Τα Top-10 τραγούδια του 2011

Η Katy Perry, η Nicki Minaj, ο Pitbull, ο Bruno Mars, η Jennifer Lopez και η… Lambada συνθέτουν ένα top-10 που λέει πολλά για την μουσική ιστορία του 2011. Ό,τι και αν λέτε, αυτά είναι τα δέκα τραγούδια που ακούσατε περισσότερο πέρυσι. Το YouTube γνωρίζει.
Τα Top-10 τραγούδια του 2011
Πριν βιαστείτε να πείτε πως το Top-10 που ακολουθεί αφορά μόνο τους χρήστες του YouTube –εκείνους που είδαν 16 εκατομμύρια φορές το ανεκδιήγητο βίντεο της Rebecca Black– σκεφτείτε πόσες φορές εκνευρίσατε τους συναδέλφους σας ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι στο repeat μέσω του YouTube τον τελευταίο χρόνο. Μακράν του να αποτελεί ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να κάνει “broadcast τον εαυτό του” όπως μας προτρέπει το μότο του, το YouTube παρέχει σε χρήστες του και μη την ευκολότερη πρόσβαση σε εκατομμύρια μουσικές κάθε μέρα. Γι’ αυτό, το top-10 που ακολουθεί είναι ένα ενδεικτικότατο μουσικό ημερολόγιο του 2011, και των κομματιών για τα οποία θα το θυμόμαστε –ή θα θέλουμε να το ξεχάσουμε, διαλέγετε και παίρνετε.

Katy Perry – Last Friday Night
Στην δέκατη θέση, με 147 εκατομμύρια views, βρίσκεται το 8λεπτο βίντεο με την 70s αισθητική που γυρίστηκε για το ομώνυμο κομμάτι της Katy Perry, με πρωταγωνίστριες την ίδια και την Rebecca Black και guests τους Hanson και Kenny G. Επαυξάνουμε –αν και θα το θέλαμε ψηλότερα στη λίστα.



Katy Perry - E.T. ft. Kanye West
Στην ένατη θέση, με 153 εκατομμύρια views, συναντάμε και πάλι την Katy Perry –για την οποία το 2011 ήταν μια εξαιρετική χρονιά– με το R’n’B hit, που θα ομολογήσουμε πως είχε κολλήσει και σε εμάς για μήνες…



LMFAO - Sexy and I Know It
Στην όγδοη θέση, με 164 εκατομμύρια views, οι Καλιφορνέζοι hip-hoppers LMFAO είναι σέξι (;) και το ξέρουν…



Jessie J - Price Tag ft. B.o.B.
Στην έβδομη θέση, με 175 εκατομμύρια views, ο αντι-καπιταλιστικός ύμνος έρχεται από την Βρετανία για να μας υπενθυμίσει ότι τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν ευτυχία.



Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony
Στην έκτη θέση, με 184 εκατομμύρια views, ο Pitbull και ο Marc Anthony διασχίζουν ερήμους, μάχονται σκορπιούς και φίδια, ανακαλύπτουν οάσεις και βρίσκουν και τον έρωτα στο πρόσωπο της ηθοποιού Natalie Martinez.



Pitbull - Give Me Everything ft. Ne-Yo, Afrojack, Nayer
Στην πέμπτη θέση, με 195 εκατομμύρια views, το βίντεο των Pitbull, Ne-Yo και Afrojack –τους οποίους μήνυσε η Lindsay Lohan για την αναφορά του ονόματός της στους στίχους του τραγουδιού– έχει ένα all star cast το οποίο περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτά της Sarodj Bertin, Miss Αϊτή 2010, Natalie Mejia, πρώην μέλος του γκρουπ Girlicious, Adrienne Bailon, τραγουδίστριας των Cheetah Girls και Eva Skaya, Ρωσίδας top model.



Nicki Minaj - Super Bass
Στην τέταρτη θέση, με 210 εκατομμύρια views, βρίσκεται ένα από τα πιο πολύχρωμα βίντεο στην ιστορία της R’n’B, το οποίο κέρδισε και το βραβείο για το Καλύτερο Hip-Hop Βίντεο στα MTV Video Awards του 2011.



Bruno Mars - The Lazy Song
Στην τρίτη θέση, με 254 εκατομμύρια views, ο reggae ύμνος κάθε γραφείου που έμεινε ανοιχτό τον περασμένο Αύγουστο… (Για το ίδιο τραγούδι, υπάρχει ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Leonard “Spock” Nimoy και ο William “Captain Kirk” Shatner, το οποίο παραδόξως δεν ξεπέρασε τα 6,5 εκατομμύρια views).



LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock
Στην δεύτερη θέση, με 338 εκατομμύρια views, συναντάμε και πάλι τους Καλιφορνέζους LMFAO και το βίντεο του Party Rock Anthem, που παρωδεί την ταινία τρόμου 28 Days Later.



Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull
Το δημοφιλέστερο μουσικό βίντεο για το 2011 που άγγιξε το αστρονομικό νούμερο των 463 εκατομμυρίων views, δεν ήταν άλλο από το hit single του έβδομου άλμπουμ της Jennifer Lopez –το οποίο, αν θέλετε την γνώμη μας, θα ήταν ένα πολύ βαρετό κομμάτι χωρίς το sample της Lambada.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v