Οι ωραιότερες ταινίες για να δεις στο σπίτι όταν βρέχει

Οι πιο ωραίες ταινίες που ταιριάζουν γάντι στη διάθεσή μας όταν έξω βρέχει και θέλουμε να χουχουλιάσουμε στον καναπέ μας.
Οι ωραιότερες ταινίες για να δεις στο σπίτι όταν βρέχει
Όταν πιάνουν οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες, μας αρέσει να μένουμε μέσα, να φτιάχνουμε ζεστή σοκολάτα και να αράζουμε στον καναπέ για να δούμε ταινίες. Και οι παρακάτω είναι ό,τι πρέπει για τέτοιο σκηνικό.

Casablanca (1942)

Ένας χαμένος έρωτας. Μια προδοσία. Ένα μπαρ κάπου στην Καζαμπλάνκα που παίζει μελαγχολικές νότες στο πιάνο. Και η Ίνγκριντ Μπέργκμαν που έρχεται να αναστατώσει ξανά τον Χάμφρι Μπόγκαρτ, σε ένα από τα πιο ωραία love stories της έβδομης τέχνης, με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γλυκός Νοέμβρης (2001)

Η Σάρα ξεκινά μια καινούρια σχέση κάθε μήνα και ο Νέλσον είναι ο… Νοέμβρης της. Το φθινοπωρινό τους ειδύλλιο θα του αλλάξει τη ζωή, λίγο πριν αποκαλυφθεί η τραγική αλήθεια για την ζωή της Σάρα. Άκρως μελαγχολικό, με ένα ονειρικό σάουντρακ από την Enya, το ρομάντζο του «Γλυκού Νοέμβρη» ταιριάζει γάντι στην εποχή.

Ψηλά στον ουρανό (2009)

Αν ψάχνετε αντίδοτο στην μελαγχολία της βροχής, η Pixar έχει το φάρμακο: Μία από τις πιο γλυκόπικρες αλλά τελικά αισιόδοξες ταινίες της ακολουθεί την περιπέτεια του 78χρονου Καρλ, ο οποίος ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου για να εκπληρώσει το όνειρο της χαμένης γυναίκας του. Μπόνους, μία από τις πιο συγκινητικές εναρκτήριες σεκάνς στην ιστορία του animation (και όχι μόνο) κινηματογράφου.

Φόρεστ Γκαμπ (1994)

Η γλυκιά νοσταλγία και η οικειότητα της φιγούρας του Φόρεστ είναι η καλύτερη παρέα για τα φθινοπωρινά απογεύματα. Ένας ιδιαίτερος άντρας «διανύει» όλη τη νεότερη αμερικανική Ιστορία και καταφέρνει να αποσπάσει όλα τα Όσκαρ και μαζί να κλέψει τις καρδιές μας.

Το Ημερολόγιο (2004)

Η σκηνή του φιλιού στη βροχή είναι η καλύτερη φαντασίωση για τις ρομαντικές ψυχές την ώρα που έξω έχει πιάσει μπόρα. Και το «Ημερολόγιο» μας προσφέρει άφθονες ρομαντικές φαντασιώσεις, μέσα από την εξιστόρηση του θυελλώδους έρωτα του Ryan Gosling και της Rachel McAdams. Τα χαρτομάντιλα κρίνονται απαραίτητα.

Αμελί (2001)

Σαν μια πανέμορφη φθινοπωρινή βόλτα στο Παρίσι, η Αμελί μας οδηγεί σε ένα ντελιριακό παιχνίδι με τα χρώματα, τις σκανταλιές της καθημερινότητας και τον έρωτα, με πρώτες ύλες την λυρική σκηνοθεσία του Ζαν Πιερ Ζενέ, την ερμηνεία της Τοτού ως Αμελί Πουλέν και το ονειρικό σάουντρακ του Γιαν Τιρσέν.

Ο Μάγος του Οζ (1939)

Η βροχή και η μελαγχολία της εποχής «σηκώνουν» λίγη μαγεία. Και τη βρίσκουμε στην εμβληματική ταινία των ‘30s, στην οποία η Τζούντι Γκάρλαντ ως Ντόροθι φεύγει με τον σκύλο της από το Κάνσας για να χαθεί σε μια σειρά μαγικών περιπετειών μέχρι να βρει τον δρόμο προς το σπίτι της.

Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι (1989)

Οι σκηνές με τους περιπάτους του Μπίλι Κρίτσαλ και της Μεγκ Ράιαν στο χρυσοκίτρινο Central Park είναι από τις ομορφότερες φθινοπωρινές εικόνες σε ρομαντικές κομεντί. Εκεί, στην ντυμένη σε αυτά τα χρώματα Νέα Υόρκη, ξεκινά το ειδύλλιο και το βασικό δίλημμα της ταινίας: Μπορούν να γίνουν ζευγάρι δύο καλοί φίλοι ή όχι;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v