Οι ελληνικοί δίσκοι που λιώσαμε το πρώτο μισό της χρονιάς

Ψάχνεις soundtrack για τις διακοπές σου; Εδώ είμαστε για σένα να σου παρουσιάσουμε τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους του πρώτου μισού του 2022.
Οι ελληνικοί δίσκοι που λιώσαμε το πρώτο μισό της χρονιάς
Πολλοί λένε πως η μουσική έχει τη δύναμη να αλλάξει και να σώσει αν χρειαστεί τον κόσμο. Δεν ξέρουμε αν συμφωνούμε 100% με την παραπάνω ρήση, όμως το βέβαιο είναι ότι η μουσική μπορεί να κάνει όλα τα στραβά κι ανάποδα που ζούμε πιο υποφερτά. Για αυτό δεν χάνουμε την ευκαιρία να ακούμε νέες κυκλοφορίες και μουσικές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν κι οι δίσκοι που μας έδωσαν Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Σκαλίσαμε λοιπόν τη δισκοθήκη και βάλαμε στο πικάπ να παίζουν οι καλύτερες κυκλοφορίες του πρώτου μισού του 2022.

Naxatras- IV



To καλό πράμα πολλές φορές φαίνεται κι από το εξώφυλλο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του IV των Naxatras οι οποίοι σε κάθε κυκλοφορία βάζουν τον καλλιτεχνικό πήχη όλο και πιο ψηλά, πολλαπλασιάζοντας τους fans τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ψυχεδελικό ροκ από το πάνω ράφι με οργιαστικά σόλος και τριπαρισμένα riffάκια που τιμούν τις ιερές επιρροές των Pink Floyd και των King Crimson που έχουν ευλογήσει το τελευταίο πόνημα του γκρουπ.

ΛΕΞ- ΜΕΤΡΟ



Τον ΛΕΞ μπορεί να μην τον ήξερες αλλά μετά τη συναυλία του στο Γήπεδο του Πανιωνίου που μάζεψε 25 χιλιάδες κόσμο, τον έμαθες κι εσύ που δεν είχες καμία σχέση με το χιπ χοπ. Οι γνώστες και οι οπαδοί της φάσης ωστόσο τον ξέρουν και τον τιμούν σαν προφήτη μιας γενιάς που μεγάλωσε στην κρίση και ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Στο κάπου βάλε τις ρίμες του ΛΕΞ που φτύνουν αλήθειες, μακριά από μισογύνικα και φραμπαλάδικα τραπ κλισεδάκια για γκόμενες, λεφτά και γκάνια. Ο ΛΕΞ σκάβει βαθιά στην ψυχή του και μοιράζει αλήθειες πίσω από το μικρόφωνο, κρατώντας το αληθινό τώρα που το έχουμε πιο πολύ από ποτέ ανάγκη.

White Tower- White Tower



H metal σκηνή στην Ελλάδα μάς έχει κάνει πολλές φορές περήφανους τα τελευταία χρόνια τόσο στα ενδότερα όσο και στο εξωτερικό. Τα παλικάρια που ακούν στο όνομα White Tower έρχονται από τη Σαλόνικα για να παραδώσουν Accept-ικ σπιντάτο metal που δεν αστειεύεται. Κοφτερά riffs, sing along ρεφρενάκια που σου κολλάνε στο μυαλό και μια βραχνιασμένη φωνάρα που θα έκανε τον Udo περήφανο συνθέτουν το ντεμπούτο των White Tower που ήρθαν για να μείνουν.

Ορυμαγδός- Ορυμαγδός



Αν είσαι υποψιασμένος καταλαβαίνεις από το όνομα της μπάντας πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια Punks not Dead φασούλα. Καλά κατάλαβες μιας και οι Ορυμαγδός είναι ένα hardcore-ίζον πανκ σχήμα που τιμά τις αλήτικες ρίζες του φτιάχνοντας έναν δίσκο που έχει διάρκεια σκάρτης μισής ώρας αλλά ψυχή χιλίων λεόντων.

Πολιτικοί στίχοι που κόκαλα δεν έχουν αλλά κόκαλα τσακίζουν, στιβαρό rhythm section και ηλεκτρισμένα κιθαριστικά μέρη φτιάχνουν ένα άλμπουμ που ήδη έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην underground σκηνή της χώρας.

Sworr- Honest



Aν πέσει στα αυτιά σου ο δίσκος των Sworr θα δυσκολευτείς πολύ να καταλάβεις ότι πρόκειται για Έλληνες. Μια και μόνο ακρόαση αρκεί για να καταλάβεις ότι στο Honest (ντεμπούτο album τους) κάτι σπουδαίο γεννιέται. Κάτι που θα συζητιέται για καιρό, καθώς οι Sworr αποδίδουν αριστουργηματικά έναν indie pop δίσκαρο που ρέει κινηματογραφικά και μπαίνει στο top 5 των καλύτερων κυκλοφοριών της χρονιάς (ανεξαρτήτως προέλευσης).

Κάνε την χάρη στον εαυτό σου κι άκου αυτόν τον δίσκο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v