Συναυλίες 2014: Ο Morissey και τα άλλα παιδιά

Πρώτες εμφανίσεις, παλιοί γνώριμοι, μεγάλα ονόματα και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες γεμίζουν ιδανικά το μουσικό μας πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους.
Συναυλίες 2014: Ο Morissey και τα άλλα παιδιά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αποχαιρετώντας ένα αρκετά ενδιαφέρον μουσικό καλοκαίρι, το φθινόπωρο μας επιφυλάσσει αρκετές ενδιαφέρουσες εμφανίσεις από αγαπημένους καλλιτέχνες του αθηναϊκού κοινού, αλλά και μπόλικες επιστροφές παλιών γνώριμων.

Δείτε ποιες συναυλίες θα μας απασχολήσουν – προς το παρόν – τους επόμενους δύο μήνες.

Saxon στο Gagarin
25 Οκτωβρίου/ Εισιτήρια από 25€
Οι Saxon ήταν το πρώτο μεγάλο αμιγώς heavy metal συγκρότημα που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα (την άνοιξη του 1986) και έκτοτε έχουν δημιουργήσει μία σχέση με τους Έλληνες οπαδούς η οποία επιβεβαιώνεται κάθε φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας για συναυλία. Στο πλαίσιο λοιπόν της Warriors on the Road περιοδείας τους, οι βρετανοί επιστρέφουν για να παίξουν τραγούδια από ολόκληρη την καριέρα τους δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην «αγία τριάδα» της δισκογραφίας τους, "Wheels Of Steel", "Strong Arm Of The Law" και "Denim And Leather".


Quantic Live Band στο Gagarin
23 Οκτωβρίου/Εισιτήρια από 18€
Με αφορμή το νέο του δίσκο ”Magnetica” ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό Will Holland (aka Quantic) θα βρεθεί για δύο εκρηκτικά live στο Gagarin 205 και το Block 33 στις 23 και στις 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Στις αποσκευές του αγαπημένα κομμάτια που ξεχώρισαν καθ’όλη την πορεία του αλλά και τον πιο ώριμο μέχρι τώρα δίσκο της καριέρας του, παρέα με την καλύτερη μπάντα που είχε ποτέ.

Kovacs στο Stage Volume 1
17 Οκτωβρίου/ Εισιτήρια από 20€
Με φωνή που φέρνει στο νου Portishead, Shirley Bassey και Amy Winehouse η νέα και άκρως ταλαντούχα καλλιτέχνης Kovacks έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τραγούδια από το πρώτο της EP, το οποίο ξάφνιασε ευχάριστα κοινό και κριτικούς. Η γερμανική Warner Music έχει ήδη υπογράψει μαζί της ενώ στην Ολλανδία και στο Βέλγιο οι κυκλοφορίες της γίνονται από το δικό της label. Αναμφίβολα μια τραγουδίστρια που αξίζει να ανακαλύψουμε.


Enter Shikari στο Κύτταρο
17 Οκτωβρίου/Εισιτήρια από 23€
Ακόμα μια παρθενική εμφάνιση στην χώρα μας, αυτή τη φορά από ένα πολυδιάστατο συγκρότημα από τη Βρετανία, το οποίο συνδυάζει στα κομμάτια του τους metal ήχους με dubstep και drum ’n’ bass στοιχεία. Για παραπάνω από μια δεκαετία οι Enter Shikari λειτουργούν δημιουργικά και ανεξάρτητα, δημιουργώντας ήχους έντασης, φρεσκάδας και εκπλήξεων. Μαζί τους εμφανίζονται οι Βρετανοί Roam και οι δικοί μας South Korea In Vegas.


Sebastien Tellier στο Fuzz Club
7 Νοεμβρίου/ Εισιτήρια από 22€
Ο σπουδαίος Γάλλος μουσικός της French Pop / Synthpop / Electronica επιστρέφει στην Αθήνα μαζί με την μπάντα του για μια βραδιά που θα μας γυρίσει πίσω στα 60’s και τα 70’s μέσα από ξεχωριστούς ήχους και μελωδίες. Στις 14 Ιουλίου, ο Tellier παρουσίασε το έκτο του album, το “L’ Aventura”, το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό του, αποτελεί ένα ταξίδι στην παιδική του ηλικία. Στην παραγωγή του άλμπουμ συμμετείχαν ο Jean-Michel Jarre και ο Philippe Zdar των Cassius, επομένως αναμένουμε να το απολαύσουμε ζωντανά σε μια – αν μη τι άλλο – ξεχωριστή συναυλία.

Για όσους δε θυμούνται, ο Tellier εκπροσώπησε επάξια τη Γαλλία στην Eurovision του Βελιγραδίου με το παρακάτω επικό κομμάτι:


God Is An Astronaut στο Gagarin
8 Νοεμβρίου/Εισιτήρια από 20€
Post rock μελωδίες, χωρίς φωνητικά, ατμοσφαιρικές, από τις πλέον συναρπαστικές που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια από ροκ μπάντα. Αυτοί είναι λίγο έως πολύ οι Ιρλανδοί God is an Astronaut, οι οποίοι ξεκινούν νέο τουρ για το πρόσφατο άλμπουμ τους Origins, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα των υπόλοιπων. Instrumental «θεϊκή» μαγεία λοιπόν, τρία περίπου χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στο Κύτταρο η οποία μας συγκλόνισε.


Fates Warning στο Gagarin
15 Νοεμβρίου/ Εισιτήρια από 22€
To συγκρότημα του ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos παίζει , τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, με τους δικούς του όρους. Αδιαφορούν επιδεικτικά για τις τάσεις και τα χρονοδιαγράμματα, κυκλοφορούν νέα δουλειά όποτε νιώθουν πως έχουν κάτι να πουν και στις συναυλίες τους παραδίδουν πάντα αισθητική και καλλιτεχνική ποιότητα στο κοινό. Για ακόμα μια φορά λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ποιοτικό progressive metal και την χαρακτηριστική αμεσότητά τους.


Everlast στο Gazarte
22 Νοεμβρίου/ Εισιτήρια δεν έχουν ανακοινωθεί
O ιθύνων νους των House of Pain με την παγκόσμια επιτυχία “Jump Around” και κάτοχος Grammy για το ντουέτο του με τον Carlos Santana στο αξεπέραστο “Put Your Lights On” έρχεται στο Gazarte στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του «a very special acoustic set» για να παίξει αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της περιοδείας του. Ένα πλήρες και σπέσιαλ ακουστικό σετ. Ευελπιστούμε στο Jump Around να ανεβάσει και λίγο τους τόνους πάντως…

Stereo MCs στο Stage Volume 1
29 Νοεμβρίου/Εισιτήρια από 23€
Οι Stereo MCS έχουν υπάρξει ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της Βρετανικής ηλεκτρονικής σκηνής και κάθε τους εμφάνιση αποτελεί και μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία. Για ακόμα μια φορά λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε εν Αθήναις, με full band.


Morissey στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου
5 Δεκεμβρίου/Εισιτήρια από 30€
Το συναυλιακό γεγονός του φθινοπώρου δεν είναι άλλο από τη συναυλία του τραγουδιστή των θρυλικών Smiths Morissey, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στον Λυκαβηττό. Προκλητικός και επιδραστικός, λατρεμένος από το κοινό όσο λίγοι, σταρ και αντι-σταρ ταυτόχρονα, ο Morrissey ξεπερνάει τα όρια του τραγουδιστή / τραγουδοποιού και με το νέο του άλμπουμ αποδεικνύει ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει. Στο πλαίσιο της «World Peace Is None Of Your Business Tour» για την προώθηση του ομώνυμου δίσκου του λοιπόν, θα τον απολαύσουμε ξανά σε έναν σαφώς μεγαλύτερο και πιο άνετο χώρο.


Nouvelle Vague στο Fuzz Club
24 Δεκεμβρίου/Εισιτήρια από 23€
Ακόμα μια αγαπημένη μπάντα του ελληνικού κοινού επισκέπτεται Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε χριστουγεννιάτικο mood για να μας αποπλανήσει μουσικά με τις ιδιαίτερες διασκευές της. Στα φωνητικά, η αυθεντική τραγουδίστρια του σχήματος, Melanie Pain, μαζί με την αισθαντική Liset Alea.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v