Φεβρουάριος στην Αυλαία: Μουσικές συναντήσεις επί σκηνής

Μουσικές και αναμνήσεις από τη Σμύρνη και τον Μωριά, bar theater με… μια τραγωδία της μαθηματικής επιστήμης, και ενδιαφέροντα live από τους Κώστα Τουρνά και Όθωνα Μεταξά μας περιμένουν στη μουσική σκηνή Αυλαία τον Φεβρουάριο.
Φεβρουάριος στην Αυλαία: Μουσικές συναντήσεις επί σκηνής
Και θεατρική παράσταση όλο χιούμορ και ζωντάνια, και μουσικές από τη Σμύρνη, αλλά και ονόματα όπως αυτά των Κώστα Τουρνά και Όθωνα Μεταξά. Απ’ όλα έχει το μουσικό-θεατρικό πρόγραμμα της πάντα δραστήριας μουσικής σκηνής Αυλαία. Ιδού τα highlights που αξίζει να προσθέσετε στην ατζέντα του Φεβρουαρίου.

Η Πόρτα ή Ο σωρός των φασολιών
Μια τραγωδία της Μαθηματικής επιστήμης
Κάθε Πέμπτη στις 21.30

Ο πορτιέρης Ρούλης, καθηγητής μαθηματικών, διωγμένος από τα σχολεία του κράτους με την τρομερή κατηγορία των αποπλανήσεων των μαθητριών του, θα συγκρουστεί με το νεαρό Δημητράκη, σεκιουριτά του μαγαζιού και αδερφό της πρώην μαθήτριάς του και αγαπημένης του. Μέχρι το ξημέρωμα, η αναζήτηση της βαθύτερης ταυτότητας των προσώπων θα τους οδηγήσει στην αποδοχή, τη φιλία και την απόγνωση του αναπόφευκτου τέλους.

Οι Τσούκου μετά το «Neon…» και το «Σουρελαϊκέν», έκαναν μόνο ένα μπάνιο, κοιμήθηκαν μόνο τρεις ώρες και μόλις έπεσε ο ήλιος και δρόσισε, ανοίξανε την «Πόρτα» του Κυρίου Σταύρου Τσιώλη και σας προσκαλούν σε ένα Νυχτερινό Κέντρο Διασκέδασης όπου η αντρική φιλία, το ηθικά νόμιμο, τα μαθηματικά και τα ανθρώπινα όρια μπερδεύονται σουρεαλιστικά μέσα σε ήχους λαϊκών ασμάτων. Στην «Πόρτα» του, ο Σταύρος Τσιώλης μπλέκει με το δικό του μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη «Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ».

Κείμενο: Σταύρος Τσιώλης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος - Τσούκου Τσούκου
Παίζουν: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Κώστας Φυτίλης, Βάλια Μπλέσιου, Ζωή Δημοπούλου, Δημήτρης Καμπυλαυκάς, Θοδωρής Κοτρώτσος, Ανδρέας Μιχόπουλος, Άννα Αναστασιάδου.
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (με ποτό), 6€ (φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια: 80’

Όθωνας Μεταξάς live
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 22.30

Ένα μουσικό ταξίδι με όχημα το καλό ελληνικό τραγούδι ξεκινά ο Όθωνας Μεταξάς στις 25 Ιανουαρίου και για τέσσερις Παρασκευές στη μουσική σκηνή Αυλαία. Μετά τις συνεργασίες του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και το Χρήστο Νικολόπουλο και έχοντας στο πλευρό του μία εξαιρετική μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στηριγμένο σε ξεχωριστά κομμάτια σπουδαίων δημιουργών, ενώνοντας σε μια γραμμή το παλιό και το καινούργιο.

Μαζί του θα είναι οι:
Ηλίας Καλούδης: πιάνο
Γιώργος Κατσαμάκης: κιθάρα
Γιώργος Εμμανουήλ: ντραμς
Παναγιώτης Ζώντος: μπάσο
Γιώργος Μαρκόπουλος: μπουζούκι, μπαγλαμάς, λαούτο
Ελπίδα Μεταξά: τραγούδι
Συμμετέχει ο Λάκης Χαλκιόπουλος
Τιμή εισιτηρίου 10€ (με κρασί / μπίρα)

Κώστας Τουρνάς live
Κάθε Σάββατο στις 22.30

Ο Κώστας Τουρνάς θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: Ήλιε Μου - Ήλιε Μου, Άνθρωπε Αγάπα, Λεν', Κυρίες και Κύριοι, Η Μηχανή του Χρόνου, Όμορφη, Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής, Δεν Μετανιώνω, Ο Αχιλλέας από το Κάιρο και άλλα πολλά.

Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης: ντραμς
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή
Άλεξ Σάιμον: μπάσο
Τιμή εισιτηρίου 15€ (με ποτό)

Τούτες οι μέρες το ‘χουνε
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 22.00

Τούτες οι μέρες τό 'χουνε, και η ανάγκη για τραγούδι και αγαπημένες μελωδίες είναι το οξυγόνο μας. Ελάτε να τραγουδήσουμε και να ξεχαστούμε για λίγο στους δρόμους της κοσμοπολίτικης Σμύρνης αλλά και στα μικρά σοκάκια των μικρασιάτικων χωριών παρέα με τους: Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, Ειρήνη Δερέμπεη στο πολίτικο λαούτο και τραγούδι, Κάρολο Κουκλάκη στο μπουλγαρί και τραγούδι, Μιχάλη Σταυρινουδάκη στην κιθάρα και στο τραγούδι.
Τιμή εισιτηρίου 5€

Χαράματα και κονταυγές στον Μωριά
Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 22.00

Ένα μουσικό ταξίδι πίσω στο χρόνο τότε που τα τραγούδια βγαίναν από την ψυχή αλλά και μιλάγαν σ’ αυτήν, που μίλαγαν για τη χαρά και τον πόνο, τον έρωτα και την αγάπη, το γάμο και την ξενιτιά. Πίσω στο γνωστό αλλά και άγνωστο Μωριά με σπάνια τραγούδια και μουσικές από τον Κώστα Παυλόπουλο, την Κατερίνα Παπαδοπούλου, τον Περικλή Παπαπετρόπουλο και το Χάρη Λαμπράκη.
Τιμή εισιτηρίου 5€

Κώστας Αντύπας
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 21.30

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 21:30 το βράδυ στη μουσική σκηνή Αυλαία, ο Κώστας Αντύπας θα έχει στις αποσκευές του τα τραγούδια από τα δύο cd του, «Λεωφορείο της στιγμής» και «Μέσα βρέχει», αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή σε ιδιαίτερες διασκευές, σε ήχους από τη ροκ μπαλάντα έως το χιπ χοπ, με ύφος ηλεκτρονικό, ακουστικό αλλά και με λαϊκές νότες.

Μαζί του οι μουσικοί:
Άκης Κατσουπάκης: πλήκτρα,προγραμματισμός
Αποστόλης Παπουτσάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Τσίντζας: μπάσο
Αποστόλης Σόφης: τύμπανα
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v