Πού θα βρω παλιές ταινίες;

Ψάχνεις παλιές ταινίες, και νοσταλγείς την εποχή που μπορούσες να ρωτήσεις στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς σου; Μην ανησυχείς, τώρα έχεις εμάς.

Θέλεις να δεις παλιά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, ή κλασικές επιτυχίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, αλλά δεν έχεις ιδέα πού να ψάξεις; Εμείς είμαστε εδώ –και το ψάξαμε για σένα.

Στα βίντεο κλαμπ: Μπορεί να έχουν εξαφανιστεί από τις περισσότερες γειτονιές, υπάρχουν όμως κάποια που επιβιώνουν ακόμα. Και ναι, θα νιώθεις λίγο μυστήριος συλλέκτης τις πρώτες φορές που θα (ξανα)περάσεις τις πόρτες τους, να σου πούμε όμως ένα μυστικό; Κάπως έτσι ένιωθαν και οι νοσταλγοί του βινυλίου πριν από δέκα χρόνια, και πλέον διοργανώνονται ολόκληρα φεστιβάλ για χάρη τους. Κάνε μια αναζήτηση στο Google με τους όρους video club και την πόλη που σε ενδιαφέρει, και τα αποτελέσματα μπορεί να σε εκπλήξουν.

Στο YouTube: Πολλές ταινίες υπάρχουν ολόκληρες στο YouTube, ανάμεσά τους η Casablanca, το Όσα Παίρνει ο Άνεμος, η Οδύσσεια του Διαστήματος, αλλά και πολλές νεότερες (όλες συγκεντρωμένες εδώ). Η παρακολούθηση δεν είναι πια δωρεάν, αλλά κυμαίνεται από 1€ έως 3€, κάπως σαν να έχεις ένα εικονικό βίντεο κλαμπ στον υπολογιστή σου.

Στο Greek-Movies: Αν αυτό που ψάχνεις είναι οι χρυσές επιτυχίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, το Greek Movies αναλαμβάνει να σε κατευθύνει σε streaming sites, που τις έχουν διαθέσιμες ολόκληρες –απλώς πατάς play και παίζουν, ούτε κατεβάσματα ούτε τίποτα.

Στο Soviet Movies Online: Οι λάτρεις του Ταρκόφσκι και του Αϊζενστάιν και των άλλων των παιδιών του σοβιετικού (αλλά και ρώσικου) κινηματογράφου, κάντε τώρα bookmark αυτή τη σελίδα. Γιατί όλες τους οι θρυλικές ταινίες παίζουν σε ωραιότατη ανάλυση, και με υπότιτλους σε ένα σωρό γλώσσες (αν και δυστυχώς όχι ελληνικά). Υπάρχει και αδερφάκι, εδώ με ανατολικοευρωπαϊκές ταινίες, με αγγλικούς υπότιτλους.

Στο Netflix: Η δημοφιλής πλατφόρμα έχει, αν δεν το έχεις προσέξει, μια κατηγορία Classics στο μενού κάτω από το Movies. Εκεί θα βρεις από τα άπαντα των Monty Python μέχρι τα Σαγόνια του Καρχαρία, τη Λάμψη του Κιούμπρικ, σχεδόν όλες τις ταινίες του Χίτσκοκ, κάποια από τα παλιά κλασικά της Ντίσνεϊ (τις Αριστογάτες, ας πούμε) και πολλά άλλα, όλα τους με ελληνικούς υπότιτλους –στην περίπτωση των καρτούν, μπορείς να διαλέξεις και ελληνική μεταγλώττιση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v