Η «Χαμένη Λεωφόρος» απόψε στο λόφο του Λυκαβηττού

Μια φαντασμαγορική προβολή- εμπειρία μας επιφυλάσσει για απόψε το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

«I like to remember things my own way [...] Not necessarily the way they happened».

Η ατάκα του Fred (Bill Pullman) συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία που πρόκειται να ζήσει ο θεατής παρακολουθώντας για 120 λεπτά και κάτι το υποβλητικό και παράδοξο φιλμ νουάρ που ονομάζεται «Χαμένη Λεωφόρος».




Μια ταινία όπου πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα. Ένας σκοτεινός εφιάλτης τον οποίο παρακολουθείς με δέος, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να ξυπνήσεις – ή να βυθιστείς ολοένα και περισσότερο μέσα του. Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, το μόνο σίγουρο είναι πώς η «Χαμένη Λεωφόρος» δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο.

Ο Fred Madison είναι ένας σαξοφωνίστας που κάτω από μυστηριώδης συνθήκες, κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Renee και οδηγείται στην φυλακή. Τότε εξαφανίζεται από τη φυλακή, και μεταβάλλεται σε κάποιον άλλον, σε έναν μηχανικό που ζει μια εντελώς διαφορετική ζωή.




Το σενάριο δεν πρωτοτυπεί. Ένα ζευγάρι, μια πιθανή απιστία, μυστηριώδεις βιντεοκασέτες, ένας φόνος, μια τιμωρία. Όμως στο μυαλό του Ντέηβιντ Λιντς ακόμα και το πιο απλό μπορεί μέσα σε μερικές στιγμές να μεταμορφωθεί στο πιο παράδοξο και σουρεάλ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δέσεις τη ζώνη σου και να ετοιμαστείς για ένα νοσηρό μα συνάμα ελκυστικό ταξίδι στην σκοτεινή αινιγματική για πολλούς άβυσσο που η επιστήμη της ψυχολογίας ονόμασε υποσυνείδητο.

Και μπορεί οι ταινίες του Λιντς να απολαμβάνονται καλύτερα σε σκοτεινές αίθουσες, όμως η προβολή της Χαμένης Λεωφόρου απόψε στις 21.30, στον Λόφο του Λυκαβηττού, με μαγευτικό φόντο τη νυχτερινή πόλη αποκτά χαρακτήρα ιεροτελεστίας.

Ελάτε νωρίς για να βρείτε θέσεις, και ετοιμαστείτε για το πιο σκοτεινό σινεφίλ ταξίδι της ζωής σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v