Η Dua Lipa είναι το Pop icon του 2020

Σου δίνουμε 5 τουλάχιστον λόγους για να καταλάβεις κι εσύ, γιατί η Dua Lipa στρογγυλοκάθισε στον θρόνο της ποπ και δεν την κουνάει κανείς.
Η Dua Lipa είναι το Pop icon του 2020

Το 2020 ήταν ίσως η πιο καταστροφική χρονιά που γνώρισε η μουσική βιομηχανία, από γεννήσεως της. Αν αναλογιστείς ότι οι συναυλίες -που κανένας μουσικόφιλος δεν κατάφερε να δει δυστυχώς το 2020- καλύπτουν το συντριπτικό ποσοστό του εισοδήματος των εργαζομένων στη μουσική βιομηχανία, μπορείς να καταλάβεις τους λόγους. Ωστόσο, ευτυχώς βγήκε πολλή και καλή μουσική από το πάνω ράφι της ποιότητας, να κρατήσει συντροφιά στον καραντινιασμένο πλανήτη.

Στο λαοφιλές είδος της ποπ επίσης, γίνανε πραγματάκια, ειδικά με τον δεύτερο δίσκο της Dua Lipa, Future Nostalgia, που όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος ήταν βουτηγμένος στην νοσταλγία, των μουσικών που λάτρευε η Dua. Όπου λάτρευε, βάλε το 80s feeling με το οποίο είναι λουσμένος όλος ο δίσκος, που δεν έχει αφήσει γοφό ακούνητο.

Η Dua Lipa , που έχει ως κατοικίδια λατρεμένες κατσικούλες, μάς συστήθηκε δισκογραφικά το 2017, με τον ομώνυμο δίσκο της, που ήρθε να φέρει νέους κανόνες σε όσα θα έπρεπε να συμβαίνουν έπειτα από κάθε χωρισμό. Αν δεν το έχεις κάνει, οφείλεις να ακούσεις έστω και τώρα τη Dua να σπικάρει New Rules. Όχι βέβαια ότι σε έχει ανάγκη με 2,3 δισεκατομμύρια προβολές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να βάλεις λίγη καλή ποπ στη ζωή σου.

Με τούτα και με εκείνα φτάσαμε που λες και στο 2020, με το Future Nostalgia να φιγουράρει πολύ ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα albums της χρονιάς και όλοι να αναφέρουν τη Dua Lipa, ως το νέο Pop Icon. Για αυτό θα σου δώσουμε 5 τραγούδια που εξηγούν του λόγου το αληθές.

Physical

Μόνη της αυτή εδώ η τραγουδάρα, φτάνει και περισσεύει για να αποδείξει τους παραπάνω διθυράμβους στο πρόσωπο της Dua, μιας και χωρίς αμφιβολία ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη γη, να χορεύουν στον ρυθμό του. Τιμώντας τις 80s ρίζες της μάλιστα, κλείνοντας το μάτι στο έτερο μουσικό τοτέμ της χρονιάς τον Weekend, βάζει υποψηφιότητα για τραγούδι της χρονιάς.

Break My Heart

Τις παλιές καλές εποχές, προ κορονοϊού με αυτό εδώ το τραγούδι, θα μαζευόμασταν σε πλατείες, πάρκα, γειτονιές και θα στήναμε non stop dance battles, μέχρι να λιώσουν τα παπούτσια χαμένων και νικητών. Φέτος, περιοριζόμαστε προς το παρόν, εντός των τειχών του σπιτιού μας να προσπαθούμε να βγάλουμε τον χορευταρά από μέσα μας, όσο η Dua άδει Break My Heart.

Future Nostalgia

Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου λέει τα καθέκαστα και αποτελεί ιδανική εισαγωγή για να μπεις στο ηχητικό σύμπαν ενός δίσκου, που γεννήθηκε για να γίνει κλασικός. Χορός, grooove κι εθιστικές μελωδίες, σε κάνει να τεστάρεις τις αντοχές του repeat button σου.

Don’t Start Now

Kυκλοφόρησε σχεδόν 1 χρόνο πριν, σαν μια πρώτη γεύση του επερχόμενου Future Nostalgia album κι ήρθε να επιβεβαιώσει πως το άστρο της Dua Lipa, είναι το πιο λαμπρό στη μουσική βιομηχανία, στέλνοντας μήνυμα υπεροχής σε όλους τους ανταγωνιστές της.

Prisoner

Δείξε μου τους φίλους σου και όσους φτιάχνεις κολασμένα ντουέτα, λέει μια παλιά μουσική παροιμία. Μπορεί και όχι. Δεν πειράζει, προχωράμε για να γράψουμε λίγα πραγματάκια για τη συνεργασία Dua Lipa και Miley που έσκασε μύτη από το πουθενά πριν τρεις εβδομάδες, για να ικανοποιήσει τα πιο τρελά όνειρα των ντισκόμπαλων αυτής της γης. Το μόνο πράγμα που αξίζει να ρωτήσεις τον εαυτό σου, είναι πόση eight-ίλα μπορείς να αντέξεις. Η Μiley κι η Dua ξέρουν. Εσύ τις εμπιστεύεσαι;

Do I Wanna Know (Arctic Monkeys cover)

Το ταλέντο είναι μια λέξη, που δύσκολα μπορείς να αποδώσεις τη σημασία της. Κάποιες φορές όμως αρκούν λίγα λεπτά για να το αντιληφθείς και να νιώσεις καλύτερα, που υπάρχουν άνθρωποι με μπόλικο από δαύτο γύρω σου. Όπως συμβαίνει με αυτή εδώ τη διασκευή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v