Oι συναυλίες του Μαΐου

Οι συναυλίες ευτυχώς επέστρεψαν στη ζωή μας κι υπάρχουν πολλές μέσα στον Μάη που αξίζει να δεις. Κλείσε εισιτήριο όσο προλαβαίνεις.
Oι συναυλίες του Μαΐου

Μετά από 2 άνυδρα συναυλιακά και φεστιβαλικά χρόνια, φέτος είναι βέβαιο ότι θα γίνει του λάιβ το κάγκελο. Ήδη έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί παρακολούθησης των μουσικών εκδηλώσεων σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους, κι όλοι αναρωτιόμαστε πού θα πρωτοπάμε. Ο Μάης έχει μπόλικα ενδιαφέροντα λαιβάκια για να παρακολουθήσεις κι αν θες και λίστα σου έχουμε κι από δαύτη.

19 Μαΐου

Λάμδα στο Temple

Μια από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες που κυκλοφορούν εκεί έξω, κάνουν το πρώτο τους λάιβ μετά από καιρό, κι εμείς πιάνουμε πρώτη σειρά κάγκελο στο Temple όπως πρέπει. Η ατμοσφαιρικότητα των μελωδιών των Λάμδα και η ισχύς του ηλεκτρικού τους ήχου συνδυάζονται με τον ποιητικό λόγο, μετατρέποντας κάθε ζωντανή τους εμφάνιση σε μια μοναδική εμπειρία.

Εισιτήρια εδώ

20 Μαΐου

Sad Lovers and Giants στο An Club



Oι Sad Lovers and Giants αποτελούν έναν θρύλο όχι μόνο για τα μελαγχολικά παιδιά των 80’s και 90’s, αλλά και για όλους τους πραγματικούς μουσικόφιλους. Ένα συγκρότημα που όρισε τον dark wave ήχο μέσα από συγκλονιστικές κυκλοφορίες, όπως το Epic Garden Music που κυκλοφόρησε το 1982 κι έμεινε για πάντα στην ιστορία. Αυτή τη δισκάρα θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε στην ολότητά της στις 20 Μαΐου στο An.

Εισιτήρια υπάρχουν μόνο στα ακόλουθα φυσικά σημεία προπώλησης: Oldschool (Σολωμού 13, Εξάρχεια και Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι)

20 Μαΐου

Need στο Gagarin



Ήρθε η ώρα να δούμε live την καλύτερη progressive metal μπάντα της χώρας, μετά την κυκλοφορία του φανταστικό-καταπληκτικού Norchestrion: A Song for the End. Μαζί τους, οι Calyces, το heavy prog rock/metal συγκρότημα που κουβαλάει τα παράσημα των μελών του (Tardive Dyskinesia, Revenge of The Giant Face, Insect Radio & Borderline Syndrome)

Εισιτήρια εδώ

21 Μαΐου

Hillbilly Moon Explosion στο Κύτταρο

Rock n Roll, rockabilly, psychobilly; Πες το όπως θέλει. Άλλωστε, οι Hillbilly Moon Explosion είναι όλα αυτά και πολλά περισσότερα, γιατί αν ψάξετε στον ήχο τους θα βρείτε ακόμα και Punk, Ska, Soul, Swing, Garage μέχρι και Pop καταβολές. Τελικά δεν υπάρχει ταμπέλα, είναι απλά οι Hillbilly Moon Explosion και είναι υπέροχοι.

Ήδη χορεύουμε πρώτη σειρά.

Εισιτήρια εδώ

23-29 Μαΐου

Women in  Jazz στην Τεχνόπολη

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz και θα είμαστε όλοι εκεί για να ακούσουμε 21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Επιβάλλεται να πας είτε είσαι fan του είδους είτε θες να πάρεις μια αυτιά από την ανθίζουσα ελληνική κι ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή.

Πλήρες πρόγραμμα και πληροφορίες εδώ

25 Μαΐου

Release Festival (Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης day) στην Πλατεία Νερού

Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Το Release Festival κηρύσσει την έναρξη του με την σύμπραξη του Γιάννη Αγγελάκα και του Παύλου Παυλίδη επί σκηνής. Δύο σπουδαίοι ροκ μουσικοί, με χιλιάδες οπαδούς να ακολουθούν πιστά κάθε τους βήμα, υπόσχονται με βραδιά με ιδρωμένα κορμιά να χορεύουν και να τραγουδούν όσο πιο δυνατά μπορούν μέχρι τελικής πτώσης. Μαζί τους το Παιδί Τραύμα.

Eισιτήρια εδώ 

26 Μαΐου

Russian Circles στο Gagarin

Aν κατέχεις το post rock, γνωρίζεις. Αν δεν το κατέχεις οφείλεις να μάθεις ότι οι Russian Circles είναι οι ηγέτες του είδους για αυτό και η ανυπομονησία μας για την εμφάνισή τους στο Gagarin στις 26 του Μάη είναι πολύ μεγάλη. Το ελληνικό κοινό από την αρχή της καριέρας τους έχει φροντίσει να τους «αγκαλιάσει» και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της 15ετούς πλέον μουσικής πορείας τους. Μια λάιβ δοκιμή θα σε πείσει για τους λόγους.

Eισιτήρια εδώ

26 Μαΐου ο Nick Waterhouse στο Θέατρο Πέτρας



Ο Nick Waterhouse λατρεύει το ελληνικό κοινό και το ελληνικό κοινό λατρεύει τον Nick Waterhouse. Aυτό φυσικά συμβαίνει γιατί καταφέρνει και δημιουργεί κάτι πραγματικά καινούργιο εμπνεόμενος από τις πηγές της μουσικής, που τις γνωρίζει σε βάθος. Ξέρει πού θέλει να πάει και τι να κάνει. Θέλει να χτίσει ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία γεμάτα μπλουζ, τζαζ, R&B και rock 'n' roll ρυθμούς. Για αυτό μετράμε μέρες μέχρι την  εμφάνισή του στο Θέατρο Πέτρας.

Εισιτήρια εδώ

27 Μαΐου

Ιmany στο Μέγαρο Μουσικής



Η σπουδαία ερμηνεύτρια Imany μαζί με 8 τσέλο υπόσχεται ένα μοναδικό κοντσέρτο για φωνή και έγχορδα. Εμείς πάλι ανυπομονούμε να ακούσουμε τα Don’t Be So Shy και το You Will Never Know σε μια άψογα σκηνοθετημένη, εντυπωσιακή performance. Μια στοιχειωτική παράσταση που θα αναδείξει το αστείρευτο ταλέντο, αυτής της μαύρης ιέρειας που ακούει στο όνομα Imany.

Εισιτήρια εδώ

27 & 28 Μαΐου

Add Festival στο Πειραιώς 260

To μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει αυτόν τον Μάϊο. Το ADD καταλαμβάνει το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260, και έρχεται ξανά στο προσκήνιο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του ως ένα από τα πιο συναρπαστικά ανερχόμενα χορευτικά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Πλήρες πρόγραμμα διημέρου εδώ και εισιτήρια εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v