Οι πιο διάσημες επανασυνδέσεις ποπ συγκροτημάτων

Οι Spice Girls, οι Backstreet Boys, οι Take That κι άλλα τόσα pop bands από τα «μαρτυρικά» ‘90s επέστρεψαν για να μας φέρουν αναμνήσεις από τα παιδικά μας πάρτι. Θυμηθείτε μαζί μας τα έξι πιο πολυσυζητημένα πρόσφατα reunions των ποπ συγκροτημάτων.
Οι πιο διάσημες επανασυνδέσεις ποπ συγκροτημάτων
του Γώργου Κόκουβα

Μαζί δεν κάνουνε και χώρια… επανασυνδέονται. Ο άγραφος κανόνας της μουσικής βιομηχανίας θέλει τα πιο δημοφιλή ποπ συγκροτήματα να φτάνουν στο απόγειο της καριέρας τους, να διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν και πολλά χρόνια μετά, να υποχωρούν υπό το βάρος των αναμνήσεων (και της ανεργίας), και να σπεύδουν να ανακοινώσουν reunions, προς τέρψη των πάλαι ποτέ εφήβων fans τους.

Θέλετε η αποτυχία τους να κάνουν solo καριέρα; Θέλετε τα χρόνια που περνούν και τους κάνουν να θέλουν να γυρίσουν το ημερολόγιο πίσω; Θέλετε τα λεφτά που είναι πολλά, Geri; Κάπως έτσι, είδαμε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πέντε γνώριμες γυναικείες φιγούρες να βγαίνουν από πολύχρωμα ταξί και να τραγουδούν το Wannabe. Και λίγο μετά, τους Take That να επιδίδονται σε αέρινα φωνητικά. Κι όλα αυτά, όχι στο μακρινό 1990, αλλά στο 2012. Και οι δύο άξιες αντιπροσωπευτικές ομάδες των boy και girl bands δεν είναι οι μόνες: Ιδού τα κυριότερα pop reunions που είδαμε (κι ακούσαμε) τα τελευταία χρόνια.

*Spice Girls: Viva ρυτίδα
Οι πρωθιέρειες της pop band επανάστασης των ‘90s δεν άφησαν κανένα κοριτσάκι ασυγκίνητο εκείνη την εποχή, που έσπευδε να ξεκολλήσει την Spice γιγαντοαφίσα από την Σούπερ Κατερίνα και να την κρεμάσει, κυκλώνοντας το αγαπημένο της πικάντικο κορίτσι. Κι εκεί, λίγο μετά το πρώτο τους smash hit «Wannabe», την καθιέρωση του «Girl power», και τις ταινίες τους, τα πρώτα συμπτώματα «ξεμαλλιάσματος» έκαναν την εμφάνισή τους. Η Geri Halliwell αποχώρησε το 1998 για να κάνει solo καριέρα και μετά από δύο χρόνια το ίδιο προσπάθησαν και οι υπόλοιπες. Η πρώτη έμεινε στην διασκευή του «It’s Raining Men», η Mel B και η Emma ακόμη ψάχνουν τι έφταιξε, η Victoria έγινε επαγγελματίας… Beckham και η μόνη που έδειξε να το «έχει» μουσικά ήταν η Melanie C, που τελικά όμως από Sporty Spice έγινε μια χοντρή πρώην σταρ, παλεύοντας να μείνει στην επικαιρότητα.

Το 2008, πάντως, σηματοδότησε την πρώτη τους κοινή εμφάνιση ξανά μαζί, για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, ενώ εμφανίστηκαν και οι πρώτες φήμες για ακόμη ένα ντοκιμαντέρ για τις Spice Girls. Τελικά, τον Αύγουστο του 2012, οι πέντε Spice (πρώην) Girls εμφανίστηκαν στην τελετή λήξης της λονδρέζικης Ολυμπιάδας, τραγουδώντας το Wannabe και το Spice up your world, σείοντας το στάδιο και αποδεικνύοντας ότι ακόμη περνάει η μπογιά τους. Λέτε να αντέξουν για πολύ ακόμη καιρό μακριά η μία από την άλλη, ή θα έχουμε αυτό που επιστημονικά αποκαλείται «φαινόμενο Πυξ Λαξ»;

Τότε:

Τώρα:


*Take That: Robbie, γύρνα πίσω
Μένουμε Βρετανία, στην «μάνα» της pop, όπου γεννήθηκαν και οι Take That στο πρώτο μισό των ‘90s. Ο Gary, ο Mark, ο Robbie, ο Howard και ο Jason μεσουράνησαν στα charts εκείνη την εποχή, μέχρι που, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και υπό την σκιά τσακωμών, σκανδάλων και καταχρήσεων, ο πιο «εκκεντρικός» της παρέας αποχωρεί το 1995. Ο Robbie Williams λοιπόν πραγματοποιεί επιτυχημένα solo βήματα – προφανώς οι Βρετανοί τον λατρεύουν- ενώ οι υπόλοιποι διαλύονται μέσα στον επόμενο χρόνο.

Θα περίμενε κανείς πως το boy band θα περνούσε για πάντα στα κατάστιχα της μουσικής Ιστορίας, ιδιαίτερα όταν έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία τους κοινή εμφάνιση. Κι όμως, το 2005 ανακοινώνεται ένα σχετικό ντοκιμαντέρ, από το οποίο η τετράδα «γλυκαίνεται» και αποφασίζει να επανενωθεί για περιοδεία και νέο album το 2006. Φυσικά, ο ήχος τους δεν μπορεί να είναι το ίδιο «χαζοχαρούμενα» ποπ όπως πρώτα, γι’ αυτό επενδύουν σε πιο λυρικά ακούσματα, όπως το “Rule the World” που ακούσαμε επίσης στην τελετή λήξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Με την διαφορά, φυσικά, πως πλέον, σαν άσωτος υιός, έχει επιστρέψει στην οικογένεια των Take That και ο Robbie Williams. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πως οι παλιές αγάπες… πουλάνε: Το album των ανανεωμένων Take That, “Progress” γίνεται το album με τον ταχύτερο ρυθμό πωλήσεων του 21ου αιώνα μέχρι στιγμής, ενώ το Amazon τους ανακηρύσσει το συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Τότε:

Τώρα:


*Blue: Όλη η Ευρώπη είναι… μπλε
Πιο σύγχρονη εκδοχή του boy band, οι Blue σχηματίστηκαν το 2000 για να καλύψουν το κενό που έφερε η διάλυση όλων των προηγούμενων, και τα κατάφεραν γεμίζοντας τα ραδιόφωνά μας με pop και R&B μελωδίες μέχρι το 2005, οπότε και με το περίφημο «Curtain Falls» και το ντουέτο τους «Sorry seems to be the hardest word» με τον Elton John, αποχαιρέτησαν το κοινό τους με δάκρυα στα μάτια.

Τα δάκρυα έμειναν στα μάτια, όταν κανένας τους δεν κατάφερε να κάνει solo καριέρα, αν εξαιρέσουμε μερικά συμπαθή singles του Lee Ryan. Έτσι, μέσα στο 2011, τα αγόρια ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, και αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο στον διαγωνισμό της Eurovision με το συμπαθητικό «I Can», που φυσικά πάτωσε γιατί δεν ήταν αρκετά κιτς για την διοργάνωση. Ελάχιστη σημασία έχει όμως: Οι Blue θύμισαν σε όλη την Ευρώπη ότι υπάρχουν, και πλέον ετοιμάζουν το νέο τους album, εννιά χρόνια μετά την τελευταία studio κυκλοφορία τους, ενώ οι φήμες τους θέλουν να συνεργάζονται σε αυτό με το νέο ανερχόμενο όνομα της pop, Bruno Mars.

Τότε:

Τώρα:


*Backstreet Boys: Backstreet’s back (ξανά)
Η πεντάδα απ’ την Florida, που ξεκίνησε την ξέφρενη πορεία της στα εφηβικά πάρτι από το 1996, έγινε θρύλος στην μουσική βιομηχανία και κυκλοφόρησε πολυπλατινένια albums και singles-ορισμούς της ποπ, μέχρι τα πρώτα σημάδια «φθοράς» το 2000, μετά τα «Millenium» και «Black&Blue».

Ακολούθησε σιωπή μέχρι το 2005, οπότε και «ωριμότεροι» πλέον, επανεμφανίστηκαν με το album με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Never Gone», μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν πως ένας από αυτούς δεν ήθελε να τους ξαναδεί: Ο Kevin Richardson αποχωρεί το 2006, αλλά ο Nick Carter και η παρέα του δεν πτοούνται και κυκλοφορούν άλλες δύο δισκογραφικές δουλειές. Τον περασμένο Απρίλιο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το απολωλός πρόβατο πάντα επιστρέφει στο παχνί, και έτσι ανακοινώνεται ότι ο Richardson έχει επιστρέψει μόνιμα, το boy band ετοιμάζει νέο δίσκο με την αρχική του σύνθεση, και μάλιστα μένουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι στο Λονδίνο, όσο ηχογραφούν το νέο υλικό. Το boy band με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιστορία της μουσικής βιομηχανίας θα πραγματοποιήσει την επίσημη live επανεμφάνισή του στην σκηνή στις 31 Αυγούστου, ενώ το 2013, θα μπει στην παρέα των κατόχων αστεριών στο Hollywood Walk of Fame.

Τότε:

Τώρα:


*A1: Σαν να μην πέρασε 1 μέρα
Τους θυμάστε τους Α1; Μισοί Βρετανοί, μισοί Νορβηγοί, τέσσερα αγόρια συνέχισαν την παράδοση που είχε αρχίσει με τους BSB και τους Take That, και κυκλοφόρησαν επιτυχημένα singles αποό το 1999 μέχρι το 2002, οπότε και διαλύθηκαν – ο ανταγωνισμός τότε, βλέπετε ήταν τεράστιος, καθώς στο προσκήνιο εμφανίστηκαν οι Blue, οι N*SYNC, οι Steps κ.α. Έξι χρόνια μετά, όμως, και όταν ο ανταγωνισμός είχε πια αφανιστεί, αποφάσισαν να επανενωθούν –επίσης με πρόσχημα την Eurovision-, κυκλοφόρησαν το album “Waiting for Daylight” και ξεκίνησαν περιοδείες, οι οποίες φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Το νέο τους album αναμένεται εντός του 2012.

Τότε:

Τώρα:


*Atomic Kitten: What’s new, pussycat?
Η ποπ σκηνή του Liverpool πρωτοπορεί, καθώς σε αυτή εμφανίζεται το 1997 ένα girl band με μόλις τρία μέλη. Η Liz, η Natasha και η Jenny (η οποία αντικατέστησε την Kerry Katona που σκανδαλωδώς έμεινε έγκυος πριν καλά-καλά γίνει διάσημη) σείουν την βρετανική σκηνή με το «Whole Again», και στην συνέχεια με διασκευές όπως το «The tide is high» και «Eternal Flame». Ωστόσο, από το 2004 και εξής μπαίνουν… στην φορμόλη, ενώ μέχρι το 2008 αρκούνται σε μερικές guest εμφανίσεις, που δίνουν την θέση τους σε ακόμη μεγαλύτερη σιωπή. Και ναι, το 2012 μπορεί να λάβει επάξια τον τίτλο της «χρονιάς του reunion», καθώς το group ανακοίνωσε πως ανανεώνεται και επιστρέφει, πιθανότατα μαζί με την Kerry Katona. Στα σενάρια, ακούγεται η συμμετοχή τους σε reality show, όπως έκανε ένα ακόμη group που επανήλθε με αυτό τον τρόπο μέσα στο 2012, οι Steps. Το ζήτημα είναι, αν θέλει να τις (ξαν)ακούσει κανείς.

Τότε:

Τώρα:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v