Omar Souleyman: Αραβικό dance χαρμάνι στο Gagarin

Από γάμους και πανηγύρια στη Συρία, στη σκηνή του Gagarin, ο δημοφιλής άραβας ξεσηκώνει το ελληνικό κοινό το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.
Omar Souleyman: Αραβικό dance χαρμάνι στο Gagarin
Eίναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς: Από τους γάμους και τα πανηγύρια στην Συρία μέχρι το Primavera και το Gagarin 205, ο Omar Souleyman πάει παντού, με ένα χαρμάνι συριακών, τούρκικων, ιρακινών και κουρδικών ήχων, με «εκσυγχρονιστική» διάθεση και ηλεκτρονικούς ρυθμούς.

Περίπου πεντακόσια άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει με το όνομα Omar Souleyman στο εξώφυλλό τους – τα περισσότερα από αυτά ήταν ηχογραφημένα στους γάμους όπου τραγουδούσε ο Omar, και τα έκανε ο ίδιος δώρο στο ζευγάρι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, και σίγουρα για μια διαφορετική εκδοχή του “wedding singer” που έχει στο μυαλό του ο μέσος δυτικός άνθρωπος.



Ο μουσικός από τη Συρία έχει συνεργαστεί με τον Damon Albarn (Blur), τον Caribou και τη Bjork, ενώ η αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Sublime Frequencies τον έχει συμπεριλάβει σε πολλές συλλογές της. Έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως το Primavera και το Glastonbury, καθηλώνοντας το ανύποπτο κοινό με τους υπνωτιστικούς ρυθμούς των συριακών γλεντιών, ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβριο τραγούδησε μαζί με τον Morrissey στο Όσλο, στη συναυλία που ακολούθησε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Gagarin λοιπόν, μας περιμένει μια βραδιά αντισυμβατική, με μπόλικες εκπλήξεις και άφθονη αραβική… techno dance μουσική.

Τη συναυλία ανοίγουν οι Kid Flicks.

Info: Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)
Τηλ: 2155400888, 6947927547
Εισιτήρια: 20€ (προπώληση), 23 (ταμείο)
Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, 2103643700), Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,
www.viva.gr  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v