Μέγαρο Μουσικής: Όσα θα δούμε αυτή τη σεζόν

Το Μέγαρο Μουσικής ανακοινώνει το πλήρες πρόγραμμά του για την σεζόν 2014-15, κι εμείς συγκεντρώνουμε όσα θα δούμε αυτόν τον χειμώνα στις φιλόξενες αίθουσές του.
Μέγαρο Μουσικής: Όσα θα δούμε αυτή τη σεζόν
Επιδιώκοντας να είναι κλασικό αλλά και πρωτοπόρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα διευρύνοντας συγχρόνως τη συνεργασία του με ελληνικούς και ξένους φορείς τέχνης και πολιτισμού. Κλασική μουσική, αίθουσες με τέλειο ήχο, όπερα, χορός, θέατρο, καλές τέχνες, αλλά και στοχασμός μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των εκδηλώσεων του Megaron Plus βρίσκουν θέση στο φετινό του πρόγραμμα.

Τι θα δούμε και θα ακούσουμε λοιπόν αυτή τη χρονιά στο Μέγαρο; Λαμπερά ονόματα της συμφωνικής μουσικής στον κύκλο Διεθνείς Ορχήστρες, από την London Symphony Orchestra μέχρι την Φιλαρμονική της Βιέννης και του Ισραήλ. Όπερες όπως οι Λουτσία ντι Λαμμερμούρ, Ιούλιος Καίσαρας και Alenander the Great. Μουσικά και μη θέατρα με σκηνοθέτες όπως οι Ανδρέας Λινός και Στάθης Λιβαθινός. Χορευτικές παραστάσεις με διεθνούς φήμης μπαλαρίνες και εξαιρετικές ομάδες χορού. Βραδιές με φωνή και πιάνο ή με μουσική δωματίου, με τα καλύτερα ελληνικά ονόματα αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες και κουαρτέτα, όπως οι Mario Zeffiri, Manuel Lange, Ούβε Μάτσκε, Μαρίτα Παπαρίζου, Δημήτρη Γιάκα, Δανάκη Καρά, Χριστόφορος Σταμπόγλης. Σολίστες πιάνου, πρωτοεμφανιζόμενοι συνθέτες, η Καμεράτα, βραδιές ποίησης, παιδικές εκδηλώσεις και φυσικά οι φημισμένες εκδηλώσεις τον Κήπο του Μεγάρου συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Οι υπεύθυνοι του Μεγάρου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ανέφεραν επίσης πως εντός της σεζόν θα τιμηθεί η μνήμη της μεγάλης ελληνίδας πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου για την περίοδο 2014-15 πάνω δεξιά στην ενότητα «Σχετικά Έγγραφα». Περισσότερες πληροφορίες εδώ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v