Η Νατάσσα Μποφίλιου στην κάμερα του in2life

Η Νατάσσα Μποφίλιου και η «dream team» της, ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης, μιλούν στην κάμερα του in2life για «χαμένες» γενιές τριαντάρηδων, για ελπίδες, και για τα δέκα πρώτα χρόνια του μουσικού τους ταξιδιού.
Η Νατάσσα Μποφίλιου στην κάμερα του in2life
συνέντευξη στην Δώρα Αμαραντίδου

Η Νατάσσα Μποφίλιου μεταμορφώνεται επί σκηνής σε μοιραία γυναίκα ή ηττημένη, αντισυμβατική ή εξαρτημένη από χαμένους έρωτες και ενδοοικογενειακά «πρέπει» και «θέλω». Η εκφραστικότητα στη φωνή και στις κινήσεις της την καθιστούν ολοκληρωμένη τραγουδίστρια- ερμηνεύτρια τρίλεπτων αυτοτελών ιστοριών με πρωταγωνίστριες κορίτσια και γυναίκες του «σήμερα» με βαθιές επιρροές από το «χθες» τους.



Είναι αυτή η live εικόνα της που έχει εκτιμήσει ένα ευρύ νεανικό κοινό εδώ και δέκα χρόνια, σε όποια μικρή ή μεγάλη μουσική σκηνή έχει τραγούδησε σε όλη την Ελλάδα, έχοντας την ασφάλεια και την εγγύηση που της εξασφαλίζει ένα πρωτόλειο, δικό της ρεπερτόριο, βγαλμένο από τη συνεργασία και σχέση ζωής πλέον που έχει με το δημιουργικό δίδυμο των Θέμη Καραμουρατίδη (σύνθεση, ενορχηστρώσεις, πιάνο) και Γεράσιμου Ευαγγελάτου (στίχοι, καλλιτεχνική επιμέλεια προγραμμάτων).

Και τους τρεις μαζί, ως δημιουργική ομάδα συναντήσαμε στις τελευταίες πρόβες τους στο Kyklos live stage, στον Βοτανικό, όπου κάθε Σάββατο παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «Το πέρασμα των μάγων». Είδαμε από κοντά μια ομάδα τριών νέων ανθρώπων με πάθος για αυτό που κάνουν, να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελευταία τους συνάντηση με το αθηναϊκό κοινό σε αυτή την πρώτη τους δεκαετία στη δισκογραφία και στις συναυλίες.

Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλάει στην κάμερα του in2life με την ορμή ενός ανθρώπου που κατάφερε την επικοινωνία, κάνοντας εκείνη το πρώτο βήμα και όχι περιμένοντας ο άλλος να την πλησιάσει. Μιλάει και γελάει, συγκινείται αλλά και οργίζεται, ελπίζει και παλεύει, όπως λέει, μαζί και με πολλούς άλλους συνομηλίκους της, τριαντάρηδες, για κάτι άκρως δημιουργικό, με όπλο την ελευθερία, πέρα από κοινωνικές συμβάσεις και ταμπού.

Η ίδια θα πει: «Δέκα χρόνια μουσικής διαδρομής δεν είναι και λίγα, ένα διάστημα που από παιδιά γίναμε ενήλικες μαζί με τον Θέμη και τον Γεράσιμο. Μπορεί επισήμως η ενηλικίωση να γίνεται στα 18 αλλά νομίζω ότι σήμερα, κοντά στα 30 ενηλικιώνεσαι. Κοιτάξαμε πίσω και βρήκαμε ξανά τις χαρές, τις λύπες, τα δώρα που εισπράξαμε μέσα σε αυτά τα χρόνια. Κερδίσαμε τον κόσμο σχεδόν έναν προς έναν, χτίζοντας με τον καθένα μια προσωπική σχέση εκτίμησης. Το μοίρασμα καλών συναισθημάτων είναι σπουδαίο πράγμα. Η έμπνευση για δημιουργία έρχεται και από τα άσχημα που θέλουμε να αλλάξουμε».

Αγανακτεί όταν οι μεγαλύτεροι κρίνουν εκ των προτέρων μια γενιά ως χαμένη μέσα στην κρίση: «Είναι ανοησία να χαρακτηρίσεις μια γενιά χαμένη. Η γενιά των σημερινών τριαντάρηδων δεν είμαστε χαμένη γενιά. Το όπλο μας για να κερδίσουμε μες στα χαμένα είναι η ελευθερία μας. Είμαστε ελεύθεροι. Επειδή μεγαλώσαμε, έχοντας τα πάντα και τελικά βρεθήκαμε στο τίποτα, η γενιά των τριαντάρηδων απαλλαχθήκαμε από το ταμπού της κοινωνικής σύμβασης, που επιτάσσει πώς να κινηθείς για να γίνεις τάχα πετυχημένος. Επειδή ό,τι και να κάνουμε, κανείς δεν μας εγγυάται την επιτυχία και το κοινωνικό status, μπορούμε να δοκιμάσουμε και να πάμε πιο κοντά στο αίσθημά μας και σε αυτό που μας αρέσει να είμαστε. Εάν εκμεταλλευτούμε αυτή την ελευθερία μας, θα αφήσουμε κάτι ωραίο και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

INFO:
Η Νατάσσα Μποφίλιου δίνει τη μουσική παράσταση «Το πέρασμα των Μάγων» κάθε Σάββατο, στο Kyklos live stage (Ιερά Οδός 74, Βοτανικός, είσοδος από Κασσάνδρας 23).
Ώρα έναρξης: 22.30. Τηλ. Κρατήσεων: 2103424299.
Είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί.
Τιμή φιάλης ουίσκι: 100 ευρώ/τέσσερα άτομα. Τιμή φιάλης κρασιού: 50 ευρώ/δύο άτομα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v