Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην κάμερα του in2life

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του πειραιώτικου Passport, ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλά στο in2life για «αυτή που περνάει» στους δρόμους της άλλοτε λουσάτης Αθήνας και για το τι βλέπει «ο σκύλος ο Βαγγέλης» στο Κολωνάκι του πεθαμένου lifestyle.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην κάμερα του in2life
της Δώρας Αμαραντίδου

"Ξεπαγιασμένος από το κρύο" που επικρατεί σε μια κοινωνία όπου η θέρμανση δεν είναι πλέον αυτονόητο δικαίωμα του καθενός μας, ο Φοίβος Δεληβοριάς βάζει το καλοριφέρ της μουσικής του στο φουλ. Με έντονο ηλεκτρισμό στις ενορχηστρώσεις παρουσιάζει τα μουσικά χρονογραφήματα της 25χρονης καλλιτεχνικής ζωής του σε μια σειρά παραστάσεων, με τίτλο «Καλοριφέρ», στο Passport, στον Πειραιά, από τις 19 Ιανουαρίου για έξι Σάββατα.
 


Ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλάει στο in2life για τις βίαιες αλλαγές στη ζωή μας
, για το πριν, το τώρα και το μετά της κρίσης, με ψύχραιμο έως και ψυχρό βλέμμα ενός ανθρώπου που καταφέρνει να βγει από το εγώ του για να δει πιο ξεκάθαρα τι του συμβαίνει. Γιατί για πάνω από μια δεκαετία βρισκόμασταν, λίγο έως πολύ, σε αφασία και γιατί τώρα είναι τσίτα τα νεύρα μας; Τι βλέπει σήμερα ακολουθώντας «Αυτή που περνάει» στους δρόμους της άλλοτε λουσάτης Αθήνας και τι «ο σκύλος ο Βαγγέλης» στο Κολωνάκι του πεθαμένου lifestyle;

Συνειδητοποιημένος ρεαλιστής και ήρεμα φλεγματικός, όλα αυτά τα χρόνια καταγράφει την ελληνική πραγματικότητα και τις στρεβλώσεις της, με ειρωνεία αλλά και με αυτή την ονειρική ματιά ενός σινεφίλ που προσδοκά η αγαπημένη του cult ταινία να μην τελειώσει με ανεπιθύμητη ανατροπή... Ευτυχώς για μας, που θαυμάζουμε το έργο του, σε μια εποχή όπου η σκέψη μας θολώνει, εκείνος μπορεί ακόμα να (κατα)γράφει το φαίνεσθαι στις μαζικές μας αυταπάτες και το είναι ενός γενναίου κρυφού ανθρώπινου δυναμικού στον ιστό της κοινωνίας μας.

INFO:
Ο Φοίβος Δεληβοριάς δίνει την μουσική του παράσταση, «Καλοριφέρ», στο Passport (Καραϊσκου 119, πλατεία Κοραή, Πειραιάς, τηλ. 2104296401. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940558558), τα Σάββατα 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Τιμή εισιτηρίου 12€ (στο bar, με μπύρα ή κρασί) – 20€ (σε τραπέζι, με ποτό). Προπώληση εισιτηρίων: Public- Flocafe (Καραϊσκου 117, πλ. Κοραή, Πειραιάς) & on line: www.viva.g
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v