10 ταινίες που πρέπει να δεις τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος φέρνει το φθινόπωρο αλλά και δεκάδες υπέροχες ταινίες στις σκοτεινές αίθουσες. Συγκεντρώσαμε τον “αφρό” για τα μάτια σας μόνο.
10 ταινίες που πρέπει να δεις τον Οκτώβριο

Έπη επιστημονικής φαντασίας, συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, αιματοβαμμένες μονομαχίες και Τζο Νέσμπο γεμίζουν τον Οκτώβριο σινεμά για όλα τα γούστα.

Blade Runner 2049


Το σήκουελ του αριστουργήματος του Ρίντλει Σκοτ, έχει επικεφαλής τον “πολύ” Ντένις Βιλνέβ στον ρόλο του σκηνοθέτη και μας μεταφέρει 30 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου Blade Runner. Ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ράιαν Γκόσλινγκ), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος.

Χιονάνθρωπος


Ο Τόμας Άλφρεντσον σκηνοθετεί δεξιοτεχνικά τον Μάικλ Φασμπέντερ στην κινηματογραφική μεταφορά του παγκοσμίου bestseller του Τζο Νέσμπο, στο οποίο ο διάσημος ντετέκτιβ Χάρι Χόλε καλείται να ερευνήσει μια υπόθεση που απαριθμεί πολλαπλά γυναικεία θύματα και έναν κατά συρροήν δολοφόνο που πρέπει να συλληφθεί.

Loving Vincent

Μια μοναδική στο είδος της ταινία, η πρώτη μεγάλου μήκους στην ιστορία του κινηματογράφου η οποία έχει εξολοκλήρου ζωγραφιστεί στο χέρι, δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να διηγηθούν ο καθένας την ξεχωριστή του ιστορία. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφουν η Ντορότα Κομπιέλα και ο Χιου Γουέλτσμαν.


Η Αλλη Οψη της Ελπίδας


Ο μινιμαλιστής Άκι Καουρισμάκι επιστρέφει για να μας χαρίσει μια αναπάντεχα γλυκιά ταινία με επίκεντρο την ιστορία ενός Σύρου μετανάστη ο οποίος δραπατεύει από το “κέντρο φιλοξενίας” και ενός Φινλανδού εμπόρου που αφήνει πίσω την παλιά του ζωή για να ανοίξει εστιατόριο. Η ταινία απέσπασε την Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.


Mother!


Η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονοφσκι δίχασε, προκάλεσε και άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις στη Βενετία. Στη παρανοϊκή του επιστροφή ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης βάζει την Τζένιφερ Λώρενς και τον Χαβιέ Μπαρδέμ σε έναν κλειστοφοβικό, θρησκευτικό και εν τέλει... κοσμογονικό εφιάλτη μέσα στο ιδιο τους το σπίτι.

Χωρίς Αγάπη


Στη νέα του ταινία ο Παντελής Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Στο σενάριο όπως και στη Μικρά Αγγλία και τις Νυφες, η Ιωάννα Καρυστιάνη.

120 χτύποι το λεπτό


Η ταινία που έκανε τον Αλμοδοβάρ να δακρύσει στις Κάννες και απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής εστιάζει στα πρώτα χρόνια του αγώνα κατά του AIDS στη Γαλλία της δεκαετίας του 1980, μέσα από τη μάχη που δίνει η οργάνωση Act Up.

Η Λιακάδα Μέσα μου


Μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα (Ζιλιέτ Μπινός) παλεύει να βρει τον αληθινό έρωτα, στην πρώτη μεγάλου μήκους και πολλά υποσχόμενη ταινία της Γαλλίδας Κλερ Ντενί. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τα «Αποσπάσματα ενός ερωτικού λόγου» του Ρολάν Μπαρτ.

H Λεπίδα του Θανάτου


Ο Τακάσι Μικε τις... εκατόστησε τις ταινίες του με μια ακόμα αιματοβαμμένη παραγωγή, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός καταδικασμένου να είναι αθάνατος σαμουράι που αποφασίζει να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι να εκδικηθεί τους δολοφόνους της οικογένειάς της. Φαντασία, χιούμορ, σαμουράι και κόμικ μπλέκονται αιματηρά σε έναν υπέροχο συνδυασμό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v