Αυτή είναι η απαγορευμένη ταινία της Τζένης Καρέζη

Βρέθηκε η τελευταία κόπια της γαλλικής ταινίας στην οποία έπαιζε η Τζένη Καρέζη και την θεωρούσαμε χαμένη εδώ και χρόνια.
Αυτή είναι η απαγορευμένη ταινία της Τζένης Καρέζη
Η μοναδική διεθνής παραγωγή στην οποία συμμετείχε η Τζένη Καρέζη θεωρούταν εδώ και χρόνια χαμένη. Μία κόπια της βρέθηκε μόλις στη Γαλλία, και αναμένεται να διαπιστωθεί αν μπορεί να συντηρηθεί ώστε να τη δούμε στην ελληνική τηλεόραση.

Η ταινία έχει τίτλο «Μια σφαίρα στην καρδιά». Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν πως είχαν διασωθεί κάποιες αφίσες, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που ακούγονται στην ταινία, και ένα μικρό απόσπασμα χωρίς την Τζένη Καρέζη. Πρωταγωνίστρια της ταινίας ήταν η Φρανσουάζ Αρντί.

Η ταινία γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από τον ανερχόμενο τότε γάλλο σκηνοθέτη του νέου κύματος Ζαν-Ντανιέλ Πόλε. Παρά το καλό όνομα του σκηνοθέτη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το «Une balle au Coeur» ήταν μια εμπορική και καλλιτεχνική αποτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα αγγλικά η ταινία ονομάζεται «Devil at my Heels» και κυκλοφόρησε το 1966.

Ήταν μία φιλόδοξη παραγωγή, όπως τουλάχιστον προβλήθηκε από τις ελληνικές εφημερίδες, που όμως δεν κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες της διεθνούς καριέρας στην πολυαγαπημένη ηθοποιό. Αυτή δεν ήταν η πρώτη πρόταση που δέχτηκε η Τζένη Καρέζη για να συμμετάσχει σε διεθνή παραγωγή, ήταν όμως η πρώτη φορά που η ταινία ολοκληρώθηκε και βγήκε στις αίθουσες.

Πηγή: The TOC 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v