Τα τραγούδια που δεν ήξερες ότι μιλάνε για σεξ

Είτε επειδή ήσουν μικρός, είτε επειδή – όπως και να το κάνουμε – οι στίχοι δεν είχαν και πολλή σημασία…
Τα τραγούδια που δεν ήξερες ότι μιλάνε για σεξ
Μερικές φορές, ένα τραγούδι είναι τόσο καλό, ή τόσο κολλητικό, που δεν σταματάς να το ακούς. Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο εύκολα όταν είσαι μικρός, και το μυαλό σου επηρεάζεται με το παραμικρό. Τα παρακάτω τραγούδια σίγουρα τα ξέρεις, σίγουρα τα έχεις ακούσει ξανά και ξανά, και σίγουρα κάποια στιγμή – στο μπάνιο, σε ένα μπαράκι, στο εμπορικό – τα έχεις σιγοτραγουδήσει.

Αλλά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάνε…

Los Del Rio – Macarena

Για αυτό τα μάθαμε εδώ και αρκετό καιρό, και – αντικειμενικά – ίσως η γλώσσα να ήταν το ένα πράγμα που δεν μας άφησε να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα τραγούδι που μιλάει για μία κοπέλα, την Μακαρένα, η οποία κερατώνει τον γκόμενό της με δύο καλούς του φίλους ταυτόχρονα. Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα, επειδή είναι από τα πιο κεφάτα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ.

Fergie – Fergalicious

Ναι, προφανώς θα μιλούσε για σεξ σε κάποιον βαθμό, επειδή είναι ένα r&b κομμάτι του 2006, και η Fergie τότε ήταν στα ντουζένια της. Από την άλλη, θα μπορούσε απλά να μιλάει για το πόσο κουλ είναι η ίδια, να τα βρίσκει με τον εαυτό της και να απολαμβάνει την προσοχή που της δίνουν οι άντρες. Όχι. Για στοματικό μιλάει.

Fifth Harmony – Work from home

Δυστυχώς, δεν είναι τραγούδι για freelancers, ούτε για εκείνες τις μέρες που αποφασίζεις να μην πας στην δουλειά επειδή τίποτα δεν έχει νόημα. Είναι κυριολεκτικά ένα τραγούδι για μία τύπισσα που δεν χορταίνει το σεξ με τον τύπο της, και τον παρακαλεί να κάνει κοπάνα από την δουλειά για να το κάνουν όλη μέρα. Και έχει τέλειο μπιτάκι και επίσης ακούγεται σαν πολύ καλή ιδέα, ειδικά τις Δευτέρες. 

Madonna – Like a prayer

Θα περίμενε κανείς, ειλικρινά, όταν η Μαντόνα λέει “πέφτω στα γόνατα και προσεύχομαι”, να το εννοεί κυριολεκτικά; Ναι, επειδή είναι Καθολική και έχει τραγουδήσει και πιο παράξενα πράγματα. Αλλά στην περίπτωση του Like a prayer, τα νεύρα του κόσμου ήταν δικαιολογημένα: όντως έπεφτε στα γόνατα για άλλο λόγο. Η βλασφημία ποτέ ξανά δεν είχε τόσο καλό ρεφρέν.

The Pointer Sisters – I’m so excited

Είναι από τα τραγούδια που θα τα ακούσεις και αμέσως θα νιώσεις καλά. Θα νιώσεις ότι πρωταγωνιστείς σε βίντεο κλιπ από τα 80s και ότι σε κάθε σου βήμα θα ξεφυτρώνουν χορευτές από πίσω σου για να σε συνοδεύσουν. Επειδή είσαι excited, και you just can’t hide it. Οι Pointer Sisters, πάντως, το εννοούσαν 100% σεξουαλικά. Τώρα, πώς κατάφεραν και το έκρυψαν από εμάς για τόσα χρόνια, δεν ξέρουμε.

Ariana Grande – Side to side

Δεν υπάρχει εύσχημος τρόπος για να το πούμε. Το τραγούδι της Ariana Grande ακούγεται σαν το πιο ανάλαφρο καλοκαιρινό χιτάκι που άκουσες ποτέ, αλλά μιλάει κυριολεκτικά για την άβολη στιγμή που έχεις κάνει τόσο πολύ σεξ, που δεν μπορείς να περπατήσεις κανονικά. Επειδή ζούμε σε μια εποχή που η ποπ μουσική ανακάλυψε ότι η διακριτικότητα έπαψε να είναι αρετή.

Cutting Crew – (I just) Died in your arms

Τόσο ρομαντικό. Τόσο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Όοοχι, ο τραγουδιστής έχει δηλώσει πως εμπνεύστηκε τον τίτλο του τραγουδιού κάνοντας σεξ με την σύντροφό του, και ο θάνατος που αναφέρεται στους στίχους είναι αναφορά στην γαλλική φράση “la petite mort” (ο μικρός θάνατος), που είναι πραγματικά ο πιο γαλλικός ευφημισμός για τον οργασμό. Την επόμενη φορά που θα το ακούσετε σε γάμο, να σκέφτεστε ότι η νύφη κι ο γαμπρός ζαχαρώνουν με ένα τραγούδι που μιλάει για εκσπερμάτωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v