Anaparastasis: Βιογραφικό ντοκιμαντέρ στο Τριανόν

Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου αποτυπώνονται μοναδικά στο ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη, που θα προβάλλεται αποκλειστικά στον Κινηματογράφο Τριανόν.
Anaparastasis: Βιογραφικό ντοκιμαντέρ στο Τριανόν
Το ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη “Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)” κάνει πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Τριανόν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου. Για την πρεμιέρα η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου και ο πιανίστας Θόδωρος Κοτεπάνος θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο εμπνευσμένο από το δημιουργικό πνεύμα του Γιάννη Χρήστου, συμπεριλαμβάνοντας ένα ιδιαίτερο πιανιστικό έργο του ίδιου: τα Έξι Τραγούδια σε ποίηση Τ.Σ.Έλιοτ.

Στις 8 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Γιάννη Χρήστου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1970. Ήταν μόλις 44 χρονών και ένα από τα πιο συναρπαστικά και προκλητικά ταλέντα της παγκόσμιας μουσικής πρωτοπορίας.

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, διπλή επέτειο στη μυστηριακή μυθολογία του συνθέτη -γεννήθηκε την ίδια μέρα, το 1926 στην Αλεξάνδρεια- μια μικρή μουσική τελετή θα φωτίσει τη μνήμη του στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα). Η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά στον Κινηματογράφο Τριανόν από τις 8 Ιανουαρίου.

Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προβολών στον Κινηματογράφο Τριανόν (τηλ. 2108215469) www.trianon.gr και στο website της ταινίας http://anaparastasis.info

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» 2012, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ βρέθηκε ανάμεσα στις τρεις υποψηφιότητες για το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Έχει ήδη προβληθεί σε φεστιβάλ στη Γερμανία (Βερολίνο, Κολωνία, Δρέσδη), σε φεστιβάλ πειραματικής μουσικής στην Αθήνα (Triple Bath, Fasma), σε ειδικά αφιερώματα στο Λονδίνο, στη Γάνδη και στο Σχολείο Αττικού Δράματος στην Ελευσίνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v