5 λόγοι που η μουσική βιομηχανία προσκυνά την Billie Eilish

Γράφουμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, για τους λόγους που η Billie Eilish κατέκτησε το music business και μπράβο της.
5 λόγοι που η μουσική βιομηχανία προσκυνά την Billie Eilish
Όπως έχεις καταλάβει, έχουμε μια αδυναμία παραπάνω στη μουσική, για αυτό και συχνά πυκνά γράφουμε μπόλικες αράδες για τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και τους δίσκους που μας αρέσουν.

Δεν γίνεται λοιπόν, να μην αναφερθούμε στο τρομερό παιδί της μουσικής βιομηχανίας, το νέο παγκόσμιο ποπ αστικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Billie Eillish. Γεννημένη το 2001, η Billie της καρδιάς μας έχει καταφέρει στα 19 της να γίνει η πιο Hot μουσική καλλιτέχνης εκεί έξω, ένα pop Icon με το οποίο λατρεύουν να ασχολούνται οι μουσικόκριτικοί κι οι fans.

Πιο κάτω θα βρεις 5 καλούς λόγους, για τους οποίους συμβαίνουν τα προαναφερθέντα.

Τα βραβεία την αγαπάνε

Όταν στα 19 σου έχεις «σηκώσει» 5 Grammy, 2 American Music Awards, 3 MTV Awards, 1 Brit Award, ενώ έχεις ήδη μπει 2 φορές στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, μάλλον κάτι σωστό έχεις κάνει στην καριέρα σου. Σε αυτό που καλούμε ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, είναι σπάνιο φαινόμενο να συναντήσεις έναν καλλιτέχνη στην ηλικία της Billie Eilish, που να έχει γνωρίσει τέτοια ευρεία αποδοχή, προσθέτοντας στη μεγάλη συλλογή της, το ένα βραβείο μετά το άλλο. Είναι λοιπόν, το αγαπημένο παιδί των βραβείων, με ατράνταχτες αποδείξεις.

When We All Fall Asleep, Where Do We Go?



Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος της Billie Eilish κυκλοφόρησε το 2019 και σκαρφάλωσε στο νούμερο 1, των περισσότερων μουσικών λιστών που βγήκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Απόλυτα δικαιολογημένα, μιας και ήρθε να ταρακουνήσει συθέμελα, όσα ξέραμε για την ποπ μουσική εδώ και πολλά χρόνια. Με έναν αντισυμβατικό τρόπο η Billie έβγαλε νοκ άουτ όλα τα κλισέ που συνόδευαν το music business και τα «αστέρια» του, που ήταν πρώτα show και μετά όλα τα υπόλοιπα. Εκείνη επένδυσε στο songwriting και σε ιδιοφυείς στίχους, γράφοντας μόνη εξ’ ολοκλήρου τον δίσκο της, δίνοντας χώρο στη εξωγήινη φωνή της. Το κερασάκι στην τούρτα αυτή η προκλητική αρτιστίκ εξτραβαγκάντζα που έντυσε το When We All Fall Asleep, Where Do We Go?.

Bad Guy



Πολύ καλά όσα γράψαμε για το When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Κι εμάς μας άρεσαν ομολογουμένως. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι δίχως ένα τραγούδι που έχει τη δυνατότητα να κάψει τα ηχεία μας, από τις επαναλαμβανόμενες ακροάσεις δεν πρόκειται να πας πουθενά. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο Bad Guy, το πλέον αντιραδιοφωνικό hit, που τερμάτισε το airplay, ενώ χτύπησε κι ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube, για το συγκλονιστικό του βίντεο. Η Billie μίλησε στην καρδούλα κάθε μικρού ή μεγάλου strange kid εκεί έξω και το έκανε με έναν τρόπο, που δεν γινόταν να μην λατρέψεις.

Το ταλέντο είναι οικογενειακή υπόθεση



Η Billie Eillish ήταν κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα παιδί, όταν ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη μουσική. Ένα παιδί, με αστείρευτο ταλέντο που είναι δύσκολο έως αδύνατο να το καλουπώσεις και να υπακούσει στους κανόνες του Music business. Ένας από τους βασικότερους λόγους που κατάφερε να πετύχει όσα είχε ονειρευτεί κι ακόμη περισσότερα η Billie, ήταν δίχως άλλο ο αδερφός της, Finneas O’ Connel. O τύπος που υπέγραψε την αριστουργηματική παραγωγή του δίσκου της κι έχει βοηθήσει σε επίπεδο σύνθεσης, σε μπόλικα τραγούδια, έχει επίσης μια αγγελική φωνή, χαρίζοντας μας υπέροχα ακουστικά ντουέτα με την αδερφή του. Γουστάρουμε αγαπημένα αδέρφια και δεν το κρύβουμε.

H ροκ περσόνα της



Αν κι έχουν προσπαθήσει να την κατηγοριοποιήσουν ως ποπ καλλιτέχνη, η Billie σίγουρα έχει μια ροκ αύρα, να την συνοδεύει. Το ντύσιμο, τα μαλλιά της, οι δηλώσεις της, τα τραγούδια κι η μουσική της άλλωστε το αποδεικνύουν. Το music business, ως γνωστόν έχει μια αδυναμία στο rock attitude, για αυτό και αγάπησε εξαρχής τη Billie. Εμείς αντίστοιχα την αγαπήσαμε γιατί δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλο της, παίρνοντας θέση σε ζητήματα που αφορούν τον σεξισμό στις μέρες μας, το Black Lives Matter κίνημα αλλά και την ομοφοβία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v