Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά;

Έφτασε η εποχή που ένα-ένα τα θερινά σινεμά της Αθήνας ανοίγουν τις αυλόπορτές τους κι εμείς κάνουμε μια «βόλτα» στα αγαπημένα μας.
Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά;
Για την ώρα, μόνο δύο κινηματογράφοι έχουν αρχίσει τις προβολές, το Σινέ Θησείο και ο Ζέφυρος. Ωστόσο, όλοι οι υπόλοιποι θερινοί κινηματογράφοι αναμένονται να ξεκινήσουν τις προβολές μέσα στον Μάιο, γι’ αυτό και θυμόμαστε τις αγαπημένες μας θερινές αίθουσες, ώστε να προετοιμαστείτε για τα ομορφότερα βράδια της σεζόν που ξεκινά.

Σινέ Θησείο
Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ: 2103420864, εισιτήρια Δευ-Τετ 6€, Πεμ-Κυρ 8€

Είναι πάντα από τα πρώτα που σέρνουν τον χορό κάθε θερινής σεζόν και φέτος ανοίγει τις πόρτες του την Πρωτομαγιά. Με θέα την Ακρόπολη και εξτρά απόλαυση τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού και τις βυσσινάδες του, ξεκινά τις προβολές του με την οσκαρική ταινία «Σκοτεινή ώρα» με τον Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ζέφυρος 
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677, εισιτήρια 7€, Τρίτη 5€

Άνοιξε ήδη τις πύλες του και ξεκίνησε τις σινεφίλ προβολές του για φέτος: Ο χαλικόστρωτος Ζέφυρος, με την νοσταλγική ατμόσφαιρα στα Άνω Πετράλωνα και τις επανεκδόσεις της New Star, ξεκίνησε δυναμικά με ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι («Θεώρημα» και «Ακατόνε»). Στο μπαρ, η σπιτική καρυδόπιτα και το παραδοσιακό σάμαλι αποτελούν χιτ.

Σινέ Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 2103602363, εισιτήρια 7,50€

Τον Μάιο μας δίνει ραντεβού το κολωνακιώτικο θερινό (ακριβής ημερομηνία αναμένεται εδώ), για να μας υποδεχτεί για άλλη μια σεζόν στην δροσερή πλατεία της Δεξαμενής. Στο πρόγραμμά της εναλλάσσονται προσεγμένες νέες κυκλοφορίες με ευρωπαϊκές επανεκδόσεις αλλά και νέος ελληνικός κινηματογράφος, ενώ στο κυλικείο υπάρχουν πάντα φρεσκοψημένες πίτσες. Απόλαυση, η παγωμένη μπύρα στο καφενεδάκι της πλατείας πριν ή μετά την προβολή.

Σινέ Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427, εισιτήρια 7€

Είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε ταινία δίπλα στη θάλασσα. Το πειραιώτικο θερινό απλώνει τις καρέκλες του πάνω από την παραλία με την οποία μοιράζεται το ίδιο όνομα, ακριβώς κάτω από το λοφάκι της Καστέλλας. Παίζει δε ταινίες τελευταίας κυκλοφορίας, χωρίς να λείπουν και τα θεματικά αφιερώματα.

Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071, εισιτήρια 8€

Από τα ομορφότερα σινεμά της πόλης, το Σινέ Παρί φιλοξενεί πλήθη ντόπιων και τουριστών στην ταράτσα του, με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μας αρέσει ιδιαίτερα να συνδυάζουμε την προβολή με «χάζι» στο παζάρι αφίσας του κάτω ορόφου και τα ποτάκια στα καφενεία της πλατείας μετά την ταινία.

Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, τηλ: 2103844827, εισιτήριο 7€

Βρίσκεται στον ομορφότερο πεζόδρομο των Εξαρχείων, γεμίζει την γειτονιά με τα αρώματα από το γιασεμί και το αγιόκλημα και παίζει προσεγμένες νέες κυκλοφορίες αλλά και επανεκδόσεις. Μας αρέσει για την μεγάλη του οθόνη, τις άνετες καρέκλες σκηνοθέτη και την μποέμ ατμόσφαιρά του.

Λαΐς
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, εισιτήριο 7€

Λευκά καθίσματα, δροσιά στην ταράτσα και εναλλαγές ταινιών με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Το θερινό σινεμά της Ταινιοθήκης της Ελλάδος είναι σταθερό στέκι των σινεφίλ της πόλης στον Κεραμεικό και μας κρατά παρέα με παλιά κλασικά αριστουργήματα, με νέες ελληνικές ταινίες, αλλά και με αφιερώματα που συνδυάζουν μουσική και κινηματογράφο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v