20 πράγματα που δεν ξέρατε για το Star Wars

Απίθανες πληροφορίες, cameo εμφανίσεις, σεναριακές ανατροπές και άλλα πράγματα που σας είχαν ξεφύγει από τις έξι ταινίες Star Wars.
20 πράγματα που δεν ξέρατε για το Star Wars
Πόσο πιστός φαν του Luke Skywalker, του Master Yoda και της παρέας τους (πιστεύετε ότι) είστε; Βάζουμε στοίχημα ότι πολλές από τις παρακάτω απίθανες πληροφορίες σας είχαν ξεφύγει. Μην ανησυχείτε, όμως: χάρη στα κανάλια Novacinema και στη δυνατότητα εγγραφής που προσφέρει ο αποκωδικοποιητής NovaΒox+, θα δείτε και θα ξαναδείτε τις έξι ταινίες μέχρι να τις απομνημονεύσετε.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του George Lucas, ένα εκπαιδευμένο πιθηκάκι που θα φορούσε κράνος θα έπαιζε τον Master Yoda.

Κι αυτή δεν ήταν η μοναδική παράξενη ιδέα του Lucas, ο οποίος είχε επίσης σκεφτεί η Επιστροφή των Τζεντάι να τελειώνει με τον Luke να φορά το κράνος του Darth Vader την ώρα που εκείνος πεθαίνει, να λέει «τώρα είμαι εγώ ο Vader» και να προσχωρεί στη σκοτεινή πλευρά.

Και μια άλλη φορά, σκέφτηκε να ζητήσει από τον David Lynch να σκηνοθετήσει την Επιστροφή των Τζεντάι. Εκείνος του είπε όχι.



Στην αρχική τριλογία, η λέξη “ewok” δεν ακούγεται ούτε μία φορά –παρ’ όλο που η φυλή αναφέρεται στο σενάριο και τους τίτλους τέλους.

Αντιθέτως, το “I have a bad feeling about this” (έχω ένα κακό προαίσθημα γι’ αυτό) είναι η φράση που ακούγεται σε κάθε μία από τις ταινίες.

Η γλώσσα που μιλάνε τα ewok μεταξύ τους είναι μια μείξη θιβετιανών και νεπαλέζικων.

Οι ‘N Sync, το γκρουπ του Justin Timberlake, έκαναν ένα cameo στην Επίθεση των Κλώνων. Το ήθελε πολύ η κόρη του George Lucas. Για το καλό όλων μας, η εμφάνισή τους κόπηκε στο τελικό μοντάζ.

Η φυλή του Yoda δεν έχει αναφερθεί ποτέ. Μυστήριο, παραμένει.

Ο θρυλικός πρωταγωνιστής του Muppet Show Frank Oz έκανε την φωνή του Yoda και ο Jim Henson επέβλεψε την δημιουργία του, αλλά ο ίδιος ο Yoda φτιάχτηκε από ένα μέλος της Lucasfilm. Οπότε, τεχνικά, δεν ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Muppets.

Στην Αόρατη Απειλή, ο Yoda έχει τρία δάχτυλα στα πόδια του, ενώ στην Επιστροφή των Τζεντάι, την Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται και την Εκδίκηση των Σιθ έχει τέσσερα.

Δεν υπάρχουν καθόλου γυναίκες πιλότοι μαχητικών στην αρχική τριλογία. Παρ’ όλο που υπήρχαν στο σενάριο, κόπηκαν στο τελικό μοντάζ.

Τα Star Wars και το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος είχαν σχεδόν το ίδιο συνεργείο παραγωγής. Ο Lucas θαύμαζε τόσο πολύ τη δουλειά του Kubrik που όταν ξεκίνησε να γυρίσει το Star Wars προσέλαβε πάρα πολύ κόσμο που είχε δουλέψει στην Οδύσσεια.

Στον David Prowse, τον ηθοποιό που έκανε τον Darth Vader (το σώμα, όχι τη φωνή του) έχει απαγορευτεί η είσοδος σε όλα τα επίσημα Star Wars events, γιατί ο George Lucas τον βρίσκει ενοχλητικό.

Ο ήχος της μηχανής TIE fighter είναι βασικά η φωνή ενός ελέφαντα –μιξαρισμένη με τον ήχο ενός αυτοκινήτου που οδηγεί σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Η φωνή του Chewbacca, πάλι, είναι μιξάζ κραυγών αρκούδων, λιονταριών, ασβών και θαλάσσιων ελεφάντων την ώρα που πεθαίνουν.


Ο ήχος του φωτόσπαθου είναι συνδυασμός του ήχου που έκαναν τα «χιόνια» στις παλιές τηλεοράσεις και ενός προτζέκτορα.

Υπάρχει στο Νότιο Ειρηνικό ένα μικρό νησάκι, το Niue, στο οποίο τα συλλεκτικά νομίσματα του Star Wars χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές, σαν κανονικότατο νόμισμα.

Το ύψος του Liam Neeson εκτίναξε το κόστος της παραγωγής κατά 150.000 δολάρια. Καθώς όλα τα σκηνικά είχαν φτιαχτεί στο ύψος των ηθοποιών, όλες οι πόρτες χρειάστηκε να γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν από την αρχή για τον Qui-Gon Jinn στην Αόρατη Απειλή.

Πριν τον Harrison Ford, τα ονόματα των Burt Reynolds, Al Pacino, Jack Nicholson και Christopher Walken είχαν πέσει στο τραπέζι για τον ρόλο του Han Solo.

Κανονικά, ο Han Solo θα πέθαινε στο τέλος της Επιστροφής των Τζεντάι. Ο George Lucas, όμως, σκέφτηκε ότι δε γίνεται να σκοτώσεις κεντρικούς χαρακτήρες χωρίς να επηρεάσεις τις πωλήσεις των παιχνιδιών του franchise, κι έτσι άλλαξε την τελευταία σκηνή με ένα μεγάλο πάρτι των ewok.

(*) Οι 6 ταινίες Star Wars προβάλλονται αποκλειστικά στα κανάλια Νovacinema, στο ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD. Χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να τις γράψετε και να τις βλέπετε ξανά και ξανά, όποτε και όσες φορές θέλετε. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v