15 τραγούδια για να καψώσεις

Φτιάξαμε soundtrack καψωματικό κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα ακουστικά σου και τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους.
15 τραγούδια για να καψώσεις

Γράφει ο Σπύρος Σμυρνής

Κάθε δύσκολη μέρα που περνάμε γίνεται λίγο πιο υποφερτή με μια αγαπημένη μουσική υπόκρουση. Όλοι το ξέρουν αυτό και ψάχνουν μουσικές ανάσες με την πρώτη ευκαιρία. Άλλωστε υπάρχει το κατάλληλο soundtrack για κάθε διάθεση. Για τρέξιμο, για γκάζια, για να θυμηθείς έναν παλιό έρωτα που έληξε άδοξα, για να κάνεις σεξ και να καψώσεις. Στην καψωματική διάθεση θα σταθούμε λίγο παραπάνω ψάχνοντας τη δισκοθήκη ώστε να βρούμε τις τραγουδάρες που την υμνούν και σε κάνουν να θες να στάξεις στη σαλοπέτα σου όλα τα βρεγμένα σφουγγάρια του σπιτιού.

Ritchie Kotzen- You Can’t Save Me



Αυτό είναι το καλύτερο καψωματικό τραγούδι που μάλλον δεν έχεις ακούσει και πρέπει να επανορθώσεις πάραυτα για δύο λόγους. Γιατί ο Richie Kotzen είναι ο χαμένος αδερφός του Chris Cornell και για το ρεφρέν που λέει: «And fuck your money, Fuck your fame, Fuck my life I walk away, And fuck I love, Fuck i'm sorry for everything I ever done, You can't save me».

Joe Cocker- You Can Leave Your Hat On



Yπάρχουν τραγουδισταράδες με συγκλονιστική φωνή κι υπάρχει κι ο Joe Cocker. Αντίστοιχα υπάρχουν καψωματικά κομμάτια κι υπάρχει το You Can Leave Your Hat On. Ο Mickey Rourke κι η Kim Basinger ξέρουν και τους εμπιστευόμαστε.

Αlannah Myles- Black Velvet



Πόσα κορμιά έχουν μπλεχτεί ερωτικά σε σεντόνια από μαύρο βελούδο άραγε; Όχι πολλά. Αντίθετα υπάρχουν εκατομμύρια που σιγοτραγουδούσαν το Black Velvet της Alannah Myles όταν γινόταν δουλίτσα και πολύ καλά κάνανε.

Phil Collins- In the Air Tonight



O αγαπημένος καραφλός της μουσικής καρδιάς μας μαζί με τον Moby πέρα από τη δεινότητα του στο drumming (τέτοιο ταμπουροχτύπημα, δύσκολα θα βρεις) θα μείνει στην ιστορία για αυτόν τον κόμματο που λιώνει παγάκια με τις νότες του κάθε δευτερόλεπτο του κομματιού που περνάει. Αν δεν έχει κάνει air-drumming όταν μπαίνουν τα τύμπανα δεν έχεις ψυχούλα.

Michael Jackson Give in to Me/ Dirty Diana



Yπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων στον πλανήτη. Αυτοί που έχουν πάει με ανοιχτό πουκάμισο μπροστά στον ανεμιστήρα να λικνιστούν όσο παίζουν τα Dirty Diana και Give in To Me κι οι υπόλοιποι που λένε ψέματα και δεν το παραδέχονται. Καψωματικές τραγουδάρες που δεν ξεπεράσαμε ποτέ.



Total Touch- Somebody Else’s Lover



Κομμάτι άκρως χαϊδευτικό που σφράγισε τα 90s και χάρισε σε όλους τους djs της γης μια σίγουρη επιλογή για να γεμίζουν τα ποτήρια των θαμώνων στα μπαρ που παίζουν μουσική όσο το κουνάνε δίχως να υπάρχει αύριο.

Kid Rock- So Hott



O Kid παίρνει την κιθάρα του και φτιάχνει έναν ροκ δυναμίτη που ανεβάζει τη φασωματική διάθεση στα ύψη. Βραδυφλεγής ύμνος στις καρδιές των καψούρηδων πιο εθιστικός κι από σύριγγα με νουτέλα καρφωμένη σε φρεσκοφουρνιστό ντόνατ!

Slash- Beautiful Dangerous (feat Fergie)



Όταν ο Slash φώναξε τη Fergie να τραγουδήσουν μαζί το Beautiful Dangerous ξέραμε πολύ καλά ότι θα φτιάξουν μια τραγουδάρα που μοιάζει τόσο πολύ με μια αξέχαστη σεξουαλική πράξη που φέρνει στα ρουθούνια σου μια αιθέρια μυρωδιά και στο μυαλό μια σκέψη τόσο επικίνδυνα όμορφη.

Alice Cooper- Poison



Πάμε τώρα σε ένα τραγούδι από εκείνα που συνηθίζεις να τραγουδάς μπροστά στον καθρέφτη λιώνοντας παγάκια με τη γλώσσα σου, σκεφτόμενος/η να αρχίσεις μαθήματα Pole dancing ώστε να το πας και στο επόμενο επίπεδο. Δηλητηριώδες, ευφυές κι αρκούντως κολληματικό με ρεφρέν που τεντώνει φωνητικές χορδές.

Backstreet Boys- I Want it that Way



Tιμημένο 90s boy band που ποτέ μας δεν ξεπεράσαμε οι Βackstreet Boys στο I Want it That Way φτιάξανε ένα κομμάτι που έχει τραυματίσει χιλιάδες γλουτούς που θέλησαν να το ζήσουν αληθινά. Παράλληλα αποτέλεσαν κι έμπνευση για την καλύτερη τηλεοπτική μεταφορά όλων των εποχών στο Brooklyn Nine Nine.



Donna Summer- Hot Stuff



Bγαλμένο από τη χρυσή εποχή των ντισκοτέκ και τα υγρά όνειρα των καρεκλάδων όλης της γης το Hot Stuff έβαλε τη Donna Summer στο πάνθεον των σημαντικότερων καλλιτεχνών. Μνημειώδης ρυθμός, ιδιοφυές ρεφρέν που αν δεν έχεις τραγουδήσει με το τηλέφωνο του ντουζ, φρεσκολουσμένος/η μάλλον δεν πέρασες γαμάτα παιδικά χρόνια.

PJ Harvey- Long Snake Moan

 

Αν δεν τεστάρεις την ένταση των ηχείων σου όσο παίζει η κομματάρα της PJ Harvey, μάλλον η καρδούλα σου είναι φτιαγμένη από πάγο, επομένως δεν μπορείς να νιώσεις τους καψωματικούς κραδασμούς που γεννά το τραγούδι, προκαλώντας σε να στείλεις μήνυμα σε κάθε απαγορευμένο έρωτα που σε κατέστρεψε.

Jimmy Barnes- Too Much Ain’t Enough Love



80s διαμαντάκι από Αυστραλία μεριά με μια από τις πιο υποτιμημένες φωνές που εμφανίστηκαν ποτέ στο πεντάγραμμο. Ο Τζίμης ο φίλος μας πονάει όσο μας λέει καθαρά και ξάστερα ότι ακόμη κι η περισσότερη αγάπη που μπορείς να του δώσεις δεν είναι αρκετή για εκείνον. Αν δεν καψώσεις με αυτό, τότε σου αξίζει να μείνεις μπάκουρος/η αγκαλιά με μια kumtel.

Samantha Fox- Touch Me



H Samantha ήταν η ποπ ιέρεια των 80s που έβαζε φωτιά στις ντισκόμπαλες και προκαλούσε ρίγη ανατριχίλας σε ιδρωμένα κορμιά που λικνίζονταν στο ρυθμό του Touch Me. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που το έχουν χορέψει γυμνοί με μαντήλια στο ταίρι τους, αλλά εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. 

Μarilyn Manson – Third Day of A Seven Day Binge



Πριν ο Marilyn Manson αποδειχθεί μα***κας με βάση τις καταγγελίες της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, μας είχε δώσει το πιο σκοτεινό sexy κομμάτι που ακούσαμε στα 2010s, ύμνο στα δαγκωμένα χείλη, τις παθιασμένες στιγμές και τις παλλόμενες καρδιές των καψούρηδων της πλάσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v