ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το i.P.A.S. Film Festival 2019 έρχεται στην Ταινιοθήκη

Το i.P.A.S. Film Festival 2019 έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (9-12 Μαΐου) με πολιτικές ταινίες ανεξάρτητων κινηματογραφιστών και σπουδαστών.


Φέτος, με τη συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζουμε πολιτικές ταινίες ανεξάρτητων κινηματογραφιστών και σπουδαστών από όλο τον κόσμο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα ελεύθερης έκφρασης σε δημιουργούς και θεατές και να συμβάλλει στην ενεργή προώθηση εμπνευσμένων ριζοσπαστικών ταινιών.


Στο φετινό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουμε 62 φιλμ μικρού μήκους από 26 διαφορετικές χώρες, τα οποία αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.Το i.P.A.S. FILM FESTIVAL εμπλουτίζεται με τρεις ακόμη παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Booze Cooperativa:

Εργαστήριο: Masterclass Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου
Εργαστήριο: Sonic Ontologies in Film
Πάρτι λήξης για το κοινό και τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές.


Για άλλη μια χρονιά, το κοινό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βράβευση των συμμετεχόντων. Δίνοντας την ψήφο του καθημερινά στις αγαπημένες του ταινίες, θα αναδείξει το βράδυ της Κυριακής τον Νικητή που θα λάβει το Βραβείο Κοινού.


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ i.P.A.S. FILM FESTIVAL 2019:

• ΠΡΟΒΟΛΕΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προβολές ταινιών: Πέμπτη 9 Μαΐου | 17.30 - 00.00

Παρασκευή 10 Μαΐου | 17.30 - 00.00

Σάββατο 11 Μαΐου | 17.30 - 00.00

Κυριακή 12 Μαΐου | 17.30 -19.30


Απονομή Βραβείων

Επιτροπής και Κοινού: Κυριακή 12 Μαΐου στις 20.00

Κατά τη διάρκεια της ροής των προβολών, οι φιλοξενούμενοι σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών και τα Q&A’s: https://www.ipasfilmfestival.com/screening-program

Διεύθυνση Ταινιοθήκης: Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134 - 136, Μετρό Κεραμεικός


• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA


SONIC ONTOLOGIES IN FILM - ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΐΟΥ | 13.00 - 16.00

Εισηγήτρια: Δήμητρα Κουστερίδου

Για συμμετοχές: +30 697 3977532

Το εργαστήριο έχει σκοπό να προωθήσει καινοτόμους συνδυασμούς αισθητικής και πρακτικής προσέγγισης στην καταγραφή ήχου και σύνθεσης των φιλμ με τη χρήση ψηφιακών και αναλογικών χειροποίητων μέσων.

Στόχος είναι να γίνει κατανοητό ότι η πράξη καταγραφής δεν είναι απλώς μια «συλλογή ήχων», αλλά μια διαδικασία εμπλοκής σε μια κατάσταση ή σ’ένα περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δουλέψουν σε θέματα ηχογράφησης και σύνθεσης τόσο συλλογικά όσο και μεμονωμένα, με τη χρήση πειραματικών μέσων καταγραφής χώρου και αντικειμένων, δημιουργική συλλογή ήχων, επεξεργασία και μίξη, με σκοπό την ερμηνεία και την ηχητική αφήγηση σε κινούμενη εικόνα.

MASTERCLASS ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΐΟΥ | 13.00 - 16.00

Εισηγητής: Χρήστος Πυθαράς

Για συμμετοχές: +30 697 4867975

Τι ακριβώς κάνει ο σκηνοθέτης στο γύρισμα; Ποιο είναι το πλαίσιο εργασίας του ρόλου του σε όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας;

Η συνάντηση ανοίγει διάλογο πάνω στις έννοιες της κινηματογραφικής γλώσσας, της αφήγησης και της δραματουργίας, μέσω της αποδόμησης σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

• ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ - ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΐΟΥ

Μετά την τελετή λήξης του φεστιβάλ και την απονομή βραβείων που θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σας προσκαλούμε στο Booze Cooperativa για να γνωριστούμε και να συνομιλήσουμε με τους φιλοξενούμενους σκηνοθέτες σε πιο χαλαρό κλίμα με μουσική και ποτό.

Με την επίδειξη κουπονιού που θα σας δοθεί την Κυριακή στην Ταινιοθήκη, μπορείτε να πιείτε δωρεάν ένα από τα ποτά χορηγίας που θα προσφέρεται στο Booze.

Διεύθυνση Booze: Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, Μετρό Μοναστηράκι


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v