Όσα θα δούμε φέτος στο Σταυρό του Νότου

Δείτε όλα τα σχήματα που θα απολαύσουμε αυτό τον Χειμώνα στις σκηνές του Σταυρού του Νότου, ο οποίος γιορτάζει τα 20 χρόνια του με πολλή μουσική και πολλά πάρτι.
Όσα θα δούμε φέτος στο Σταυρό του Νότου
Ο Σταυρός του Νότου κλείνει φέτος τα 20 χρόνια του και το γιορτάζει με πλούσιο πρόγραμμα και αγαπημένους καλλιτέχνες, που ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταλαμβάνουν τις σκηνές του.

Το μόνιμο σχήμα
Το «στέκι» της Φραντζή λοιπόν, άνοιξε τις πόρτες του για αυτή την επετειακή σεζόν 2014-2015, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, με το μόνιμο σχήμα του χώρου που φέτος αποτελείται από τους Γιώργο Τεντζεράκη, Αλέξανδρο Μίχο, Πέτρο Μπουσουλόπουλο, Έλενα Αναγιώτου και Κωστή Πιρένη. Το σχήμα με τους νέους αυτούς καλλιτέχνες, παρουσιάζει τραγούδια διασκευασμένα και «πειραγμένα» από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής έντεχνης σκηνής, αλλά και επιλογές από την ξένη σκηνή. Θα παίζουν κάθε Σάββατο για όλη τη σεζόν.

Τα σχήματα στις τρεις σκηνές του Σταυρού του Νότου
Η Κεντρική Σκηνή, ο Σταυρός του Νότου Club και ο Σταυρός του Νότου Plus φιλοξενούν και φέτος σπουδαίους έλληνες καλλιτέχνες, νέους αλλά και πιο έμπειρους. Σημειώστε ονόματα και ημερομηνίες έναρξης:

-Χριστόφορος Ζαραλίκος και Σπύρος Γραμμένος
Ο απρόβλεπτος κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο ανατρεπτικός τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος σε μία ξεχωριστή, πολυμορφική παράσταση παρουσιάζουν ο ένας τον άλλον, σχολιάζουν, σατιρίζουν, καυτηριάζουν, τραγουδούν και γελούν. Από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και για 5 μόνο Παρασκευές στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus. Είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί.

-Χρήστος Θηβαίος
Ένας από τους καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει με την παρουσία και τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους πολλές φορές τον Σταυρό του Νότου στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έρχεται και φέτος να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και καινούρια τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση. Από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή - Είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί.

-Δημήτρης Ζερβουδάκης
Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός έρχεται για μια ακόμη συνάντηση με το κοινό του. «Κουβαλά» στις αποσκευές του τις μουσικές, τα στιχάκια του, την αγάπη του για αυτό που κάνει και τη χαρά της ζωντανής επαφής. Με αιχμή τη νέα δισκογραφική πρόταση του «Ζωής Παιχνίδια», η δύναμη της παρέας θα μας ταξιδέψει μέσα από τα τραγούδια σε έρωτες και στιγμές. Για όλα τα Σάββατα του Οκτώβρη (4,11,18, 25/10) στην Κεντρική Σκηνή – είσοδος 13€ με ποτό.

-Γιώτα Νέγκα και Θέμης Καραμουρατίδης
Από το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, και κάθε Σάββατο του Οκτώβρη, στον Σταυρό του Νότου Plus, η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης θα ανταλλάσουν το «Καινούριο Φιλί» τους, τον κοινό τους δίσκο που έδωσε τον τίτλο και στις εμφανίσεις τους, αποδεικνύοντας πως μία υπέροχη φωνή και ένας από τους καλύτερους νέους συνθέτες μπορούν, έχοντας ως βάση καινούριο υλικό, να στήσουν ένα πρόγραμμα οικείο και ταυτόχρονα νοσταλγικό, δυναμικό όσο και ονειρικό, εξωστρεφές όσο και συγκινητικό. Είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί.

-Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
Ο τραγουδοποιός Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, συμπληρώνοντας πλέον δέκα χρόνια στην δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις παίρνει την κιθάρα του και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα «μόνο με τα απολύτως απαραίτητα». Με τέσσερις δίσκους στο ενεργητικό του και με έναν πέμπτο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, παίζει τραγούδια δικά του, αλλά και δικά μας αγαπημένα. Το «One Εμman Show» του ξεκινά την Κυριακή 5/10 και θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα – είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί.

-Φώτης Ανδρικόπουλος, Βιολέτα και Θεολόγος Κάππος
Τρεις νέοι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο τραγούδι, με σκοπό να σας κρατήσουν συντροφιά για τέσσερις Πέμπτες στο Club του Σταυρού του Νότου. Σε μια σύμπραξη με κοινά στοιχεία και των τριών την αγάπη τους για την μουσική και την ιδιότητα τους ως δημιουργών. Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια των ιδίων και εκτελέσεις τραγουδιών που οι ίδιοι και όλοι έχουμε αγαπήσει, που καλύπτουν διαφορετικούς μουσικούς δρόμους, από 9/10 και κάθε Πέμπτη στο Club του Σταυρού του Νότου – είσοδος 10€ με μπύρα ή κρασί.

-Jaguar Bombs
Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, οι «βόμβες με άνιμαλ πριντ» βάζουν στόχο τη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου. Τα πέντε μέλη της ομάδας ετοιμάζονται να εξαπολύσουν έναν καταιγισμό από επιτυχίες των ‘00s μιξαρισμένες με την χορευτική συνταγή των ‘60s. Καλεσμένοι τους, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo και η Μαρίζα Ρίζου. Είσοδος 10€ με μπύρα ή κρασί.

-7AND
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στο Club του Σταυρού του Νότου οι 7AND μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους σε ένα πάρτι γεμάτο ροκ, ποπ, dance και disco μουσικές, νέες και παλιές που θα τραγουδήσουν με την μπάντα τους. Είσοδος 10€ με μπύρα η κρασί.

-George Gaudy, RSN και Esterina
Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, το Club του Σταυρού του Νότου παρουσιάζει «μια μουσική παράσταση με μέση και τέλος», μια συνεύρεση που μπερδεύει εικόνες και συναισθήματα, με καλεσμένο τον Ricky Fabulous. Είσοδος 10€ με μπύρα ή κρασί.

-Νοέμβριος στον Σταυρό του Νότου
Από τον ερχόμενο μήνα, τις σκηνές του Σταυρού του Νότου καταλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης (κάθε Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή), η Μαρία Παπαγεωργίου (κάθε Δευτέρα στο Club), ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα (κάθε Σάββατο στο Plus), ο Απόστολος Ρίζος και η Ευτυχία Μητρίτσα (κάθε Πέμπτη στο Club), ο Δήμος Αναστασιάδης και η Ζωή Παπαδοπούλου (κάθε Παρασκευή στο Plus), η Μελίνα Κανά με τον Πέτρο Μάλαμα (κάθε Παρασκευή στο Club), ενώ από τη νέα χρονιά, θα προστεθούν στην παρέα των καλλιτεχνών ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στην Κεντρική Σκηνή και το Club αντίστοιχα.

Σταυρός του Νότου
Κεντρική Σκηνή (Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος)
Club (Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος)
+plus (Φραντζή 14, Νέος Κόσμος+
Τηλέφωνο: 210 9226975
Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v