Ο συναυλιακός χάρτης του καλοκαιριού

Από το AthensRocks στο Release, κι από το Ejekt στο #monomaiden Ολυμπιακό Στάδιο καρφιτσώνουμε τα hot spots του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού.
Ο συναυλιακός χάρτης του καλοκαιριού

Επιτέλους συναυλίες και φεστιβάλ βροντοφωνάζουν οι μουσικόφιλοι της γης ετούτης μιας και μετά από δύο άγουρα συναυλιακά χρόνια λόγω πανδημίας, δεκάδες σπουδαίοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα αριβάρουν στην Ελλάδα κι εμείς μετράμε μέρες μέχρι να τους δούμε πάνω στη σκηνή.

Προσπαθήσαμε λοιπόν να ξεσκαρτάρουμε κάπως τις φετινές μας μουσικές επιλογές κι ήταν πολύ δύσκολο, καθώς συνειδητοποιήσαμε ότι εκτός από τη ΔΕΗ πρέπει να μαζέψουμε λεφτά και για τις συναυλίες.

4 Ιουνίου- Nick Mason’s Saucerful of Secrets στην Τεχνόπολη



Ο σπουδαίος κι ανυπέρβλητος ντράμερ των Pink Floyd φέρνει ένα από τα εντυπωσιακότερα οπτικοακουστικά shows που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα. To set το οποίο θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας περιοδείας του θα περιλαμβάνει τις λαμπρότερες στιγμές της δισκογραφίας των μουσικών Τιτάνων, Pink Floyd κι ένα πρωτοποριακό οπτικοακουστικό show που λαμβάνει διθυράμβων κι αποθεωτικών κριτικών στο εξωτερικό.

Εισιτήρια εδώ 

13 Iουνίου – AthensRocks στο ΟΑΚΑ



Οι Dropkick Murphys, Villagers of Ioannina City, τ Τhe Rumjacks, αλλά και οι Fundracar μπαίνουν στη θέση αυτών που θα δώσουν το έναυσμα, ώστε να ζήσουμε μια AthensRocks εμπειρία που θα συνοδεύει τις αναμνήσεις μας για χρόνια.

Eισιτήρια εδώ

15 Iουνίου Release Festival (Nick Cave day) στην Πλατεία Νερού

Επική ριλιζομέρα τούτη καθώς θα έχουμε τη χαρά να δούμε επί σκηνής λατρεμένους καλλιτέχνες. Το Release Athens θα έχει την τιμή να υποδεχτεί τους θρυλικούς Nick Cave & The Bad Seeds, ένα από τα πιο καθηλωτικά και συναρπαστικά live acts στον πλανήτη, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας τους μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η οποία θα τους φέρει ως headliners σε πολλά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Μαζί τους, οι σπουδαίοι Mogwai, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους album, που ήδη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, και οι Fontaines D.C., ένα από τα καλύτερα νέα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Εισιτήρια εδώ 

22 Ιουνίου Release Festival (Manowar day) στην Πλατεία Νερού



Oι Kings of Metal επιστρέφουν (δίχως γούνινα βρακάκια ευτυχώς) κι υπόσχονται μια νύχτα που θα στάζει πυρακτωμένο ατσάλι, όσο εκείνοι θα τερματίζουν τα ντεσιμπελόμετρα τριγύρω τους. Μαζί τους θα είναι κι οι Rhapsody of Fire να κραδαίνουν το σπαθί του αληθινού μέτσολ!

Εισιτήρια εδώ 

25 Ιουνίου Patti Smith στο Ηρώδειο



Η ιέρεια του πανκ, η αιώνια ρομαντική της νεοϋορκέζικης σκηνής Patti Smith, έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική συναυλία, όπου παντρεύει τη μουσική και την ποίησή της με τον δικό της, απαράμιλλο τρόπο. Από τα δεν χάνεται του καλοκαιριού μας!

Εισιτήρια εδώ 

27 Ιουνίου Release Festival London Grammar day στην Πλατεία Νερού

Αντίσκηνο θα στήσουμε στην Πλατεία Νερού όπως καταλαβαίνεις αλλά τί να κάνουμε οι δόλιοι αφού η εμφάνιση των London Grammar δεν χάνεται με τίποτα. Indie πρωτοπόροι κι αγαπημένοι των ελληνικών ραδιοφώνων oι London Grammar υπόσχονται μια μυσταγωγική βραδιά που προσμέναμε καιρό.

Εισιτήρια εδώ 

29 Ιουνίου- Ejekt Festival στο ΟΑΚΑ

Η ατάκα θα σε δω στους Muse παίζει πολύ μιας και το Ejekt Festival θα υποδεχθεί και πάλι τους αγαπημένους arena rockers για ένα μουσικό πάρτι δίχως τελειωμό. Μαζί τους θα φέρουν τους super-hot Nothing but Thieves αλλά και τον Yungblud ο οποίος σκαρφαλώνει με άνεση στην κορυφή των πιο φιλόδοξων νέων καλλιτεχνών της πιάτσας.

Eισιτήρια εδώ

2 Ιουλίου- Release Festival (Iggy Pop & Liam Gallagher day) στην Πλατεία Νερού



Το Σάββατο 2 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, θα γραφτεί ιστορία. Το Release Athens 2022 υποδέχεται δύο αληθινούς θρύλους του rock'n'roll σε μια ανεπανάληπτη βραδιά. O Iggy Pop, μοναδικός και ασύγκριτος, επιστρέφει μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση του 2019 για να μας χαρίσει ένα greatest hits show γεμάτο από τη δική του αστείρευτη ενέργεια. Ο Liam Gallagher, φωνή και ψυχή των Oasis κι ένας από τους τελευταίους πραγματικούς rock stars της εποχής μας, έρχεται στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η solo καριέρα του απογειώνεται. Να πάτε από νωρίς να δείτε και τους Sleaford Mods που κάποια στιγμή θα διαδεχθούν τον Iggy στον θρόνο του.

Eισιτήρια εδώ 

8 & 9 Ιουλίου Primer Festival στην Πλατεία Νερού

Ήρθε η μέρα που θα δούμε επιτέλους στην Ελλάδα τον Tyga και τον Tiesto στο ίδιο φεστιβάλ. Το Primer Festival ξηγήθηκε πολύ μαγκιόρικα φέτος βάζοντας το κεράσακι στην τούρτα του αγαπημένου dance festival της χώρας.

Εισιτήρια εδώ 

16 Ιουλίου- Iron Maiden στο Ολυμπιακό Στάδιο



Το σύνθημα του καλοκαιριού είναι #monomaiden, όπως θα έχετε διαπιστώσει ήδη. Ο Bruce Dickinson Ο Steve Harris κι η παρέα τους έρχονται για να γράψουν ιστορία μιας και θα γίνουν η πρώτη Heavy metal μπάντα που θα εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο ποδοσφαίρου κι είναι βέβαιο ότι θα παίξουν μεγάλη μπαλίτσα.

Eισιτήρια εδώ

18 Iουλίου- Fantastic Negrito στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μερακλήδικη επιλογή που δυστυχώς έχει περάσει στα ψιλά λόγω του φετινού συναυλιακού και φεστιβαλικού χαμού που υπάρχει το καλοκαίρι. Ο Fantastic Negrito είναι ένας πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, ο οποίος άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μουσικό φαινόμενο, καθώς φαίνεται ότι ήρθε για να δώσει το φιλί της ζωής στα πολυαγαπημένα του blues, επαναπροσδιορίζοντας, μέσα από το εμπνευσμένο και ιδιοφυές παίξιμό του, τον ήχο ολόκληρου του είδους.

Eισιτήρια εδώ 

21 Ιουλίου- Placebo στην Τεχνόπολη

Μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα στο Rockwave Festival του 1999, οι Placebo έχουν μοιραστεί κι άλλες αξέχαστες εμφανίσεις με το ένθερμο ελληνικό κοινό επιστρέφοντας τη λατρεία που τους δείχνει σταθερά για παραπάνω από είκοσι χρόνια. Τώρα, το συγκρότημα επιστρέφει στην Ελλάδα 21 Ιουλίου στην Αθήνα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε μία πολύ ξεχωριστή Rockwave Night.

Εισιτήρια εδώ 

22 Ιουλίου- Rockwave Festival στο TerraVibe

Ήρθε η ώρα να ανηφορίσουμε προς Μαλακάσα μεριά γιατί η πρώτη εμφάνιση των Social Distortion στην Ελλάδα δεν χάνεται με τίποτα! Punk n roll στα καλύτερα του από ένα συγκρότημα θρύλο. Μαζί τους θα έρθουν κι οι AmenRa το συγκρότημα φαινόμενο με τη συγκλονιστική σκηνική παρουσία.

Εισιτήρια εδώ

23 Ιουλίου – Release Festival (Slipknot day) στην Πλατεία Νερού

Η επιστροφή των Slipknot στην Ελλάδα έχει χαρίσει χιλιάδες κομμένα νύχια που δαγκώνονται με αγωνία μέχρι η μουσική συμμορία της IOWA ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού κι ισοπεδώσει τα μπετά των συνορευόντων γειτονιών. Μαζί τους θα έρθουν οι Βραζιλιάνοι Sepultura για να μας παίξουν το thrash metal το σωστό το αλητήριο.

Εισιτήρια εδώ 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v