Σιγά τα Αίματα: Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα σε... αρχέγονες περιπέτειες

Θέατρο και μουσική, σάτιρα και αρχαίο δράμα, Άκης Δήμου και Σταμάτης Κραουνάκης. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση, ερμηνευμένη από το ανδρικό δυναμικό της Σπείρα Σπείρα.
Σιγά τα Αίματα: Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα σε... αρχέγονες περιπέτειες
Τη φετινή θεατρική σεζόν η Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου Σπείρα Σπείρα κατεβαίνει και μάλιστα μόνο με το ανδρικό της δυναμικό, στον στίβο του «αγανακτισμένου» χειμώνα, παρουσιάζοντας ένα θεατρικό μουσικό έργο που γράφτηκε αποκλειστικά γι’ αυτήν. Τρεις σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες ο καθένας στο είδος του, συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καθαρόαιμου ελληνικού θεατρικού μουσικού έργου εμπνευσμένου από τον μύθο των Ατρειδών, που διακωμωδεί τον τρόπο και τη βία της καθημερινότητας του Έλληνα. Άνθρωποι από τις αρχαίες Μυκήνες μέχρι σήμερα, αιώνια σύμβολα του χρέους και της θυσίας. Και το όνομα αυτού... «Σιγά τα αίματα!... Oresteia the next generation».

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο νέο θεατρικό μουσικό έργο που γράφτηκε ειδικά για την ομάδα Σπείρα Σπείρα από τον σημαντικό Έλληνα συγγραφέα Άκη Δήμου, σκηνοθετήθηκε από την Αθανασία Καραγιαννοπούλου και παρουσιάζεται από εννέα άνδρες της ομάδας Σπείρα Σπείρα.

"Το «Σιγά τα αίματα!...», με υπότιτλο: Oresteia, the next generation, γράφτηκε μετά από παραγγελία του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας του" σημειώνει ο Άκης Δήμου. "Κινητοποιημένος από το εκρηκτικό υλικό της ομάδας, έγραψα ένα... αχαρακτήριστο (αστείο πάντως) έργο με δράσεις, αντιδράσεις, χορούς, τραγούδια και την Ελλάδα του 2011 σε έκτακτη συμμετοχή" συνεχίζει.

"Πρωταγωνιστεί η, πασίγνωστη από αρχαιοτάτων χρόνων, οικογένεια των Ατρειδών με επικεφαλής τον ίδιο τον Αισχύλο, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να συλλάβει, να καταλάβει και να γράψει τα πάθη της. Μόνο που οι ήρωές του απιστούν, «κρεμώντας» τον συνεχώς και οδηγώντας την έμπνευσή του σε άλλους δρόμους. Δρόμους αστείους, αιχμηρούς -αλλά κι απελπισμένους κάπου στο βάθος- και καταστάσεις δραματικά (και παρανοϊκά) σύγχρονες. Κοντολογίς: με όχημα την εμβληματική αισχύλεια τραγωδία και τον απόηχό της, το έργο σαρκάζει το σημερινό, ατελείωτο δράμα μας, διατρέχοντας παράλληλα στιγμές της νεώτερης Ιστορίας και…σταθμεύοντας σε διαφορετικά θεατρικά είδη. Κι όλ’ αυτά, άλλοτε με διαλόγους κι άλλοτε τραγουδιστά, άλλοτε μελαγχολικά κι άλλοτε ξεκαρδιστικά αστεία" καταλήγει ο συγγραφέας.

Δείτε το video clip της παράστασης:


Οι Συντελεστές
Συγγραφέας : Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία : Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Μουσική σύνθεση-τραγούδια : Σταμάτης Κραουνάκης
Χορογραφία : Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικό : Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί : Λευτέρης Παυλόπουλος
Ήχος : Δημήτρης Μουρλάς
Χειριστής φωτισμών : Απόστολος Στράντζαλης
Φωτογραφίες : Μaxime Gynselinck
Artwork : Φώτης Πεχλιβανίδης
Διεύθυνση παραγωγής : Ελένη Συροπούλου- Γιούλα Αναγνωστοπούλου
Υπεύθυνη προβολής : Δέσποινα Κραουνάκη

Παίζουν και Τραγουδούν:
Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Jerome Kaluta, Σάκης Καραθανάσης, Δημήτρης Μάριζας, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Μπογδάνος, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης

Μουσική διεύθυνση-Πιάνο : Άρης Βλάχος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΘΗΝΑΪΣ»
Καστοριάς 34-36 Βοτανικός
Τηλέφωνο κρατήσεων 210-3480080

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη (λαϊκή 20.30) - Πέμπτη 21.30 - Παρασκευή 21.30 - Σάββατο 21.30 - Κυριακή 20.30 
Εορταστικό πρόγραμμα:
Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις: Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011
Έξτρα παράσταση: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011 στις 8.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 20 ευρώ, Φοιτητικό 15 ευρώ, Λαϊκή παράσταση Τετάρτης 15 ευρώ
Εισιτήριο για τους κατόχους κάρτας ανεργίας 5 ευρώ
Για κρατήσεις πάνω από 20 άτομα 15 ευρώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v