Blogoscars: Το ελληνικό διαδίκτυο δίνει τα δικά του βραβεία

Εκατοντάδες Έλληνες bloggers που αγαπούν την έβδομη τέχνη έχουν ήδη μπει στους ρυθμούς των blogoscars, και εμείς σας παρουσιάζουμε τον θεσμό των «δικών μας» βραβείων, που το εγχώριο διαδίκτυο μοιράζει στις (πραγματικά) καλύτερες ταινίες της χρονιάς.
Blogoscars: Το ελληνικό διαδίκτυο δίνει τα δικά του βραβεία
του Γιώργου Κόκουβα

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα μαζευτεί στο Kodak Theater και θα μοιράσει χρυσά αγαλματίδια στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Είναι όμως οι ταινίες που βραβεύουν οι Αμερικανοί όντως οι καλύτερες; Γιατί για παράδειγμα από την περσινή τελετή, το φαινόμενο της χρονιάς, η ταινία «Drive», απουσίαζε επιδεικτικά; Γιατί τα βραβεία σκηνοθεσίας πήγαν στους αδιάφορους για εμάς Cathryn Bigelow και Tom Hooper, την στιγμή που όλος ο πλανήτης παραληρούσε για τον «Μαύρο Κύκνο»;

Η αλήθεια είναι πως συχνά οι Αμερικανοί αρέσκονται να ευλογούν τα γένια τους, και αγνοούν τα hypes που συγκινούν εμάς τους «κοινούς θνητούς». Εμείς, οι κοινοί θνητοί του ελληνικού διαδικτύου λοιπόν, όλοι οι εγχώριοι bloggers που αγαπούν το σινεμά, ετοιμαζόμαστε για τον πιο fun θεσμό της μπλογκόσφαιρας τα τελευταία τρία χρόνια. Τα blogoscars.

Τι είναι τα blogoscars;
Είναι τα Oscars των Ελλήνων bloggers. Οι φίλοι του σινεμά που διαθέτουν blog (φέτος δήλωσαν συμμετοχή 117 από δαύτους) συμβουλεύτηκαν τις λίστες των ταινιών της προηγούμενης χρονιάς, φρέσκαραν την μνήμη τους, ξεχώρισαν τις αγαπημένες τους και βαθμολόγησαν ανηλεώς, με στόχο να ψηφίσουν τις δικές τους αγαπημένες, ώστε να προκύψουν οι φετινές υποψηφιότητες σε οκτώ κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, οι –λίγες και καλές- κατηγορίες των blogoscars είναι οι εξής: Καλύτερη ταινία, Α’ και Β’ ανδρικός ρόλος, Α’ και Β’ γυναικείος ρόλος, Σενάριο, Σκηνοθεσία και Soundtrack.

Το «πάρτι» ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, με τις υποψηφιότητες των καλύτερων σεναρίων, και η διαδικασία έχει ως εξής: Κάθε ημέρα, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, κάθε blogger αναρτά στο blog του τις 10 δικές του υποψηφιότητες, με αξιολογική σειρά: Την Παρασκευή τα δέκα αγαπημένα του σενάρια, το Σάββατο και την Κυριακή οι β’ ρόλοι και ούτω καθ’ εξής, μέχρι και την Παρασκευή που όλοι αναρτούν τις 20 καλύτερες κατά την γνώμη τους ταινίες.

Το σαββατοκύριακο, οι bloggers… ξεκουράζονται για να παρακολουθήσουν τα συμβατικά Όσκαρ – στην προβολή των όποιων επί τη ευκαιρία, σας στέλνει το in2life σε συνεργασία με την Nova (δείτε εδώ πώς μπορείτε να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την live προβολή της τελετής στο Odeon Embassy Nova στο Κολωνάκι, για πρώτη φορά σε κινηματογραφική οθόνη στην Αθήνα).

Μέχρι τότε, μπορείτε εδώ να δείτε τα blogs που συμμετέχουν φέτος στην τρίτη χρονιά του θεσμού, να τα επισκέπτεστε και να βλέπετε ποιες ταινίες ψηφίζει ο καθένας, όσο τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι καθηλωμένα μπροστά σε ένα laptop και καταμετρούν ψήφους.

*Τα βραβεία των Blogoscars
Την εβδομάδα που ακολουθεί, ξεκινά η ανακοίνωση των βραβείων και η αγωνία κορυφώνεται μέχρι το Σάββατο 2 Μαρτίου, οπότε και θα λάβει χώρα το καθιερωμένο πλέον blogoscar party στο Bios, στο οποίο θα παρουσιαστεί και η νικήτρια εικοσάδα.

*Γιατί αγαπάμε τα blogoscar
Γιατί εκφράζουν περισσότερο από κάθε άλλο φορέα ή από κάθε Ακαδημία την δική μας γνώμη και τα δικά μας κινηματογραφικά γούστα, αφού τα ψηφίζουμε εμείς οι ίδιοι, και όχι κάποιοι διαπλεκόμενοι παράγοντες μερικούς ωκεανούς μακριά.

Και επιπλέον, τα αγαπάμε γιατί φροντίζουν κάθε χρόνο να χτίσουν το κατάλληλο κλίμα προσμονής, με τα πάντα χαριτωμένα προωθητικά τους «stickers» - φέτος έχουν την μορφή pop corn σε συνδυασμό με εικόνες από τις αγαπημένες ταινίες της χρονιάς, και μην παραξενευτείτε αν τα δείτε να κάνουν «κατάληψη» στο Facebook- με το hashtag #blogoscars που θα ανάψει συζητήσεις στο Twitter και φυσικά, με τα υπέροχα και ξεκαρδιστικά teaser videos που «παρεμβαίνουν» στα trailers των υποψήφιων ταινιών.

Δείτε παρακάτω τους συντελεστές των blogoscars να μεταμφιέζονται στην… Iron Lady (με μούσια), στους ήρωες του Inception, να βυθίζονται στην αργόσυρτη ματαιότητα της «Μελαγχολίας» του Τρίερ και εδώ όλους τους περσινούς νικητές αλλά και τα προωθητικά videos για να μπείτε στο κλίμα. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v