Κινηματογραφικές βραδιές στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν είσοδο

Το Park your Cinema δίνει σινεφίλ χρώμα στα βράδια μας, με δωρεάν είσοδο, στο ΚΠΙΣΝ με τρεις υπέροχες ταινίες.
Κινηματογραφικές βραδιές στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν είσοδο
Τις Παρασκευές του Ιουλίου, το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ γεμίζει σινεφίλ εικόνες από αγαπημένες ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου. Στις 12, 21 και 28 Ιουλίου θα προβληθούν τρεις κλασσικές ρομαντικές κομεντί με ελεύθερη είσοδο.

Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 21.00 / Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας

Ανέραστη interior decorator υποχρεώνεται να μοιράζεται την τηλεφωνική της σύνδεση με ερωτύλο γείτονα και μουσικοσυνθέτη που… «καίει» το ακουστικό! Μια σχέση μίσους γεννιέται, όμως, με μια… πλαστοπροσωπία, πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν.

Ένα από τα αρχέτυπα του είδους της ρομαντικής κωμωδίας στο σινεμά, αν όχι και προάγγελος της σεξουαλικής επανάστασης των 60′s, το «Pillow Talk» γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία στην εποχή του, βραβεύτηκε με το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη το ζευγάρι των Ροκ Χάντσον και Ντόρις Ντέι, το οποίο ταίριαξε ξανά (προς μεγάλη ευχαρίστηση του κοινού) στα «Lover Come Back» (1961) και «Send Me No Flowers» (1964).

Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 21.00/ Ξυπόλητοι στο Πάρκο

Η Κόρι και ο Πολ Μπράτερ ήταν μέχρι πρόσφατα ένα τρελά ερωτευμένο ζευγάρι. Σήμερα είναι… νιόπαντροι και νέοι ένοικοι ενός μικροσκοπικού διαμερίσματος, στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Greenwich Village. Χωρίς ασανσέρ. Και χωρίς θέρμανση.

Το διάσημο θεατρικό του Nίλ Σάιμον (ο πλέον ειδικός στη διαμόρφωση του είδους της ρομαντικής κωμωδίας) «παντρεύει» στον κινηματογράφο δύο απίστευτα λαμπερούς και γοητευτικούς stars ( Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέιν Φόντα), χαρίζει μια δίκαιη οσκαρική υποψηφιότητα στην πεθερά Μίλντρεντ Νάτγουικ και εξακολουθεί να ξεκαρδίζει με τη φινέτσα και τη… βιωμένη γνώση του (το έργο βασίζεται σε εμπειρίες από τον πρώτο γάμο του Simon).

Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 21.00 / Νευρικός Εραστής

Όταν ο Άλβι Σίνγκερ ερωτεύθηκε την Aνι Χολ. Η κωμική πένα του Γούντι Άλεν συναντά την εσωστρέφεια, συστήνει τις νευρώσεις του, ξανοίγεται στον έξω κόσμο και ανακαλύπτει τη μούσα της ρομαντικής κομεντί.

Υπότιτλοι της αληθινής «φωνής» της σκέψης, split screens, τα τελευταία απομεινάρια του slapstick, μαζί με τη δυνατή θέληση να «μεταμορφώσει» τα πιο κωμικά του gag σε μια σαφώς πιο σοβαρή φόρμα, δηλώνουν ξεκάθαρα την ωρίμανση του κινηματογραφιστή Aλεν, ο οποίος ανακαλύπτει πως το σινεμά μπορεί να γίνει ένα υποκατάστατο της ψυχανάλυσης δίχως να ξεχνά το χιούμορ του. Οσκαρικός θρίαμβος με 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και σενάριο.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ψάθα, κουβέρτα ή καρεκλάκια για το έδαφος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v