Internet Memes: Τα καλύτερα του 2011

Το 2011 μετράει… μέρες και η κοινότητα του Internet κάνει τον απολογισμό της:ο Scumbag Steve, o Chuck Testa, το Occupy Wallstreet και ακόμα επτά (σημαντικά και μη) θέματα της επικαιρότητας που κυριάρχησαν στον κυβερνοχώρο το 2011, μέσα από χιλιάδες ξεκαρδιστικές παραλλαγές.
Internet Memes: Τα καλύτερα του 2011
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το 2011 ήταν αναμφίβολα μια «γεμάτη» χρονιά. Πολιτικές εξελίξεις, «αγανακτισμένα» κινήματα, εξεγέρσεις και οικονομικές κρίσεις (καλή ώρα) προβλημάτισαν κόσμο και κοσμάκη και διαμόρφωσαν την… ημερήσια διάταξη του Διαδικτύου. Το χιούμορ – όπως ήταν αναμενόμενο – κυριάρχησε σε blogs και forums, με την δημιουργία εκατοντάδων νέων memes (διαβάστε σε παλαιότερο άρθρο για αυτά) και viral φωτογραφιών, οι οποίες έκαναν τον γύρο του – ιντερνετικού – κόσμου και «γέννησαν» χιλιάδες ξεκαρδιστικές παραλλαγές.

Η Μέκκα των memes, το site Know your Meme συγκέντρωσε βάσει στατιστικών στοιχείων και σχετικής έρευνας στους χρήστες του τα δέκα πιο δημοφιλή memes για το 2011.

Το «Friday» της Rebecca Black

Το ανεκδιήγητο τραγούδι (;) της πιτσιρίκας Rebecca Black απέδειξε περίτρανα ότι δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ταλαντούχα, ούτε τραγουδίστρια, ούτε καν όμορφη για να γίνεις διάσημη και να φιγουράρεις στην κορυφή της λίστας με τα πιο δημοφιλή Youtube Videos. Για την ακρίβεια, επιβεβαίωσε τον απαράβατο κανόνα που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις στο Internet: «Είναι τόσο κακό, που είναι καλό».

Δείτε το βίντεο εδώ για να πάρετε μια γεύση (όσο αντέξετε):



Και μερικές από τις... παραλλαγές παρακάτω: 









Για ακόμα περισσότερα memes του Friday εδώ.

First World Problems

Η αγανάκτηση των προνομιούχων σε παγκόσμια κλίμακα ξεκίνησε ως ειρωνικό hashtag στο Twitter (#FirstWorldProblems), έχοντας ως επίκεντρο ανούσια προβλήματα για τα οποία παραπονιούνται τα μέλη των προηγμένων κοινωνιών. Έτσι… προβλήματα τύπου «Έχω πολλά tabs ανοιχτά στον explorer», «Έπλυνα τα δόντια μου, αλλά πεινάω ακόμα», «Αυτή η εκπομπή δεν μεταδίδεται σε High Definition» και «Έπρεπε να παρκάρω μακριά από την πόρτα μου», μπήκαν σε φωτογραφίες λυπημένων ανθρώπων και ιδού το αποτέλεσμα:





Ακόμα περισσότερα «προβλήματα» εδώ.

Occupy Wall Street

Λιγότερο χιουμοριστικό και περισσότερο αφυπνιστικό, το κίνημα της Wall Street, ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη και διαδόθηκε αστραπιαία σε Αμερική και Ευρώπη εκφράζοντας την αντίθεσή του στην καταπίεση του 99% του πληθυσμού από το προνομιούχο 1%. Στην ταχύτατη αυτή διάδοση συνεισέφερε φυσικά και το Διαδίκτυο μέσα από χιλιάδες memes, όπως αυτό του Pepperspray Cop. 

Δείτε μερικά από αυτά παρακάτω:




Περισσότερα – χιουμοριστικά και μη- memes του κινήματος εδώ.

Planking

H τρέλα του Planking (το να ξαπλώνει κάποιος μπρούμυτα κάπου) ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο σαν Facebook meme από την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία από αυτήν την φωτογραφία και διαδόθηκε ταχύτατα και στον υπόλοιπο – ιντερνετικό και όχι μόνο- κόσμο μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Planking στις 15 Μαΐου. Χιλιάδες κόσμου ξάπλωσαν μπρούμυτα στα πιο απίστευτα μέρη. Δείτε μερικούς από αυτούς: 




Για ακόμα περισσότερο… planking κάντε κλικ εδώ.

Scumbag Steve

Η φωτογραφία ενός 21χρονου που φοράει… στραβά το καπελάκι του και στέκεται σε μια πόρτα, στάθηκε αφορμή για άλλη μια meme- τρέλα μέσα στο 2011. Ο Scumbag Steve λοιπόν (ή Blake Boston όπως αποδείχτηκε ότι είναι το πραγματικό του όνομα), αποτέλεσε το στερεότυπο του μ…. των φοιτητικών μας χρόνων (π.χ. αυτός που έπαιρνε τον αναπτήρα και δεν τον επέστρεφε ποτέ ή έκλεβε το αμάξι του μπαμπά και το τράκαρε) και κυκλοφόρησε σε χιλιάδες βερσιόν, με το Scumbag Hat να φοριέται από τον… Λευκό Οίκο, τον Steve Jobs και τον Ιησού! Δείτε μερικές από αυτές:





Περισσότερος Scumbag Steve εδώ.

X All the Y!

Πρόκειται για ένα χαριτωμένο cartoon ανθρωπάκι, το οποίο κάνει πάντα μια βαρύγδουπη δήλωση χρησιμοποιώντας την φράση X All the Y (οι «μεταβλητές» Χ και Y, αλλάζουν ανάλογα με το περιεχόμενο του meme). Πρωτοεμφανίστηκε στο κόμικ “This is Why I’ll Never be an Adult” του Allie Brosh και έκτοτε κατέκλυσε το διαδίκτυο.



Δείτε περισσότερα εδώ.

Nope! Chuck Testa

Ο Καλιφορνέζος… ταριχευτής ζώων Chuck Testa άθελά του κατάφερε με ένα ολιγόλεπτο βίντεο- διαφήμιση στο Youtube να γίνει αυτόματα ξεκαρδιστικό meme. Σε ένα διαφημιστικό σποτάκι «ξεγελά» μέλη της οικογένειάς του κάνοντάς τους να νομίζουν ότι τα ταριχευμένα ζώα είναι ζωντανά, η φράση όμως «Nope! Chuck Testa» τους επαναφέρει στην πραγματικότητα – και φυσικά γίνεται αφορμή για ξεκαρδιστικές παραλλαγές.

Το ορίτζιναλ βίντεο εδώ:



Και οι Nope! παραλλαγές:





Περισσότερος Chuck Testa εδώ. Nope!

Nyan Cat


Ένα χαριτωμένα… εκνευριστικό animation των 8-bit στο οποίο μια γάτα με σώμα… τάρτας διασχίζει το διάστημα τραγουδώντας στο repeat Nyanyanyanyanyanyanya! έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή Youtube videos του 2011 και απέκτησε χιλιάδες οπτικοακουστικές εκδοχές.

Δείτε το βίντεο εδώ:
 


Και μερικές από τις παραλλαγές παρακάτω:






Περισσότερη Nyan εδώ.

60s Spider-Man

Εικόνες από το αυθεντικό κόμικ των 60’s με τον Άνθρωπο – Αράχνη επέστρεψαν ανεξήγητα στο προσκήνιο συνοδευόμενες από κάθε λογής αστείους μονολόγους. Δείτε μερικούς από αυτούς. 




Περισσότερος Spidey εδώ.

My Little Pony: Friendship is Magic

Τα καινούργια επεισόδια της θρυλικής τηλεοπτικής σειρά του Lauren Fast αποτέλεσε αιτία ενός «επικού» (Ιντερνετικού) πολέμου μεταξύ των φαν της σειράς (γνωστοί στην slang του Ίντερνετ ως bronies) και των… αντιφάν (anti-bronies). Πεδία μάχης το Youtube και τα forum του 4chan. Δείτε εικόνες από την «μάχη» παρακάτω: 





Περισσότερα… πόνι εδώ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v