Η Τάνια Τσανακλίδου στην κάμερα του In2life

Η Τάνια Τσανακλίδου, παρέα με την Ελένη Κοκκίδου και τον Κώστα Θωμαΐδη, επιστρέφει στον Ζυγό τα χειμερινά παρασκευοσάββατα, με νέο δίσκο και αγαπημένες παλαιότερες επιτυχίες. Δείτε το βίντεο της συνέντευξης και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 28/10.
Η Τάνια Τσανακλίδου στην κάμερα του In2life
Διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 28/10 κερδίζουν οι:
ΑΣΗΜΟΜΥΤΗ ΡΕΒΕΚΚΑ, ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΝΤΟΣ

Η πρεμιέρα της Τάνιας Τσανακλίδου την περασμένη Παρασκευή στον Ζυγό απέδειξε για ακόμα μία φορά το ταλέντο, το μεράκι και την ζεστασιά μιας καλλιτέχνιδος με ιστορία και μέλλον. Παρέα με την εξαιρετική Ελένη Κοκκίδου, την θυμάστε ίσως από την «Γυναίκα της Πάτρας», και τον Κώστα Θωμαΐδη με το μαντολίνο του, γλύκανε ξανά την ψυχή μας με τραγούδια της αγάπης και του πόνου και ξεσήκωσε με μελωδίες ζωηρές, που ξυπνούν ιδέες και συναισθήματα.

Η Τσανακλίδου γεννήθηκε στη Δράμα στις 9 Απριλίου του 1952, όμως μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και φοίτησε στην δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σπουδάζοντας ταυτόχρονα αρχαιολογία και παρακολουθώντας μαθήματα χορού. Η ενασχόλησή της με το τραγούδι ξεκίνησε στα παιδικά της χρόνια, οπότε συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Στα 21 της βρέθηκε στην Αθήνα για να παίξει στον «Μορμόλη», ενώ το βράδυ τραγουδούσε στη μπουάτ «Λύδρα» μαζί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

Ευρέως γνωστή έγινε το 1978, όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision με το τραγούδι «Τσάρλυ Τσάπλιν», ενώ κατά την δεκαετία του 1980 θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Σπανό και τον Σταμάτη Κραουνάκη δημιουργώντας δίσκους που πλέον χαρακτηρίζονται κλασικοί, όπως το «Φίλε» και το συγκλονιστικό «Μαμά γερνάω». Η πορεία της διαγράφεται μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και με δίσκους που χαρακτηρίζονται από συναίσθημα αλλά και ανομοιομορφία.

Τον φετινό Χειμώνα την συναντάμε ξανά στον Ζυγό, να ερμηνεύει με το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια τραγούδια από την μακρόχρονη πορεία της στο ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και στο θέατρο –και όχι μόνο. Φυσικά, από το πρόγραμμα, με τον επίκαιρο τίτλο εΦΑΙΔΡΙΑ, δεν λείπουν και οι επιτυχίες των δύο τελευταίων της δίσκων «Προσωπογραφία» (2009) και «Παλιές αγάπες και τραγούδια μεθυσμένα» (2011).

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ζυγού μαζί με την Ελένη Κοκκίδου και τον Κώστα Θωμαΐδη η Τάνια Tσανακλίδου μίλησε στην κάμερα του In2life για το «χρέος» στην αλληλεγγύη που έχουμε όλοι μας σήμερα, για το πώς συμβιώνει πολλές δεκαετίες με τη σκηνή, για το πώς χειρίζεται την εμπορικότητα και το πώς πρέπει ο πολίτης να αφυπνιστεί.

Στο ίδιο video η Ελένη Κοκκίδου εξηγεί το πώς οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν και το πόσο ευχάριστο είναι για έναν καλλιτέχνη να πηδά τα όρια της τέχνης του και να κινείται σε παραπλήσιους χώρους, ενώ ο Κώστας Θωμαΐδης με την πλούσια ραδιοφωνική παρουσία θυμάται τα πρώτα του βήματα δίπλα στην Τάνια Τσανακλίδου και ανατρέχει στους παιδικούς δεσμούς που τους συνδέουν.

Δείτε εδώ το video:


Ζυγός: Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 210 3241610
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30.
Είσοδος:
10 ευρώ (όρθιοι) και 20 ευρώ (καθιστοί). Δεν υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση ούτε άλλη οικονομική επιβάρυνση.

*Ο Ζυγός θα παραμείνει κλειστός την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Η Τάνια Τσανακλίδου και η μουσική παρέα της θα επιστρέψουν στις "επάλξεις" του Ζυγού κανονικά από τις 11 Νοεμβρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v