Α. Πρωτοψάλτη και Ε. Ρεμπούτσικα: Γιορτή με άρωμα... μπαχάρι και κανέλα

Αντλώντας έμπνευση από ένα τραγούδι της Πολίτικης Κουζίνας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα στήνουν στο Θέατρο Παλλάς μια Γιορτή που ευωδιάζει... Μπαχάρι και Κανέλα, από τις 17 έως τις 30 Δεκεμβρίου.
Α. Πρωτοψάλτη και Ε. Ρεμπούτσικα: Γιορτή με άρωμα... μπαχάρι και κανέλα
της Μάνιας Ζούση 

Η πρώτη συνάντηση, γνωριμία και συνεργασία Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθίας Ρεμπούτσικα χάνεται στο βάθος του χρόνου, όταν και οι δυο βρέθηκαν, η μια να τραγουδά και η άλλη να παίζει βιολί σε συναυλίες, μπουάτ, ηχογραφήσεις και περιοδείες. Ήταν στα ένδοξα και ηρωικά χρόνια των τραγουδιών του Δήμου Μούτση και του Ηλία Ανδριόπουλου.

Η κάθε μια τράβηξε από τότε το δρόμο της έως ότου η «Πολίτικη Κουζίνα» σε μουσική Ρεμπούτσικα και η πρόσφατη συναυλία της Πρωτοψάλτη με τον Φραγκούλη, τις έφεραν ξανά κοντά με αποτέλεσμα την νέα τους συνάντηση στο Παλλάς 17 με 30 Δεκεμβρίου αλλά κυρίως τον καινούριο δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές.

Η μία εκτιμά την άλλη σε τέτοιο βαθμό που η Πρωτοψάλτη να μιλάει για τον «αιθέριο, οικείο τρόπο» που παίζει η Ρεμπούτσικα, έναν τρόπο που θυμίζει «μυρωδιές και αρώματα, σαν Κυριακή στο σπίτι της μαμάς» και περιέχει χαρακτηριστικά του παλιού καλού κόσμου», και η Ρεμπούτσικα να κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη εν ζωή φωνή στην Ελλάδα».

Η παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» φιλοδοξεί να είναι ένα ταξίδι με χρώματα, εικόνες και αρώματα από την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, την Αλεξάνδρεια και τα Βαλκάνια. Μελωδίες ανατολής, με ηχόχρωμα Ελλάδας που κλείνουν και λίγο το μάτι στη Δύση, όπως υποστήριξαν και οι δυο τους.

Πρόκειται για μια γιορτή, ένα γλέντι όπου οι μουσικοί είναι πρωταγωνιστές και το οποίο θα στηθεί σε μια πλατεία, που σκηνογραφικά έχει σχεδιάσει ο Μανόλης Παντελιδάκης. Το «Μπαχάρι Κανέλα και Γιορτή», τίτλος εμπνευσμένος από ένα τραγούδι της Πολίτικης Κουζίνας, φιλοδοξεί και ελπίζει να «ξορκίσει» το κακό τις μέρες της γιορτής.

Ταυτότητα
Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος - Κανονάκι
Γιώργος Κοντογιάννης - Μαντολίνο-Κιθάρα-Ούτι
Αλέξης Κώστας – Κρουστά - Καχόν- Μεγαλόφωνο
Άγγελος Παπαδάτος - Κόντρα-Μπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης - Τύμπανα
Πλούταρχος Ρεμπούτσικας - Τσέλο
Θάνος Σταυρίδης - Ακορντεόν-Καχόν
Παντελής Στόικος - Τρομπέτα-Καβάλ
Ανδρέας Συμβουλόπουλος - Πιάνο-Πλήκτρα-Kρουστά-Ακορντεόν

Τιμές Εισιτηρίων: 60€, 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€.
Παραστάσεις: 16, 17, 18, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα Έναρξης: 21:00

Προπώληση: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 3213100
Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v