Οι αγαπημένοι μας β’ χαρακτήρες στο Star Wars

Ένας μπλε ελέφαντας μουσικός, ένας βαρόνος που τον υποδύεται ο George Lucas και άλλοι «βήτα ρόλοι» που αγαπήσαμε στα Star Wars.
Οι αγαπημένοι μας β’ χαρακτήρες στο Star Wars
Χαν Σόλο, Πριγκίπισσα Λέια, Όμπι Ουαν Κενόμπι, Darth Vader. Οι… αστέρες της επικής σειράς είναι λίγο έως πολύ γνωστοί και αγαπητοί στην πλειοψηφία των φανς του Star Wars. Όμως εμάς μας κίνησαν το ενδιαφέρον και κάποιοι «δεύτεροι» ρόλοι, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Δείτε παρακάτω 12 από αυτούς.

Baron Papanoida

Ποιος είναι: Αριστοκράτης λάτρης της όπερας, που επιβιώνει από την σφαγή στην Εκδίκηση των Σιθ, επειδή… δεν είναι με κανέναν –ούτε με τους Τζεντάι ούτε με τον Palpatine.
Γιατί τον θυμόμαστε: Τον υποδυόταν ο ίδιος ο George Lucas, έχοντας δώσει στον εαυτό του την σαφή σκηνοθετική οδηγία να… «σκέφτεται μπλε».

Major Bren Derlin

Ποιος είναι: Αποστάτης αξιωματούχος, επικεφαλής ασφαλείας στην κρυμμένη βάση από πάγο στον πλανήτη Hoth (στο Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται).
Γιατί τον θυμόμαστε: Διέταξε να κλείσουν οι πόρτες της βάσης ενώ ο Han και ο Luke ήταν ακόμα έξω. Και επίσης, τον υποδυόταν ο John Ratzenberger, που αργότερα θα γινόταν διάσημος στην Pixar.

Oola

Ποια είναι: Χορεύτρια παύλα σκλάβα που κάποια στιγμή αποφασίζει ότι αρκετά ανέχτηκε τις… πατούσες του by Jabba The Hutt στην Επιστροφή των Τζεντάι.
Γιατί την θυμόμαστε: Γιατί την έφαγε το Rancor.

Sio Bibble

Ποιος είναι: Κυβερνήτης του Naboo στα prequels, που μένει να προσέχει τον πλανήτη όταν η Padmé Amidala το σκάει με τους Τζεντάι.
Γιατί τον θυμόμαστε: Για την απεργία πείνας που έκανε για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην κατοχή από το Trade Federation.

Hammerhead

Ποιος είναι: «Μπαρίστα» στην καντίνα του Mos Eisley στο A New Hope, με χαρακτηριστικό κεφάλι σε σχήμα «ταυ».
Γιατί τον θυμόμαστε: Εκτός από το κεφάλι του; Για το γεγονός ότι ήταν μία από τις πρώτες φιγούρες Star Wars που κυκλοφόρησαν σε κουκλάκια, χωρίς να ξεστομίσει ούτε μία λέξη.

Dengar

Ποιος είναι: Ένας από τους κυνηγούς κεφαλών που βάζει ο Darth Vader να εντοπίσουν τον Han Solo και την Πριγκίπισσα Leia, όταν αυτοί το σκάνε στο Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται.
Γιατί τον θυμόμαστε: Γιατί είναι ο μόνος κυνηγός της ομάδας που μπορούμε να δούμε –έστω, με ένα βρώμικο κουρέλι τυλιγμένο στο κεφάλι του.

Max Rebo

Ποιος είναι: Μουσικός και αρχηγός του συγκροτήματος που βγάζει τα προς το ζην ως resident artist του Παλατιού του Jabba.
Γιατί τον θυμόμαστε: Τι εννοείτε; Είναι ένας μπλε ελέφαντας που παίζει keyboards.

Chief Chirpa

Ποιος είναι: Ο αρχηγός των Ewok από την ταινία Η Επιστροφή των Τζεντάι.
Γιατί τον θυμόμαστε: Γιατί ηγήθηκε στην πιο σημαντική – και απροσδόκητη- νίκη στην διαγαλαξιακή ιστορία.

Shmi Skywalker

Ποια είναι: Η μάνα του Darth Vader.
Γιατί τη θυμόμαστε: Γιατί έμεινε έγκυος από κάτι μικροοργανισμούς με το όνομα midchlorians. Αυτό και αν παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Greedo

Ποιος είναι: Κυνηγός κεφάλων, ο οποίος εντοπίζει τον Χαν Σόλο στην καντίνα του Mos Eisley στην ταινία Μια Νέα Ελπίδα.
Γιατί τον θυμόμαστε: Για το θάρρος του να πυροβολήσει πρώτος. Ή μήπως όχι;

Darth Maul

Ποιος είναι: Ο σούπερ επιβλητικός άρχοντας των Σιθ, ο οποίος έχει σαφείς εντολές να σαπίσει στο… φωτόσπαθο τους Τζεντάι στην Αόρατη Απειλή.
Γιατί τον θυμόμαστε: Γιατί νομίζαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα πιο cool από το μονό φωτόσπαθο. Μέχρι αυτός να χρησιμοποιήσει το διπλό.

Admiral Ackbar

Ποιος είναι: Ο ηγέτης των επαναστατών που οργάνωσε την επίθεση στον Death Star στην Επιστροφή των Τζεντάι.
Γιατί τον θυμόμαστε: Επειδή συνειδητοποιεί ξαφνικά ότι «Είναι παγίδα!». Και επειδή έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή meme.

(*) Οι 6 ταινίες Star Wars προβάλλονται αποκλειστικά στα κανάλια Νovacinema, στο ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD. Χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να τις γράψετε και να τις βλέπετε ξανά και ξανά, όποτε και όσες φορές θέλετε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v