"Με τα μάτια ανοιχτά" στην Τεχνόπολη

Από τις 29 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου, η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ θα χτυπήσει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Με τα μάτια ανοιχτά στην Τεχνόπολη

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά».

Από τις 29 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου, η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ θα χτυπήσει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς που μας πέρασε και όχι μόνο, να συνομιλήσουμε με τους συντελεστές τους και να μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες.

Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από 15 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους και είναι χωρισμένο σε 3 μεγάλες κατηγορίες: Κοινωνικό, Ιστορικό και Περιβαλλοντικό – Εθνογραφικό. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε ταινίας, θα ακολουθεί Q&A με τον σκηνοθέτη, ενώ τα 2 μονόωρα Case Study της Παρασκευής και του Σαββάτου, με παρουσία των συντελεστών των επιλεγμένων ταινιών, θα μας φέρουν πιο κοντά με την ιδέα, τις συνθήκες παραγωγής και… τα «μυστικά» τους.

Η έναρξη του φεστιβάλ σηματοδοτείται από ένα μοναδικό masterclass με τον πολυβραβευμένο μοντέρ Niels Pagh Andersen, με ελεύθερη είσοδο. Μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες ντοκιμαντερίστες και τους λάτρεις του κινηματογράφου να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον μοντέρ των ταινιών The Act of Killing (2012), The Look of Silence (2014) και του υποψήφιου για Oscar καλύτερου ντοκιμαντέρ Human Flow (2017), να αναλύει την τέχνη του μοντάζ στο ιδιαίτερο αυτό κινηματογραφικό είδος. Μη τον χάσετε!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Info:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Ημερομηνίες: 29 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2018
Χώρος Διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο
Εισιτήρια: Ημερήσιο 5 ευρώ | Για 4 ημέρες 15 ευρώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v