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 21:00.

20 Χρόνια “Σταυρός του Νότου”, Τρεις ημέρες στο Γκάζι (26 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

Ο Σταυρός του Νότου, μια από τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της πρωτεύουσας, συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα τριήμερο στην Τεχνόπολη. Στη σκηνή θα ανέβουν όλοι οι καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους με τις εμφανίσεις τους στον “Σταυρό του Νότου”. Η μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου» και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς θα διαθέσουν το σύνολο των εσόδων του φεστιβάλ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των καλλιτεχνών. Τιμή Εισιτηρίου για το τριημερο: 22 ευρώ.

Crystallia & Mottet (27 Σεπτεμβρίου, Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα)

Οι Mottet είναι μια μπάντα 3 μουσικών που διασκευάζουν γνωστά τραγούδια προσεγγίζοντας έναν ήχο κοντά σε classical και acoustic style. Στο ξεκίνημα τους οι Mottet συναντούν την ταλαντούχα μουσικό και τραγουδίστρια Κρυσταλλία Ρήγα. Η γκάμα των διασκευών τους ξεκινάει από Lana del Rey, Kovacs, Adele και καταλήγει σε Vivaldi και Piazzolla, έχοντας περάσει πρώτα από τη Γαλλία του Yann Tiersen, την Κούβα των Orishas και έχοντας φλερτάρει με τη gypsy παράδοση των Βαλκανίων και της Ιβηρικής. Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 20:30.



Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής «Mediterranea» (27 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

Μετά από μια λαμπρή περιοδεία, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής κλείνουν δυναμικά και ηχηρά τη φετινή τους περιοδεία στο Ηρώδειο, με μία εντελώς διαφορετική συναυλία.Τη βραδιά θα κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή δύο special guest stars από το εξωτερικό, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα. Η συναυλία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί στις ΗΠΑ από το αμερικανικό δίκτυο PBS.

Piaf the show (28 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο)

Τα πάντα για την παράσταση συνοψίζονται στα λόγια του Charles Dumont, συνθέτη του «Non, je ne regrette rien» και δεκάδων άλλων σπουδαίων τραγουδιών της Edith Piaf: “Είναι η καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη ζωή της!”.Η παράφορη και γοητευτική ζωή της θρυλικής Γαλλίδας ερμηνεύτριας Edith Piaf ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών. Tο Piaf! The Show, που συμπλήρωσε περισσότερες από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Edith Piaf, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία. Τιμή Εισιτηρίου: Από 20 ευρω έως 70 ευρώ. Ώρα Έναρξης: 20:30.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v